Jump to content

Προβλημα με boot usb, σε μητρικη ΑSUS

Cipioner

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω την μητρικη καρτα asus p8h61-m le. Μπηκα στις ρυθμισεις για να αλλαξω το boot απο cd σε usb.

Ενω βαζω το usb bootαρει κανονικα, μολις το βγαζω και παει να μπει στα windows, μου πεταει την ενδειξη missing operating system.

Mολις γυριζω το boot σε cd ολα λειτουργουν κανονικα, μολις αλλαζω σε usb,ενω bootαρει κανονικα, μολις το αφαιρω, παλι τα ιδια (missing operating system).

Για να μην μου το κανει αυτο, θα πρεπει καθε φορα που χρειαζετε να bootαρω με usb, να μπαινω στο bios και να επιλεγω χειροκινητα, να ξεκινησει απο usb, (χωρις να εχω το usb πρωτη επιλογη, απλως για να bootαρει μια φορα).

Εχω εξαντλησει ολες τις ρυθμισεις στο boot, μεχρι και format εκανα, γιατι κατι πειραξα κατα λαθος το update bios, δεν αλλαζει τιποτα.

Υποθετω οτι οταν αφαιρω το usb πιθανων να μην μπορει να δει τον σκληρο, αλλα γιατι οταν επιλεγω boot cd λειτουργει κανονικα.

Κατι τελευταιο, στις επιλογες boot, μου βγαζει UEFI:FLASH DRIVE & FLASH DRIVE, τι διαφορα εχουνε?

Μπορει να μου πει καποιος γιατι γινετε αυτο?

Ευχαριστω.

Πριν ξεκινησω να κανω οτιδηποτε, επειδη εχω 2 partition με win7, μπορεις να μου πεις αν οι εντολες - bootrec.exe /FixMbr και bootrec.exe /FixBoot, υπαρχει περιπτωση να μου διαγραψουν καποιο απο τα 2 λειτουργικα, γιατι γνωριζω οτι οι 2 αυτες εντολες, χωρις το exe, τις δινεις για να διαγραψεις καποιο linux λειτουργικο.

Eυχαριστω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.