Jump to content

εγκατασταση νεου σκληρου δισκου-ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

litsaki73

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους! Θα ηθελα την βοηθεια σας, για την εγκατασταση νεου σκληρου δισκου στο desktop. Ο παλιος (που περιεχει και τα vista) ειναι τελειος χαλασμενος, οποτε και τον αποσυνδεσα. Συνδεσα τον νεο (seagate sata 2), αλλα απο εκει και περα, αρχιζει το προβλημα... στο BIOS φαινεται ως master ATAPI CD ROM, και ο νεος σκληρος φαινεται στη θεση SATA2. Δεδομενου οτι ΔΕΝ εχω λειτουργικο, πως θα τον μορφοποιησω και να τον κανω master??? Προσπαθω να περασω τα vista, και μολις αρχιζει την εγκατασταση δεν βρισκει partition (λογικοτατο)!! Βγαζει τo εξης μηνυμα: ΒΟΟMGR IS MISSING (οταν κανει boot απο τον σκληρο). Σας παρακαλω πολυ, βοηθηστε με!!!

Γιατί vista? Προτίμησε 7αρια. Βοοτάρει από το δισκάκι? Είναι cd-rom ή dvd-rom? Αν bootarei από το δισκάκι, και βλέπει τον σκληρό τότε κάνεις format και νέο partition.

Στάλθηκε από το HTC Wildfire μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Γιατί vista? Προτίμησε 7αρια. Βοοτάρει από το δισκάκι? Είναι cd-rom ή dvd-rom? Αν bootarei από το δισκάκι, και βλέπει τον σκληρό τότε κάνεις format και νέο partition.

Στάλθηκε από το HTC Wildfire μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

καλησπερα!! εστω και 7αρια.. προσπαθησε και τα 7 να περασω, αλλα σε καποιο σημειο λεει οτι λειπουν drivers (πολυ πιθανον της motherboard, για να δει τον νεο σκληρο), και δεν δεχεται το cd των drivers που εχω... και δεν βλεπω ουτε στην εγκατασταση των vista, ουτε των 7 να μου δινει δυνατοτητα να δημιουργησω partition...:fie:

θα κάνεις νεα εγκατάσταση, αν έχεις τον δίσκο σε raid ή ahci θα κατεβασεις τον οδηγό,αυτόν που λέει για δισκέτα !!! θα το αποσυμπιέσεις σε ένα usb, και κατα την εγκατάσταση των vista θα το φορτώσεις.

θα κάνεις νεα εγκατάσταση, αν έχεις τον δίσκο σε raid ή ahci θα κατεβασεις τον οδηγό,αυτόν που λέει για δισκέτα !!! θα το αποσυμπιέσεις σε ένα usb, και κατα την εγκατάσταση των vista θα το φορτώσεις.

μιλαμε για τους drivers της μητρικης, ετσι?? θα το προσπαθησω, και εδω ειμαστε παλι!!

μιλαμε για τους drivers της μητρικης, ετσι?? θα το προσπαθησω, και εδω ειμαστε παλι!!

τζιφος το flashακι... λεει οτι "the device does not contain drivers for your hardware", ενω βλεπει κανονικα και τον καινουριο σκληρο, και το φλασακι...:shout:

ποια μητρική έχεις ? και τον δίσκο πως το έχεις περασμένο στο bios είναι ide ???

επίσης μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγιες How to Fix Windows 7 When It Fails to Boot να κανεις format τον δισκο ,να κάνεις partition.......

Ακολούθησε και τις οδηγίες εγκατάστασης vista

αναρωτιέμαι αν ο δίσκος σου είναι καινούργιος ??

ποια μητρική έχεις ? και τον δίσκο πως το έχεις περασμένο στο bios είναι ide ???

επίσης μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγιες How to Fix Windows 7 When It Fails to Boot να κανεις format τον δισκο ,να κάνεις partition.......

Ακολούθησε και τις οδηγίες εγκατάστασης vista

αναρωτιέμαι αν ο δίσκος σου είναι καινούργιος ??

καλημερα!

η μητρικη ειναι ASUS P5S MX SE

O σκληρος φαινεται στη θεση sata1 (sata2 ειναι ο δισκος)

οσο για τις οδηγιες, θα τις μελετησω... για vista!

καλημερα!

η μητρικη ειναι ASUS P5S MX SE

O σκληρος φαινεται στη θεση sata1 (sata2 ειναι ο δισκος)

οσο για τις οδηγιες, θα τις μελετησω... για vista!

λοιπον!! κοιτα να δεις τι ανακαλυψα!!!:o

Στις οδηγιες για εγκατασταση vista, ΔΕΝ μου βγαζει το παραθυρο WHICH TYPE OF INSTALLATION YOU WANT!!!

απο το κλειδι, με παει κατευθειαν στην αντιγραφη αρχειων windows!!! Αυτο γινοταν παντα, οχι μονο τωρα... οσες φορες εχω κανει φορματ, ποτε δεν εχω δει αυτην την επιλογη.. ΓΙΑΤΙ??? ΟΕΟ???:mad:

εξαρτάτε από την έκδοση των vista που διαθέτεις!! εγώ έχω τα ultimate vista ελληνικα

συνήθως δεν βάζω το κλειδί από την αρχή οπότε ο υπολογιστής δεν ξέρει ποια έκδοση θέλω να εγκαταστήσω διότι στο dvd έχει και τις υπόλοιπες.

