Jump to content

Δε φαίνονται σωστά τα games στην τηλεόραση

konstantinos77g

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδιά έχω ένα περίεργο θέμα που συμβαίνει τους τελευταίους 6-8 μήνες, ανεξαρτήτως έκδοσης των Catalyst.

Έχω την Gigabyte 6850 και την έχω συνδεδεμένη με μία Sony TV 40".

Το πρόβλημα που έχω έχει να κάνει καθαρά με συγχρονισμό κάρτας-TV και μου το κάνει μόνο σε games.

Η τηλεόραση κλειδώνει κανονικά σε όποια ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης και να της βάλω.

Το πρόβλημα το έχω μόνο όταν μέσα από τις ρυθμίσεις των παιχνιδιών πάω να ρυθμίσω το εκάστοτε παιχνίδι σε ανάλυση 1280x720 60Hz(HD 720p δηλαδή). Με το που κάνω την αλλαγή μέσα από το παιχνίδι αμέσως αλλάζει ο συγχρονισμός της TV σε 1080p 24Hz και η εικόνα του παιχνιδιού γίνεται under scale, φαίνεται με μαύρα περιθώρια γύρω γύρω. Να τονίσω οτι πριν τρέξω το παιχνίδι έχω ρυθμισμένο και το desktop των windows σε 1280x720 60Hz.

Το έχω ψάξει και σε ξένα forums αλλά άκρη ακόμα δεν έχω βγάλει. Αν δηλαδή φταίνε οι drivers ή τα συγκεκριμένα games...

θα αναφέρω ενδεικτικά σε ποια παιχνίδια μου το κάνει (Assassins Creed IV Black Flag, Grid 2, Need for speed rival κτλ)

Να αναφέρω επίσης οτι παλιότερα δεν είχα κανένα θέμα με οποιοδήποτε παιχνίδι στην συγκεκριμένη ανάλυση, οπότε καταλαβαίνεται οτι δεν παίζει πρόβλημα συγχρονισμού της TV...

Και μου το κάνει μόνο στην 720p, εκεί είναι το περίεργο...

Πριν κάτι μήνες, το είχα ψάξει πάλι, γιατί μου το έκανε και στα 3 Crysis και κάτι βρήκα οτι είχαν κάποια θέματα αυτά τα παιχνίδια με συγκεκριμένες αναλύσεις και συγχρονισμούς...

Να σημειώσω οτι όλα τα games τα έχω με όλα τα τελευταία updates.

Χθες ξανά πειραματίστηκα και αποφάσισα να γυρίσω σε 1360x768 60Hz οπού δεν παίζει κανένα πρόβλημα με κανένα παιχνίδι. Αλλά εκεί πρέπει να κάνω και GPU scaling γιατί η TV κλειδώνει σε 1080p σε αυτή την ανάλυση (δεν ξέρω βέβαια αν το GPU scaling που κάνει η κάρτα έχει κάποιες επιπτώσεις στην απόδοση των παιχνιδιών...? Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει... :)

Επίσης ξέχασα να πω οτι χθες που πειραματιζόμουν με την ανάλυση στα 1360x768, είδα οτι όλα παιχνίδια πάλι, άρχισαν να κλειδώνουν και η TV μαζί στα 720p αν το έβαζα αλλά σαν επιλογή ανανέωσης μου έβγαζε τα 59Hz και δεν μου έβγαζε σαν επιλογή τα 60hz. Μιλάμε πάντα για ρυθμίσεις μέσα από τα παιχνίδια.

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν είναι πρόβλημα των driver, ώστε να το αναφέρω στην AMD η πρόβλημα των παιχνιδιών... (για drivers μου κάνει μέχρι στιγμής...)

Όποιος γνωρίζει επί του θέματος... :)

Όταν είσαι στο desktop, τι ανάλυση έχεις; Αν έχεις 720p, φαίνεται σωστά στην τηλεόραση ή και εκεί σου κάνει scaling;

Όταν είσαι στο desktop, τι ανάλυση έχεις; Αν έχεις 720p, φαίνεται σωστά στην τηλεόραση ή και εκεί σου κάνει scaling;

Ναι, όλα λειτουργούν σωστά. Σε όποια ανάλυση και συγχρονισμό και να ρυθμίσω κλειδώνει κανονικά η TV, δεν είχα κανένα θέμα, ακόμα και 1080p 24Hz.

