folympia Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2014 Ειμαι νέα στο φόρουμ το οποίο το ανακάλυψα σε μια ανάζητηςη που έκανα στο google για ένα πρόβλημα που με απαςχολή.Αν κάποιος εχει αντιμετωπίσει κατι παρόμοιο ή μπορει να βοηθήσει με τις γνώσεις του θα το εκτιμόυσα πολύ.Τον Ιουλίου του 2013 νοίκιασαμε ενα διαμερισμα στο οποίο μένουμε εγω ο σύζυγος μου κ ο 4 χρόνων γιος μας.Το διαμερισμα αυτό διαθέτει μια σοφίτα την οποία τη χρησιμοποιήσαμε ως αποθηκευτικό χώρο. Εκ πρώτης όψεως κ όπως μας ενημέρωσε η ιδιοκτήτρια ηταν σε καλη κατάσταση κ γι'αυτο βάλαμε όλα τα πράγματα που δεν χρησιμοποιούσαμε. Πριν απο κανένα μήνα ανακαλύψαμε ότι εχουν μπει ποντίκια, άγνωστα σε αριθμό, και μας εχουν καταστρέψει όλα μας τα πραγματα. Η ζημιά που πάθαμε ειναι αρκετή σε αξία. Καλεςαμε μια εταιρεία απολυμανσης η οποία έβαλε παγίδες κ οταν ξανα ήρθαν για να ελέγξουν κ να απολυμανουν είδαν πως τα ποντίκια εκτός του ότι έφαγαν όλη τη τροφή η οποία ηταν μεγάλη ποσότητα, συνέχισαν να τρώνε τα πράγματα μας το οποίο σήμαινε απ'οτι μας πληροφόρησαν ότι μπαινοβγαίνουν στη σοφίτα κ ότι φυσικά ειναι περισσότερα απο ενα. Επίσης απο τα περιττωματα τους μας ενημέρωσαν πως ειναι μεγάλου μεγέθους (αρουραίοι). Ξανα έβαλαν παγίδες για να δούμε αν θα εμφανιστούν πάλι. Ενημερώσαμε τη ιδιοκτήτρια η οποία έφερε μάστορα κ έκλεισε όλα τα ανοίγματα που είχε η σοφίτα. Για να καταλάβετε έλειπαν κομμάτια απο τη ψευδοροφη και τα ποντίκια-αρουραίοι ανέβηκαν απο ενα δέντρο το οποίο επικοινωνουσε με τη σκέπη, βρήκαν ανοίγματα μπήκαν και τα κατέστρεψαν όλα.Οι αρουραίοι αυτοί έρχονται απο ενα βόθρο ο οποίος βρίσκεται μεσα στην αυλή που ειναι το σπίτι μας κ ο οποίος εδώ κ χρονια δεν λειτουργεί. Μάλλον δεν τον εχουν σφραγίσει σωστά κ υπαρχει ολόκληρη αποικία αρουραίων εκει μεσα. Χτες το απόγευμα ειδα κ εγω έναν αρουραιο να τριγυριζει στην αυλή. Οταν μίλησα στην ιδιοκτήτρια για την αποζημίωση της ζημιάς που πάθαμε λόγω κακής κατασκευής ή και κακής συντήρησης της σοφιτας μου είπε πως μίλησε με δικηγόρο κ δεν ευθύνεται αυτή σε τίποτα κ ότι τις τρύπες στη σοφίτα τις άνοιξαν τα ποντίκια. Κατι το οποίο ειναι ψέμα μιας κ η ίδια το είδε κ ο μάστορας που έφερε την ρώτησε ποιος έκοψε ολόκληρα κομμάτια απο τη ψευδοροφη. Το προβλημα μου πλέον ειναι ότι θα αναγκαστώ να ξανα μετακόμισω μιας κ δενπορω να ζω σε ενα σπίτι όπου στην αυλή του τριγυρίζουν αρουραίοι, θα μπω πάλι σε έξοδα μετακόμισης, η ζημιά που έπαθα δεν θα αντικατασταθεί απο την ιδιοκτήτρια μιας κ δεν αναγνωρίζει τίποτα και θα χάσω την εγγύηση ενοικίου που της εχω δώσει γιατι το συμβόλαιο μας θα λήξει τον Ιούλιο του 2015 και εγω δεν μπορω να συνεχίσω να ζω εκει πέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Φεβρουάριος 16, 2014 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2014 Το συμβολαιο που υπογραψατε τι λεει ?Αν δεν υπαρχει εκθεση μηχανικου πριν μπειτε στο διαμερισμα πολυ δυσκολα τα πραγματα. Ειδικα αν στο συμβολαιο λεει οτι το βρηκατε σε καλη κατασταση και απολυτα της αρεσκιας σας. Καλο θα ηταν να μιλησεις με εναν δικηγορο και αν η ζημια αξιζει τοτε να το κυνηγησεις δικαστικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
