Jump to content

Ερωτηση για εγγυηση σε Dell laptop μετα απο αλλαγη OS

Freedom

Recommended Posts

Παιδες καλησπέρα, γρηγορη ερωτηση...

Εγινε ταχυτατη αγορά Dell laptop (καθαρά για επαγγελματικη χρήση), ηρθε με Linux δεν-ξερω-και-γω τι, πρέπει να μπουν Win7 asap.

Για να μην κάνω πειραματα με Acronis/Norton Ghost για να φυλάξω Images ή να clonοποιώ, υπάρχει θέμα με την εγγύηση αν απλά αλλάξω λειτουργικό?

Αυριο ερχεται ενας 250αρης SSD, το Dell ηρθε με αργο 750αρη τον οποιο θελω να τον χρησιμοποιήσω σαν 2ο (caddy) καθαρά για data, οπότε το σενάριο "ξηλωσε τον 750αρη και ασε τον στην ακρη για το ω μη γένοιτο" δεν ειναι viable.

Ευχαριστώ προκαταβολικα. ;)

Πόσο δύσκολο είναι να πάρεις ένα image του δίσκου για να είσαι 100% σίγουρος; Λίγα λεπτά υπόθεση είναι...

Υπαρχουν 4 partitions. Με ghost μιλαμε για πανω απο 6 ωρες (standard compression, το δοκιμασα για 10 λεπτα μετα cancel) με Acronis που ή κλωνοποιεί ολον τον δισκο ή οχι μιλαμε για εναν εξτρα δισκο τουλαχιστον 750Gb τον οποιον δεν εχω διαθέσιμο.

Ηδη εχω δοκιμασει με το Acronis (2012 και 2014) σε 500αρη (δεδομένου οτι το 3ο partition ειναι το μεγαλυτερο και αδειο και το τελευταιο ειναι περιπου 12Gb/ το swap) αλλά δημιουργεί ελαφρώς διαφορετικη δομη (και πεταει και προειδοποιητιοκο μηνυμα οτι αν αυτο που θελεις να κλωνοποιήσεις ειναι bootable, το clone αποτελεσμα δεν θα ειναι)...

Οπότε ναι, προτιμω να ξερω απο την αρχή αν θα υπαρξει θεμα ή οχι. Αν οχι, προτιμω να μην ασχοληθω καθολου...

Παιδες καλησπέρα, γρηγορη ερωτηση...

Εγινε ταχυτατη αγορά Dell laptop (καθαρά για επαγγελματικη χρήση), ηρθε με Linux δεν-ξερω-και-γω τι, πρέπει να μπουν Win7 asap.

Για να μην κάνω πειραματα με Acronis/Norton Ghost για να φυλάξω Images ή να clonοποιώ, υπάρχει θέμα με την εγγύηση αν απλά αλλάξω λειτουργικό?

Αυριο ερχεται ενας 250αρης SSD, το Dell ηρθε με αργο 750αρη τον οποιο θελω να τον χρησιμοποιήσω σαν 2ο (caddy) καθαρά για data, οπότε το σενάριο "ξηλωσε τον 750αρη και ασε τον στην ακρη για το ω μη γένοιτο" δεν ειναι viable.

Ευχαριστώ προκαταβολικα. ;)

δεν θα έχεις πρόβλημα με την εγγύηση. Η εγγύηση καλύπτει το hardware και όχι το λογισμικό, βάλε ότι γουστάρεις, αρκεί να βάλεις πίσω τον 750αρι άμα το πας πίσω.

Υπαρχουν 4 partitions. Με ghost μιλαμε για πανω απο 6 ωρες (standard compression, το δοκιμασα για 10 λεπτα μετα cancel) με Acronis που ή κλωνοποιεί ολον τον δισκο ή οχι μιλαμε για εναν εξτρα δισκο τουλαχιστον 750Gb τον οποιον δεν εχω διαθέσιμο.

Ηδη εχω δοκιμασει με το Acronis (2012 και 2014) σε 500αρη (δεδομένου οτι το 3ο partition ειναι το μεγαλυτερο και αδειο και το τελευταιο ειναι περιπου 12Gb/ το swap) αλλά δημιουργεί ελαφρώς διαφορετικη δομη (και πεταει και προειδοποιητιοκο μηνυμα οτι αν αυτο που θελεις να κλωνοποιήσεις ειναι bootable, το clone αποτελεσμα δεν θα ειναι)...

