Jump to content

Απο 6800 σε 6800 Ultra

xrist

Recommended Posts

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από apocalypse [05-02-2005 16:02]

Ναι , εφόσον κάνεις το mod με το rivatuner και όχι με bios.

Απλά απενεργοποιείς ξανά τα pipelines ή uninstall το rivatuner και τέλος.

και με bios flash την επαναφερεις αμα θες (στην asus τουλαχιστον).

Αρχική απάντηση από Snips [Χθες, στις 21:12]

Καλύτεροι drivers από πλευράς απεικόνισης ποιοι είναι; Έχω ένα ελαφρύ τρεμόπαιγμα των textures σε μακρινές αποστάσεις σε παιχνίδια όπως BF και COD...

Aκόμα και στο 3D mark05 σε πολλά σημεία υπαρχει "κυματιστή"κίνηση που μάλλον δεν θα πρεπε να υπάρχει...

πχ στο πρόσωπο του καπετάνιου στο 3 test όταν γυρναέι και κοιτάει τον δρακο που περνάει από πάνω αλλά και σε πολλά σημεία στα βράχια....

71.25 drivers από GURU3D.

Μήπως έχεις ενεργοποιημένα τα filtering optimizations?

Βάλε high quality στους drivers για να απενεργοποιηθούν.

Επίσης στα advanced options βάλε negative lod bias = clamp.

Βελτιώνει το φιτράρισμα στο όριο των textures σε μερικά παιχνίδια.

Στο 3DMark05 πραγματικά οι 71.xx αλλάζουν ελαφρώς την ποιότητα εικόνας (πως νομίζεις οτι φουσκώνουν τα σκορ?).

Πάντως όταν πρωτοπήρα την 6800 έλιωσα 2 ζευγάρια σόλες τρέχοντας πέρα-δώθε από το πρώτο PC (6800) στο 2ο (9800pro) , ώστε να ελέγχω αν έβγαζαν ίδια εικόνα.

Τελικά βρήκα μικρές διαφορές... με screenshots ... μεγενθυμένα στο 8x...

Τέτοιο ψυχολογικό σοκ μου είχε δημιουργήσει η επαφή μου με τις ****fx...

Εγω τα εχω και τα 2 PC διπλα διπλα και βαζω τις TFT κολητα για να βλεπω τις διαφορες στην ποιοτητα.. Σχεδον παντα η ATI μου φενεται καλυτερη.. ισως μου εχουν μεινει ψυχολογικα απο τις FX Χεχεχε...

Εγώ δικαιολογώ τον εαυτό μου , μια που είχα την ατυχία να δω το farcry (όταν πρωτοβγήκε) να τρέχει σε FX5900U.....

Απίστευτα τραυματική εμπειρία..... :cry:

Τώρα πάντως , έχoντας συγκρίνει screenshots ακόμα και με το compressonator (tool της ATI που βρίσκει τις διαφορές ανάμεσα σε 2 εικόνες) , μπορώ να πω ότι η διαφορά στην απεικόνιση είναι αμελητέα.

Λογικό είναι , η nvidia αντέγραψε πολύ μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής της ATI (από τα R3xx) και την έριξε στις νέες τις κάρτες (όπως τους αλγόριθμους για το AA & AF).

Η ATI κάνει καλύτερο AA , αλλά η nvidia καλύτερο AF.

Και στις 2 περιπτώσεις οι διαφορές είναι πάρα πολύ μικρές και εμφανίζονται μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Το μόνο παιχνίδι στο οποίο καταλαβαίνω την διαφορά , χωρίς μεγενθυμένα screenshots , είναι το NFSU2.

Tα αυτοκίνητα μοιάζουν πιο "στρογγυλεμένα" στην ATI , αλλά τα textures του δρόμου είναι πιο "καθαρά" στην nvidia.

Ελπίζω σύντομα να έχω διαθέσιμο και κάτι από X800 ώστε να εμβαθύνω περισσότερο στο θέμα.

ρε παιδες τελικα τι αλλαζουμε με το nibitor για καλυτερο oc??to v3d η το vthrottle????

εμενα το v3d ηταν 1.4V default κ το vthrottle 1.2 κ εβαλα το vthrottle 1.4 κ αφησα το 3d οπως ηταν..(stock cooler)

Αρχική απάντηση από jois21 [Σήμερα, στις 02:06]

Δεν ξερω αν εχει ξανααπαντηθει αλλα ρωταω.

Η LE εχει ddr3; Μπορει να γινει 'κανονικη' 6800;

η LE εχει ddr και πολυ δυσκολα γινεται κανονικη 6800 μιας και πρεπει να ενεργοποιηθουν 8 απενεργοποιημενα pipelines

τα παιδια στο φορουμ μου ειχαν υποδειξει παλαιοτερα ,

αρκετα reviews στα οποια η καρτα εβγαζε προβληματα ακομα και στα defaults Της..

κανε μια αναζητηση και θα τα δεις...