folympia Φεβρουάριος 16, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2014 Σχέδιο μηχανικού της ζητήθηκε απο την εφορία για να κατάθεση το συμβόλαιο αυτό το ξέρω γιατι μου το είχε αναφέρει αλλα δεν καταλαβα γιατι το ρωτάς; Παίζει ρόλο; Όσο για το αν ειναι της αρεσκείας μας οκ φαινομενικά ηταν που να φανταστώ εγω τι γίνεται στα κεραμίδια και για τον παλιό βόθρο δεν γνώριζα... Πως θα μπορούσα να τα ελέγξω όλα αυτά πριν μετακόμισω; Το θέμα ειναι ότι δεν θελω να μπλέξω δικαστικά γιατι γνωρίζω ότι αυτές οι υποθέσεις κρατάνε πολυ καιρο και άντε να βγάλεις άκρη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Φεβρουάριος 16, 2014 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2014 ίσως θα μπορούσες να φέρεις το υγειονομικό και να συντάξει μια έκθεση την οποία μετά θα την πας σε δικηγόρο για να λύσει το συμβόλαιοκαταλαβαίνω ότι είναι δυσκολο τέτοιο καιρό να μετακομίζεις αλλά ζώντας δίπλα σε εστίες ποντικιών κτλ ρισκάρεις πολλά περισσότερα από το να χάσεις 1-2 νοίκια Link to comment Share on other sites More sharing options...
folympia Φεβρουάριος 16, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2014 Η αλήθεια ειναι πως μου πέρασε και εμένα το υγειονομικο απο το μυαλό αλλα δεν ήξερα πως μπορω να λύσω το συμβόλαιο χωρις να μπλέξω με τα δικαστήρια. Η ζημιά που έπαθα έτσι όπως τη κοστολόγησα πρόχειρα ειναι στα 1000-1500 ευρω τα οποία θα πρεπει να της τα χαρίσω αν απλά αποχωρήσω... συν τα έξοδα που θα κανω πάλι για τη μετακόμιση... Αν χάσω κ την εγγύηση που της έδωσα οταν μπήκα 400 ευρω που θα την χαςω, σιγά μη μου τη δώσει...σκεφτείτε λοιπόν ποσο χαμένη και εκτεθειμένη ειμαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Φεβρουάριος 16, 2014 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2014 Τι υγειονομικό ρε παιδιά; Φεύγεις για να απαλλαγείς από τους ποντικαράδες και τέλος. Δεν πρόκειται να βρεις δίκιο. Όπως λέει ο πολωνός, διαπιστώσατε κάτι πριν υπογράψετε συμβόλαιο; Μάλλον όχι. Και αφού υπογράψατε θετικά, ξέχνα οποιαδήποτε αποζημίωση. Βέβαια μιλά με δικηγόρο. Αλλά μην έχεις προσδοκίες.Αλλά όσο μιλάς με τον δικηγόρο....επειδή έχεις 4χρονο πιτσιρίκι που δεν πλένει χέρια, που πιάνει ότι βρει, που παίζει με ότι βρει, μετακομίζεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν ρισκάρεις ούτε για 2000 ούτε για 20000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