Οπότε ναι, προτιμω να ξερω απο την αρχή αν θα υπαρξει θεμα ή οχι. Αν οχι, προτιμω να μην ασχοληθω καθολου...

Με το clonezilla το image του δίσκου θα καταλαμβάνει όγκο όσο και τα data του δίσκου (και μάλιστα συμπιεσμένα) και όχι 750GB.

πριν παραγγείλω τον dell (δεν εχω παραλάβει ακόμα ) μίλησα με dell (παρα πολύ καλή εξυπηρέτηση )

Δεν έχεις πρόβλημα με το λογισμικό κάνεις οτι θες ,απλά στα μηχανάκια τους αν εχουν windows δεν υπάρχει κλειδί και προτείνουν backup απο τον πελάτη (αν και σου λένε οτι υπάρχει και κρυφό partition ) επίσης μετά απο ερώτηση μου είπε οτι αν αλλάξω σκληρό μνήμες δεν υπάρχει θέμα (απλά θέλουν τις αρχικές μνήμες αν πάει service μέσα στην εγγύηση )

Παιδες σας ευχαριστω όλους για τις πληροφοριες/απαντήσεις/προτάσεις σας. :T:

Ηδη αυτη την στιγμη στηνω τα 7αρια, ο 750αρης ειαι στην ακρη μεχρι να ερθει το caddy.

To clonzila το δοκιμασα 2-3 φορες δεν ειδα πουθενα (ή δεν κατάλαβα κοκ) να παιρνει μονομιάς εικονα σε image ολοκληρου του σκληρου αν αυτος αποτελειται απο περισσοτερα απο ενα partitions (το κανουν τα norton Ghost 15, δεν ξερω με ποση επιτυχια αλλα θελει ώρες ωρών και δεν).

Οπως και να έχει δεν εχω άλλη ωρα να ασχοληθω με το θέμα, 99% ο 750αρης θα φαει μπομπα οταν ερθει το caddy.

;)

ΥΓ: μπηκα και για πρωτη φορα στα Ubuntu, ηθελα να ηξερα τι τα βαζουν μαζι με αυτα τα λαπτοπς, το touchpad δεν δουλευε καν (φυσικα και χ$στηκα επανω μου μπας και ηταν ελαττωματικο μεχρι να μπω στην πρωτη "σελιδα" των Win7 installation και να ξαναμπει η καρδια μου στην θέση της), παλι καλά που παντα εχω εξτρα ποντικια γυρω τριγύρω...τζίσους...

Ναι οντως, το θεμα με το ανοιγμα δεν παιζει με την εγγυηση προβλημα?

Πως γινεται αυτο?

Ο δίσκος και οι μνήμες είναι εύκολα προσβάσιμα με πορτάκια, δε χρειάζεται να κάνεις βίδες το μηχάνημα για να τα αλλάξεις :)

ΥΓ: μπηκα και για πρωτη φορα στα Ubuntu, ηθελα να ηξερα τι τα βαζουν μαζι με αυτα τα λαπτοπς, το touchpad δεν δουλευε καν (φυσικα και χ$στηκα επανω μου μπας και ηταν ελαττωματικο μεχρι να μπω στην πρωτη "σελιδα" των Win7 installation και να ξαναμπει η καρδια μου στην θέση της), παλι καλά που παντα εχω εξτρα ποντικια γυρω τριγύρω...τζίσους...

1) Είναι το Ubuntu

2) To laptop ερχόταν με προεγκατεστημένο Ubuntu από την DELL και δεν έπαιζε το trackpad? Ούτε μία στο εκατομμύριο... Καταρχήν σε 20 laptop έχω βάλει ubuntu και ουδέποτε είχα πρόβλημα με trackpad... Δεύτερον, δεν είναι δυνατόν να μην έπαιζε το trackpad, θα τα γυρνούσαν όλα πίσω! Τρίτον αν δεν έπαιζε το trackpad out-of-the-box με ubuntu 13.10 (Που έχει νεότερο kernel), τότε σίγουρα δεν θα έπαιζε out-of-the-box (χωρίς drivers) και με τα win7, που όταν τα εγκαθιστάς έχουν drivers 5ετίας...