Δεν είμαι άσχετος με οτι έχει να κάνει σε audio-video, ασχολούμαι χρόνια...

Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στα παιχνίδια, και όπως το περιέγραψα όσο καλύτερα θέλω να πιστεύω, και μόνο στην ανάλυση HD 720p.

Ποτέ πριν δεν είχα πρόβλημα, παρά μόνο στα Crysis και στα 3, και τότε που το έψαξα αρκετά βρήκα οτι το είχαν και άλλοι.

Έχω την εντύπωση οτι πρέπει να είναι πρόβλημα αρκετών τελευταίων drivers της AMD όταν δίνεται η εικόνα μέσω HDMI, την οποία TV την έχω συνδεμένη ως δεύτερο monitor, ως πρώτο έχω μέσω DVI ένα 17άρι monitor.

Αυτά...

Δεν ξέρω αν είναι θέμα το HDMI. Κι εγώ το δεύτερο monitor μέσω HDMI το έχω, αλλά δεν έχω ανάλογο θέμα. Το μόνο περίεργο που μου κάνει είναι πως θέλει σώνει και καλά να είναι η έξοδος HDMI η 1η και η DVI ή 2η.

Καλά αυτό το έκανε και σε εμένα αλλά μόνο κατά την αρχική εγκατάσταση της κάρτας ή μετά από format.

Όσο για το δικό μου πρόβλημα, σίγουρα δεν έχουμε και την ίδια κάρτα...? ;)

Καλά αυτό το έκανε και σε εμένα αλλά μόνο κατά την αρχική εγκατάσταση της κάρτας ή μετά από format.

Όσο για το δικό μου πρόβλημα, σίγουρα δεν έχουμε και την ίδια κάρτα...?

Εγώ είμαι με 7970. Δοκίμασε τα εξής:

Κατεβάζεις τον Atiman uninstaller από εδώ.

Βεβαιώνεσαι ότι έχεις κλειστά τα Automatic Updates

Τρέχεις τον Uninstaller με το λογαριασμό του Admin (όχι με χρήστη που είναι απλά admin)

Κατεβάζεις τους 13.12 (το link είναι για 64bit)

Βγάζεις την τηλεόραση

Εγκαθιστάς τους drivers.

Ρυθμίζεις ότι χρειάζεται στην οθόνη σου

Μετά βάζεις την τηλεόραση και τη ρυθμίζεις.

Εγώ είμαι με 7970. Δοκίμασε τα εξής:

Κατεβάζεις τον Atiman uninstaller από εδώ.

Βεβαιώνεσαι ότι έχεις κλειστά τα Automatic Updates

Τρέχεις τον Uninstaller με το λογαριασμό του Admin (όχι με χρήστη που είναι απλά admin)

Κατεβάζεις τους 13.12 (το link είναι για 64bit)

Βγάζεις την τηλεόραση

Εγκαθιστάς τους drivers.

Ρυθμίζεις ότι χρειάζεται στην οθόνη σου

Μετά βάζεις την τηλεόραση και τη ρυθμίζεις.

Thank U!!

Το σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τον Atiman uninstaller, μέχρι στιγμής χρησιμοποιούσα το Driver Fusion.

Όταν λες κλειστά τα Automatic Updates, εννοείς των Windows? (αυτά τα έχω πάντα μόνο να checkάρει... ;) )

Και κάτι ακόμα, όταν λες με τον λογαριασμό του Admin? Εννοείς τον λογαριασμό τον οποίο έχουμε με το που κάνουμε format? γιατί κάποιον άλλο δεν έχω δημιουργήσει και δεν έχω κάποιον άλλο απ'όσο checkάρα στο Control panel των windows 7 64bit που έχω.

