Jump to content

θορυβος στον ανεμιστηρα

jamesbond

Recommended Posts

γεια σας παιδια οταν αρχιζουν να φορτωνουν τα windows ακουγετε ενας εντονος θορυβος σαν να ανεβαζει στροφες ο ανεμιστηρας της ψυκτρας και μετα οταν μπαινει στην επιφανεια σταματαει εχω καθαρισει τον ανεμιστηρα μηπως το κανει γιατι εχει σκονες και πριν κανα χρονο εβαλα παστα τη μπορει να ειναι δωστε καμια βοηθεια???:help1:

οταν πλησιαζω κοντα ακουγετε ο ανεμιστηρας της cpu και κατι αλλο οταν ανοιξα τον η/υ ο ανεμιστηρας της καρτας γραφικων και κουνιωνταν και οταν πηγε στην επιφανεια κουνιωνταν κανονικα

δεν ειναι τιποτα , μην το φοβασε , και εμενα μου το κανει , μονο κατα την εκκινηση και μετα στρωνει . Χωρις να βαλω το χερι μου στην φωτια , αμα με ρωταγε καποιος "γιατι το κανει αυτο?" , θα λεγα πως προφανος να δινει η μητρικη 100% σε ολους τους ανεμιστηρες , με σκοπο να εντοπισει τα max rpm , ωστε να setαριστουν σωστα στο προγραμμα του fan controller της μητρικης

ποια μητρικη εχεις ?

μηπως αυτο εγινε μετα απο την προσθηκη καποιου ανεμιστηρα ? ο οποιος να ειναι συνδεμενος ΕΠΑΝΩ στην μητρικη , και οχι με καποιο molex ... το πιο πιθανο ειναι αυτο .

το fanτου CPU ειναι παντα τυπου PWM , οποτε περνει μπρος αμεσος . Αντιθετος ομως για τους υπολοιπους που ειναι με 3pin , η μητρικη ειναι αναγκασμενη να τους δωσει φουλ ρευμα για να ειναι σιγουρη η εκκινηση τους και μετα τα κατεβαζει.

αυτα απο την προσωπικη μου μερια (ισως και την ελαχιστη εμπειρια με τα φανφουρια) . ισως καποιος που εχει εντριφησει το θεμα να δωσει μια πιο σιγουρη απαντηση .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.