Jump to content

Απο 6800 σε 6800 Ultra

xrist

Recommended Posts

Με μαμα ψυκτρα για καθε μερα 375-850 και ποτε δεν ξεπερναει τους 60 βαθμους

Για test 410-910 και στους 65-68 βαθμους

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Δηλαδη η δικια μου ή μουφα ειναι που δεν παει παρα 350 - 700 ή η ψυκτρα της ειναι για τον πουτ....

βασικα ειναι σαν την reference της nvidia αλλα ειναι πολλυ ελαφρια, ουτε 100 γραμαρια, αλουμινενια, και ο ανεμηστηρας εντελος αθορυβος.

Η κανουργια 6800 που μου ηρθε απο RMA χτυπαει 435 και 910 με μαμα ψυξη. ουτε artic silver ουτε τιποτα ....και αυτο χωρις καθολου ψαξιμο ή burn in. Το ασχημο ομως ειναι οτι τα 4 extra pipelines ειναι χαλασμενα με αποτελεσμα και στα defaults να εχει artifacts.

Σημερα μου ηρθε απο Infoshop MSI 6800 TD128 285ευρώ

πρωτες εντυπωσεις: το κουτι της με μια πιο προσεκτικη παρατηρηση φανηκε οτι ειχε ανοιχτει και πριν απο μενα. οταν μαλιστα το ανοιξα ειδα οτι ειχε μεσα ακομα ενα διακλαδωτηρα Molex (2 δηλαδη συνολικα) και μαλιστα ηταν μεσα σε σχισμενο σακουλακι. Η καρτα δεν ηταν σκονισμενη και τα cd δεν ειχαν δαχτυλιες. Παντως δεν "μυριζε" και "καινουργιλας". ειπα να την δοκιμασω. Μετρησεις (με το ταπεινο μου μηχανημα):

xp2500@xp3200, 512 ram, sb 5.1, msi k7n2 delta-l ,winxp pro gr sp2, tagan 480

71.22 driver

το 3δμαρκ05 και 3δμαρκ01 οπως ειναι χωρις patch κτλ

rivatuner 2 c15.4

12χ5 -> 3479 σε default speed και 3806 με το DOT (o/c utility της MSI) στο 6 (max)

16x5 -> 3770 4092

16x6 -> 3888 4292 και 17011 3δμαρκ01

χωρις κανενα artifact η αλλο προβλημα. επαιξα μονο τα παιχνιδια που εδινε μαζι - Prince of percia sands of time kai XIII και δεν φανηκε να ανεβαζει πανω απο 55C . Προς το παρον μενει εκει η καρτα και μετα το Πασχα (αφου την σκισω στα παιχνιδια) θα δουμε και για o/c

Το μαξιμουμ οβερκλοκ το βλεπετε με το inner test που κανει η καρτα και λεει αν μπορει να σηκωθει παραπανω? ή το εχετε απενεργοποιήσει αυτο και την σηκώνετε μεχρι να βγάλει αρτιφακτς?

Ας πει και καποιος αλλο το μανησιο OC που σηκωνει η 6800 του με μαμα ψύκτρα, και τι διαφορα ειδε με αλλες ψύξεις please!!

Παρακατω ειναι και μερικα τεστ που εκανα σε o/c. Πρωτα να πω και μερικα πραγματα που παρατηρησα (μπορει να κανω και λαθος!)

1.τελικα τα 4 pipelines δεν ηταν ακριβως 100% ενταξει σε μενα. Στο DOOM 3 (και μονο σε αυτο απο οσο παιχνιδια δοκιμασα: doom, farcry ,riddick, sands of time, xiii, cm 2005, republic commando, metal of honor και φυσικα τα 3 3dmark) παρατηρησα καποια μικρα λαθη στην απεικονιση. Κατι σαν μικρες τελιτσες που διακρίνονται πανω στο χερι και στο οπλο ( ευτυχως ανεπαισθητα και οχι ενοχλητικα) και πιο εντονα και μαλιστα αλλαζουν θεση πανω στους τοιχους. Το καλο ειναι οτι τα τελευταια εμφανιζονται μονο οταν κολησεις τον παικτη πανω στον τοιχο αλλιως δεν φαινονται. Αρα μικρο το κακο.

2.Το ανεμιστηρακι της msi μπορει να χαμηλωσει παρα πολυ (μεχρι και να κλεισει τελειως). Αυτο που με εμποδιζε αρχικα να κατεβασω της στροφες ειναι το διαφανο αυτοκολητο που ειναι πανω στο ποντεσιομετρο του φαν. Αν το ξανακολησεις λιγο πιο αριστερα μπορεις να καταβασεις (προσοχη ε!) πιο πολυ τις στροφες ειδικα σε desktop εργασιες.