Σύντομα θα κάνω ένα backup με το Acronis που χρησιμοποιώ και θα προχωρήσω σε καθάρισμα και δεύτερη εγκατάσταση σύμφωνα με τις οδηγίες σου... ;)

Thank U και πάλι...

Και κάτι ακόμα, όταν λες με τον λογαριασμό του Admin? Εννοείς τον λογαριασμό τον οποίο έχουμε με το που κάνουμε format? γιατί κάποιον άλλο δεν έχω δημιουργήσει και δεν έχω κάποιον άλλο απ'όσο checkάρα στο Control panel των windows 7 64bit που έχω.

Υπάρχει ένας λογαριασμός Administrator που είναι disabled. Πρέπει να τον κάνεις enable, logoff, login με εκείνον και μετά Install τον Uninstaller και Uninstall τους drivers.

Για να τον κάνεις enable πας

Δεξί κλικ στο My Computer > Manage > Local Users & Groups > Users

Ευχαριστώ και πάλι!

αυτό δεν το γνώριζα... ;)

Να κάνω και μία "χαζή" ερώτηση...

Γιατί με τον συγκεκριμένο λογαριασμό του Administrator και όχι με τον Default που μου έχουν δημιουργήσει εξαρχής τα Windows από την στιγμή που και αυτός είναι Administrator...?

Ποια η διαφορά;

(Ωωωχχχ ποιος κάνει πάλι δοκιμές... :p )

Γιατί με τον συγκεκριμένο λογαριασμό του Administrator και όχι με τον Default που μου έχουν δημιουργήσει εξαρχής τα Windows από την στιγμή που και αυτός είναι Administrator...?

Εμένα δε μου δουλεύει σωστά με τον δικό μου λογαριασμό.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δες εδώ τις τελευταίες 4-5 σελίδες:

http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/atiman-catalyst-uninstaller-software-78824.html

Λοιπόν, έκανα την απεγκατάσταση με τον Atiman uninstaller σύμφωνα με τις οδηγίες που μου έδωσες Wizard!, τελείωσε σωστά την διαδικασία και χωρίς errors όπως αναφέρει στον τελευταίο πίνακα που βγάζει πριν κάνει μόνο του restart, και με το που κάνει το restart και πάνε να φορτώσουν τα windows, όταν βγάζει το εικονίδιο των windows στην μαύρη οθόνη, εκεί κολλάει το σύστημα και Blue Screen!!

Ξανά έκανα rertore το σύστημα με Acronis, και ξανά δοκίμασα την διαδικασία αυτή την φορά με τον δικό μου λογαριασμό που είναι και Administrator, απενεργοποίησα και το UAC μέσα από τις ρυθμίσεις του Control Panel και πάλι τελείωσε η διαδικασία χωρίς errors και με το που κάνει το restart κολλάει πάλι στο ίδιο σημείο και Blue Screen...

Γενικά το Atiman uninstaller το είχα χρησιμοποιήσει άλλη μία φορά πριν 1-2 χρόνια (νομίζω η έκδοση 7 πρέπει να ήταν) και εκεί η διαδικασία είχε τελειώσει σωστά χωρίς κάποιο πρόβλημα, αλλά μετά την απεγκατάσταση με το Atiman uninstaller το σύστημα είχε χρόνο εκκίνησης των windows γύρω στα 4' αν θυμάμαι καλά.

Και από το λίγο που το έψαξα τότε σε phorums του εξωτερικού είχα δει οτι το ίδιο σύμπτωμα είχαν και κάποιοι άλλοι.

Γενικά είναι σίγουρα ένα πολύ καλό πρόγραμμα, αλλά πιστεύω οτι λόγο οτι επεμβαίνει όσο πιο βαθιά γίνεται στο σύστημα, εκεί είναι και φυσικό σε αρκετούς να παρουσιάζονται και προβλήματα...

Έχω βγάλει και μία φωτογραφία την Blue screen...

post-12636-1416078164,884_thumb.jpg

Πολύ περίεργο αυτό... δε μου έχει τύχει ποτέ με τον Uninstaller.

Μήπως μπορεί να μας βοηθήσει ο [MENTION=9179]atiman[/MENTION] εδώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.