Συμπέρασμα: Κάτι πάτησες ή κάτι απενεργοποίησες και δεν έπαιζε το trackpad.

εγώ σήμερα παρέλαβα και μετά απο λίγη ώρα παίξιμο με τα ubuntu (μετα απο χρόνια ) ξηλώνονται για να μπει Mint :hehe: , φυσικά το touch ηταν οκ

ελπίζω να βολέψει τον αρχάριο κάτοχο μην περνάω vista

[MENTION=1066]gdp77[/MENTION] , ενα ενα και με την σειρά...

1) Είναι το Ubuntu

Το καταχωρώ σαν την "αχρηστη πληροφορια της ημερας" στο μυαλο μου, σοβαρά τωρα, εκει κολλησες?

2) To laptop ερχόταν με προεγκατεστημένο Ubuntu από την DELL και δεν έπαιζε το trackpad? Ούτε μία στο εκατομμύριο... Καταρχήν σε 20 laptop έχω βάλει ubuntu και ουδέποτε είχα πρόβλημα με trackpad...

Η συλλογιστική σου ειναι σωστή αλλά δεν γίνεται να αλλάξει το συγκεκριμενο γεγονος που αντιμετώπισα. Ετυχε σε μονο σε εμενα την συγκεκριμενη στιγμη? Δεν εχω προβλημα με αυτο, αλλα ΕΓΙΝΕ, τι να κανουμε. Δεν τα παιρνω απο την MS και δεν με ενδιαφέρουν και τα brands για μενα ολα ειναι απλα εργαλεια.

Τρίτον αν δεν έπαιζε το trackpad out-of-the-box με ubuntu 13.10 (Που έχει νεότερο kernel), τότε σίγουρα δεν θα έπαιζε out-of-the-box (χωρίς drivers) και με τα win7, που όταν τα εγκαθιστάς έχουν drivers 5ετίας...

Απο τα σπεκς βλεπω οτι το δικο μου ηρθε με Ubuntu Linux 12.04 SP1 (copy paste απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα). Εσυ ξερεις, εγώ δεν ξέρω, βαλε το και αυτο στην εξίσωση, ειλικρινα εγω δεν μπορω να το αξιολογήσω.

Συμπέρασμα: Κάτι πάτησες ή κάτι απενεργοποίησες και δεν έπαιζε το trackpad.

Αρα ας συνοψίσουμε: μπήκα ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ (δεν προλαβα να πατησω το F12 για να ορισω να ξεκινησει απο το DVD-ROM, clone δοκιμαζα να κανω, αλλιως δεν θα εμπαινα καθολου) ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο/στα/στην/στον Ubuntu αλλά μπαινοντας "κατι πάτησα"...οκ, το μονο που μπορουσα να "πατησω" ήταν Fn+F3 το οποιο το έκανα 500 φορες ακριβως μπας και ειχε γινει disabled το touchpad "κατα λαθος". No go (γινοταν ομως pop-up η ανάλογη ενδειξη παντα ομως με το σημα "Χ").

Να απενεργοποιήσω τι ακριβως και πως? Βασικα πραγματα ζηταγε οπως γλωσσα κοκ που και απο εκεινο το σημειο ακομα (και εκει το καταλαβα) απλα δεν δουλευε.

Δεν γενικευω τιποτα, δεν μπορώ αλλωστε είμαι ένας και μιλαμε για ενα μονο μηχανημα. Αλλα αν εχεις την ευγενη καλοσύνη μην παιρνεις ως δεδομένο οτι ολα δουλεψαν οπως εσυ θα περιμενες γιατι ουτε 5 ετών ειμαι, ούτε τρέφω καποια υποχθόνια κακεντρέχεια προς το/τα Linux για να ποστάρω ψεμματα.

Παρεθεσα την προσωπικη μου εμπειρια καθαρά ως χρήστης. Ειμαι μονο εγω? Κανενα προβλημα, το δέχομαι.