3.Το πιο απαιτητικό τεστ ηταν το 3dmark03. Ετσι ενω εβγαζα το 05 με 410χ920 το 03 δεν πηγαινε χωρις artifacts πανω απο 390χ890. Και με αυτο δεν εννοω οτι δεν μπορουσε να ολοκληρωσει το τεστ. Απλως ειχε εστω και απειροελαχιστα (εκανα πολλες συγκρισεις με default) artifacts. Φυσικα αυτο δεν με εμποδιζε να παιζω για ωρα (ισως και ωρες ) το sands of time σε 410χ920 (το οριο του 05)

4.Φαινεται οτι στα 3δμαρκ πιο πολυ μετραει το ανεβασμα του πυρηνα παρα της μνημης και ετσι πρωτα προσπαθησα να ανεβασω πυρηνα.

5.Σταθερα (δεν το εχω αφησει βεβαια και με τις ωρες. Απλως βγαζω τα τεστ και μετα παιζω!) ειμαι στα 390χ890 χωρις artifacts.

6.Μπορει καποιος να μου πει γιατι οι athlon ειναι τοσο πισω στα 01 και 03 ενω τα πανε περιφημα στο 05?

αυτα... ελπιζω να μην σας κουρασα αλλα ετσι και αλλιως δεν γραφω και συχνα

Αρχική απάντηση από scrolllock [Χθες, στις 02:00]

6.Μπορει καποιος να μου πει γιατι οι athlon ειναι τοσο πισω στα 01 και 03 ενω τα πανε περιφημα στο 05?

Την πικρή αλήθεια;

Επειδή στο '05 δεν μετράει σχεδόν καθόλου ο επεξεργαστής.

Στο '03 μετράει κάμποσο (κυρίως στο test1) και στο '01 ο επεξεργαστής μετράει περισσότερο από την κάρτα.

Με άλλα λόγια , ο athlonXP δεν τα πάει περίφημα στο '05 , απλά η φύση του test κρύβει τις αδυναμίες του , που φαίνονται πεντακάθαρα σε όλα τα υπόλοιπα.

• 1 month later...

Με μια απλή 6800 Αsus V9999/TD άνοιξα τα 4 επιπλέον pipelines και ιδού μια μέτρηση σε 370/770 από 325/700 default. Μήπως είμαι τυχερός που μου κάθισε τόσο καλά?

post-1401-1416072024,8615_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από SirGeorge

Με μια απλή 6800 Αsus V9999/TD άνοιξα τα 4 επιπλέον pipelines και ιδού μια μέτρηση σε 370/770 από 325/700 default. Μήπως είμαι τυχερός που μου κάθισε τόσο καλά?

δεν έχεις καθόλου artifacts?? εγω μια φίλου που ξεκλείδωσα χτές έκανε πράσινα χιονάκια στα 3dmarks. μέχρι κ στο desktop τον win είχε κάτι πράσινες τελίτσες. έκανες τπτ άλλο? ποια drivers έχεις πάνω??

Τίποτα καθόλου artifacts ούτε σε παιχνίδια όυτε σε 3Mark τρέχουν όλα άψογα. Οι drivers είναι οι 61.77

Απλά είσαι πολύ τυχερός , τώρα τελευταία πρέπει να έχεις το θεό μπάρμπα για να ξεκλειδώσει επιτυχημένα μια 6800.

Αλλά λίγο χαμηλά βλέπω τα ρολόγια σου , δεν πάει παραπάνω?

Και σαφέστατα δοκίμασε και πιο φρέσκους drivers , έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα από τότε (οι 61.77 ήταν οι πρώτοι drivers που υποστήριζαν geforce 6).

Παίζει μέχρι 380/800 αλλά είμαι με στοκ ψύξη, οπότε δεν θα το ρισκάρω παραπάνω. ’σε που η Asus είναι ασύμβατη με το VGA Silencer που πήρα για αυτό και ψάχνω να τη δώσω τώρα. Είχα τους τελευταίους driver επάνω αλλά μου κολλούσαν στα demo της Nvdia για αυτό και τους άλλαξα....

• 1 month later...
  • 1 month later...
Αρχική απάντηση από Bird [05-04-2005 17:46]

Παντως κυκλοφορουνε κατι μεταλλαγμενα 6800-GT-GTo

oxi oxi της Mustang:P

@Kyaner Πως παει η καρτα??

Οπως η δικια μου NX6800GT-T2D256E που δουλευει στα 400 - 1100 αντι του 350 - 1000 που εχουν καποιες αλλες.

Οπως η δικια μου NX6800GT-T2D256E που δουλευει στα 400 - 1100 αντι του 350 - 1000 που εχουν καποιες αλλες.

Η δικια σου ειναι Ultra τοτε. Οι GT ειναι στα 350/1000. Και δεν καταλαβαινω γιατι η ΜΣΙ δεν την ονομασε Ultra...:cry:

Μπας και έχεις εγκαταστήσει το D.O.T. που κλοκάρει 10% την κάρτα?

Την ίδια κάρτα έχουμε και τρέχει στα 350/1000. Σε κανένα review δεν πέτυχαν msi με ρολόγια 400/1100.

Βρε παιδια αληθεια λεω και συγκεκριμενα μου εκανε και εμενα εντυπωση γιατι καμια αλλη 6800 GT δεν εχω συναντηση με τα core - mem μιας Ultra. To Core δεν το εχω ενεργοποιηση ... αλλωστε χρησιμοποιω τους Nvidia Drivers 78.01

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.