Αρχική απάντηση από PGM

Μια χαρα ειναι οπως το εχεις . Και εγω και τα δυο τα εχω 1.4V ....(Msi 6800@artic cooling)

Ναι αλλά το ερώτημα είναι αν έτσι μειώνεται δραματικά ο χρόνος ζωής μιας κάρτας που ευελπιστείς ότι θα την έχεις για 3 χρόνια περίπου(και έχεις χρυσοπληρώσει).

Εγώ παιδιά αν και τα πείραξα, τα επανέφερα διότι ακόμα δεν υπάρχει εφαρμογή που να μου λυγίζει την κάρτα.

Δεν ξέρω.Ίσως όταν βγεί το S.T.A.L.K.E.R να χρειαστούν:jump:

:OT: Παιδιά σας ζηλεύω με αυτές τις κάρτες που έχετε και θα πάρω και εγώ αλλά είστε λίγο άρρωστοι...

Σιγά τη διαφορά μεταξύ τις 6800 και τις 6800 ultra...

Εγώ έχω 8 ΜΒ Κάρτα γραφικών και πετάει φωτιές!!!!! !!!!!

!!!!! Στο chiampionship manager...

Αρχική απάντηση από skelos [Σήμερα, στις 11:18]

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=598241

Εχω την asus 9999 le με κανονικους drivers και στοκ ψυξη και volt

:...:

Πο πό!! Απογοήτευση!! Δηλαδή μιλάμε για τις μισές επιδόσεις!!!Ακόμα και η 6600 είναι καλύτερη.

Μισές επιδόσεις;

Μήπως το μπέρδεψες με το '03;

4539 στο '05 έχει , δεν είναι κακά , κυρίως για τους 66.93.

Η 6600GT θέλει παπάδες για να πιάσει τα 4000 και αυτό με τους 71.xx.

@skelos

Αυτό με πόσα pipelines είναι (μάλλον 12);

Πάντως από mhz πάει καλά , κυρίως τα 975 στην μνήμη είναι φοβερά καλά.

@skelos

Αυτό με πόσα pipelines είναι (μάλλον 12);

Πάντως από mhz πάει καλά , κυρίως τα 975 στην μνήμη είναι φοβερά καλά.

12p 5v Στοχος μου ειναι τα 4736 με Futuremark approved WHQL drivers και πιστευω οτι με 240χ11 cpu και 435-440 gpu 1,4ν θα τα πιασω

Αρχική απάντηση από apocalypse [Χθες, στις 17:34]

Μισές επιδόσεις;

Μήπως το μπέρδεψες με το '03;

4539 στο '05 έχει , δεν είναι κακά , κυρίως για τους 66.93.

Η 6600GT θέλει παπάδες για να πιάσει τα 4000 και αυτό με τους 71.xx.

Ουπς!!!!!:tomato:

Soory Παιδιά.:o Τώρα το είδα. Είπα και εγώ.Τόσο κοροιδία πια θα ήταν απαράδεκτο.

Αρχική απάντηση από skelos [04-03-2005 13:04]

12p 5v Στοχος μου ειναι τα 4736 με Futuremark approved WHQL drivers και πιστευω οτι με 240χ11 cpu και 435-440 gpu 1,4ν θα τα πιασω

Πολυ καλος!!:rolleyes: :clap: :clap:

Εχω ακουσει απο πολλους οτι στη συγκεκριμενη καρτα ελευθερωνονται ευκολα τα pipeline

kai clockarete πολυ καλα αντε και 5000 στο 3dmark2005.καλο βολι

:T:

Ειμαι και εγώ από χθες κάτοχος μιας NX6800 TD128.

Βασικά έχει λίγο πέδεμα με το μηχάνημα, καθώς το τροφοδοτικό είναι στα όριά του (350W) και μερικές φορές ξεκινάει, βαράει Restart πριν μπει Windows και μετά ξεκινάει κανονικά...

Πάντως μέχρι τώρα κανένα restart την ώρα που παίζω ή την ώρα που είμαι στα Windows...

Είχα ένα μπέρδεμα για να φωρτώσω drivers.

Σήμερα δοκίμασα να ξεκλειδώσω τα pipes επιτυχώς μεν, αλλά δεν μου την είδε ως Ultra...

Γιατί;

Ξαναγύρησα στα 12pipes αφού με τα 16 και default χρονισμούς μου έβγαζε την ώρα που έπαιζαν video κόκκινα pixelάκια (μάλλον artifacts).

Γιατί;

Πως ρυθμίζω τα να έχω τα φίλτρα ανοιχτά αν δεν έχει επιλογή το παιχνίδι;

Εμένα η οθόνη στις ιδιότητες της κάρτας είναι λίγο διαφορετική...

Βασικά επειδή μπλέχτηκα λίγο με τα drivers. Από που κατεβάζω τα τελευταία, και τι άλλο χρειάζομαι;

Πάνε στο post #16 αυτού του thread και θα δείς την απάντηση ;)

Υπενθυμίζω πάντως ότι δεν κερδίζεις τίποτα να την κάνεις να εμφανίζεται σαν Ultra. Ψυχολογικό είναι το ζήτημα.:p (άσε πού πρέπει να ξαναβάλεις drivers μόλις την αλλάξεις)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.