Αυτό που έχεις πάθει μου έχει τύχει !! για να κάνω format και δημιουργία partition ειχα βάλει τα xp μπορεί όμως να κάνεις φορματ με ένα live cd linux.

Αν δεν το διορθώσεις θα εχεις συνεχόμενα προβλήματα εγκατάστασης μπορείς να δεις και εδώ Fixing the Windows Bootloader via the setup DVD

εξαρτάτε από την έκδοση των vista που διαθέτεις!! εγώ έχω τα ultimate vista ελληνικα

συνήθως δεν βάζω το κλειδί από την αρχή οπότε ο υπολογιστής δεν ξέρει ποια έκδοση θέλω να εγκαταστήσω διότι στο dvd έχει και τις υπόλοιπες.

Αυτό που έχεις πάθει μου έχει τύχει !! για να κάνω format και δημιουργία partition ειχα βάλει τα xp μπορεί όμως να κάνεις φορματ με ένα live cd linux.

Αν δεν το διορθώσεις θα εχεις συνεχόμενα προβλήματα εγκατάστασης μπορείς να δεις και εδώ Fixing the Windows Bootloader via the setup DVD

Tο θεμα ειναι ομως οτι μου ζηταει drivers μαλλον του σκληρου, και οχι της μητρικης.. δεν μπορω να βρω πουθενα ομως... φορματ του σκληρου με live cd πως?? αφου δεν υπαρχει λειτουργικο... πως θα το δει?? με usb ginetai???

εχεις cd των xp? εσύ ή κάποιου γνωστού ?? live cd εννοώ να κατεβάσεις το linux mind να το γραψεις σε cd ή usb, και να κάνεις φορματ τον δισκο σου,

επειδη η μητρική σου έχει τα χρόνια της, αποκλείεται να μην έχει η έκδοση των vista τους οδηγούς μέσα.

Η ευκολη λυση ειναι βαζεις το cd των μέσα στο dvddrive και κάνεις “Repair your Computer,”

Install-Now-300x225.png

έπειτα επιλέγεις command prompt

System-Recovery-Options.png

στην κονσόλα γράψε "DiskPart" , μετα γράψε "List Disk" μετα "Select Disk c" μετα γράψε "clean" και στο τελος Enter

εχεις cd των xp? εσύ ή κάποιου γνωστού ?? live cd εννοώ να κατεβάσεις το linux mind να το γραψεις σε cd ή usb, και να κάνεις φορματ τον δισκο σου,

επειδη η μητρική σου έχει τα χρόνια της, αποκλείεται να μην έχει η έκδοση των vista τους οδηγούς μέσα.

Η ευκολη λυση ειναι βαζεις το cd των μέσα στο dvddrive και κάνεις “Repair your Computer,”

Install-Now-300x225.png

έπειτα επιλέγεις command prompt

System-Recovery-Options.png

στην κονσόλα γράψε "DiskPart" , μετα γράψε "List Disk" μετα "Select Disk c" μετα γράψε "clean" και στο τελος Enter

Nα κανω repair χωρις λειτουργικο μεσα?? θα το κανω, αλλα με cd των 7 που εχω προχειρο... μου βγαζει αυτο το παραθυρο, αλλα δεν ξερω πως να το συνεχισω.. θα δοκιμασω τις εντολες που γραφεις, και θα ενημερωσω για το αποτελεσμα...

Τελικα ελυσα το προβλημα με εναν γελοιο τροπο.. ανακαλυψα στην αποθηκη ενα παλιο pc, και εβγαλα τον IDE σκληρο δισκο του (western digital 80gb!!), 10ετιας και βαλε!!!! τον συνδεσα και περασα λειτουργικο κανονικοτατα!!! τωρα, μενει να αντιγραψω τα περιεχομενα του στον καινουριο.. θα το επιχειρησω, με acronis και βλεπουμε...

Να σε ρωτησω.Περα απο τον 2tb ,οταν προσπαθουσες να κανεις εγκατασταση ειχες και αλλον δισκο μεσα στο pc?

Αν θες δοκιμασε τα εξεις.

1.Αποσυνδεσε ολους τους δισκους πλην του 2tb

2.Βεβαιωσε απο bios οτι ο δισκος σου ειναι ahci

3.Μολις μπεις με το cd .βρες τον δισκο σου και καντου format πριν προχωρησεις σε εγκατασταση (εχει καποια επιλογη για διαμορφωση)

4.Προχωρα σε εγκατασταση

καλημερα. Νε ανημερωσω οτι τελικα, μετα απο τοσες μερες προσπαθειας, δοκιμων και πειραματων, ο δισκος επεστραφει στο E-SHOP οπου και διαγνωστηκε ως ελλατωματικος... αυτα, και ευχαριστω ολους οσους προσπαθησαν να με βοηθησουν με τις γνωσεις τους!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.