Συγκεκριμενα (μιλαμε για το Dell Inspiron 15 3537):

attachment.php?attachmentid=60736&stc=1&d=1392997437

Την βαζω την εικονα μιας που ειχα φυλαξει τα λινκς απο 2 μαγαζιά που ειχαν το συγκεκριμένο μοντέλο (ακριβώς το ιδιο, ο ενας ειχε κανει λαθος στα σπεκς και ελεγε Gigabit αντι για 10/100 LAN και σκέτο "Ubuntu")

post-58-1416078162,0102_thumb.jpg

Από μένα καμία διάθεση για προσβολή σε όσα έγραψα. Αποδεκτά και όσα γράφεις εσύ.

Όσο για το ubuntu, κατηγόρησέ με όσο θες, απλά θυμώνω πολύ να το απαξιώνουν όσοι δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με αυτό και το αποκαλούν "τα ubuntu" κατά το "τα windows". Έχεις δίκιο, δεν είναι αυτή η ουσία, αλλα ας προσπαθήσουμε να είμαστε τυπικοι. Αυτά από μένα.

Έβαλες win τελικά? Έδινε η dell drivers ή έπρεπε να ψάξεις?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Από μένα καμία διάθεση για προσβολή σε όσα έγραψα. Αποδεκτά και όσα γράφεις εσύ.

Όσο για το ubuntu, κατηγόρησέ με όσο θες, απλά θυμώνω πολύ να το απαξιώνουν όσοι δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με αυτό και το αποκαλούν "τα ubuntu" κατά το "τα windows". Έχεις δίκιο, δεν είναι αυτή η ουσία, αλλα ας προσπαθήσουμε να είμαστε τυπικοι. Αυτά από μένα.

Έβαλες win τελικά? Έδινε η dell drivers ή έπρεπε να ψάξεις?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

No worries, μπορει να μην έχει "χρειαστεί" να χρησιμοποιήσω Linux (οποιαδηποτε εκδοση) μεχρι στιγμης αλλα και μονο που βλέπω συναδέλφους να τα χρησιμοποιουν (IT Developers) προσωπικά μου λέει πολλά...ίσως στο μελλον να ακολουθησω, θα δουμε...αν δώ οτι τα "εργαλεία" μου δεν ειναι "κοφτερά" δεν θα εχω κανενα προβλημα να κάνω την μεταβαση (οκ, ψεμματα, το learning curve ειναι ενα θέμα δεδομένου οτι ο "ελευθερος" χρόνος σπανιζει πλεον).

Τα Win7 εχουν μπει και το λιωνω πρωι-μεσημερι-βραδυ. Οχι ευτυχως στο site της dell υπαρχει υπερπλήρης συλλογη απο drivers, όλα μαζεμένα. Ολα καλά.

Ειλικρινα τωρα, επειδή ειλικρινα δεν ξέρω, υπαρχει περίπτωση αυτο που αντιμετώπισα να ήταν λόγω της συγκεκριμένης εκδοσης του Ubuntu? (πιο "παλια" απο την 13άρα που ανεφερες)

Ωρες ωρες μου ερχεται να ξηλωσω τον SSD, να ξαναβαλω επανω τον 750αρη (ανεπαφος ειναι ακομα μεχρι να ερθει το caddy) και να ξαναδοκιμασω αλλα ο χρονος γμτ...

ΥΓ: προσωπικα δεν καταλαβαινω την απαξιωση software/hardware κοκ, δεν βρισκω τον λογο...διαφορετικα εργαλεια για διαφορετικες χρήσεις, διαφορετικες αναγκες, πορτοφολια, γουστα κοκ...

[...]

Ειλικρινα τωρα, επειδή ειλικρινα δεν ξέρω, υπαρχει περίπτωση αυτο που αντιμετώπισα να ήταν λόγω της συγκεκριμένης εκδοσης του Ubuntu? (πιο "παλια" απο την 13άρα που ανεφερες)

Έτσι όπως το περιγράφεις, θα μπορούσε και να έγινε μια πρόχειρη εγκατάσταση Ubuntu απλά για να έχει λειτουργικό... Ήταν σφραγισμένος ο φορητός, ή μπορεί να το έκαναν στο κατάστημα?

Έτσι όπως το περιγράφεις, θα μπορούσε και να έγινε μια πρόχειρη εγκατάσταση Ubuntu απλά για να έχει λειτουργικό... Ήταν σφραγισμένος ο φορητός, ή μπορεί να το έκαναν στο κατάστημα?

Πιο σφραγισμενος δεν γινόταν...not the case...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.