folympia Φεβρουάριος 16, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2014 Snips τετοιος πανικος με εχει πιασει και εμενα οπως αυτος που εκφραζεις στο μηνυμα σου... εχω ηδη αρχισει να ψαχνω για σπιτι και φυσικα οσον αφορα το παιδι ειμαι παρα πολυ προσεκτικη, σην αυλη δεν προκειτε να κατεβει για κανενα λογο, στην σοφιτα δεν εχει προσβαση, αν μη τι αλλο να παθουμε και τιποτα!!!Οπως καταλαβαινεις ομως δεν μπορω να φυγω ετσι απλα, εχω ενα συμβολαιο που με δεσμευει και σε καμια περιπτωση δεν θελω να βρεθω και κατηγορουμενη μιας και θα αποχωρησουμε πριν απο τη ληξη του. Οσο για το οικονομικο δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα αλλα σιγουρα δεν θα καθυστερησω να μετακομισω λογο αυτου, προσπαθω να τα συνδιασω και τα δυο και να βρω μια λυση ετσι ωστε και αυτη να πληρωσει για την αμελεια της και εγω να αποζημιωθω για τη ζημια που επαθα χωρις να φερω καμια ευθυνη σε ενα σπιτι που ζω 7 μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Φεβρουάριος 16, 2014 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2014 Μπα...κανένα συμβόλαιο δεν σε κρατάει αν συντρέχει λόγος να φύγεις. Το συμβόλαιο προστατεύει εσένα παρά τον ιδιοκτήτη. Δεν νομίζω να υπάρχει δικαστήριο που θα σου πει πλήρωσε επειδή έφυγες από ένα σπίτι που ρίσκαρες την υγεία σου λόγω τον ποντικιών.Πριν κάποια χρόνια (2000) έφυγα από σπίτι επειδή δίπλα άρχιζε να χτίζεται πολυκατοικία. Φασαρία, σκόνη κτλ. Εϊχα κι γω μικρό παιδί τότε. Η ιδιοκτήτρια " τα πήρε" μπλα μπλα μπλα. "Θα κινηθώ δικαστικά, θα θα θα". Ακόμα κινείται...Σαν ιδιοκτήτης πληρώνω ακόμα ατασταλίες ενοικιαστών που φύγανε νωρίς, άφησαν λογαριασμούς κτλ. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι και όλοι οι ιδιοκτήτες το γνωρίζουν.Εξαρτάται βέβαια πόσο θέλει να το τραβήξει και ο κάθε ιδιοκτήτης, αλλά νομίζω πως κανείς σοβαρός δικηγόρος δεν θα την συμβούλευε τέτοιο πράγμα γνωρίζοντας τον λόγο που φεύγεις.Απλά εξασφάλισε την αλήθεια αυτών που λες με τίποτα φωτογραφίες, με μαρτυρίες γειτόνων κτλ για ενδοχόμενο που έχεις πέσει σε ιδιότροπη ιδιοκτήτρια και άσε τον πανικό για σοβαρότερα θέματα. Περαστικά είναι αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
folympia Φεβρουάριος 17, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2014 Snips γι'αυτο το λόγο θελω να φέρω το υγειονομικο για να εχω μια επίσημη έκθεση στα χέρια μου έτσι ώστε να μη ειμαι καλυμμένη σε περίπτωση που θελήσει να καταγγείλει την αποχώρηση μας. Ότι ειναι ιδιότροπη αυτό ειναι το μόνο σίγουρο, οταν της ανέφερα κ είδε κ η ίδια τη ζημιά που πάθαμε και να τα βρούμε με κάποιο τροπο έτσι ώστε να λυθεί το θέμα αυτή άρχισε να μου λέει ότι μίλησε με δικηγόρο και ότι δεν φέρει καμία ευθύνη κλπ... Έτσι κ εγω μπήκα σε αυτο το δρόμο μιας κ η γυναίκα αυτή δεν ειναι άνθρωπος με λογική!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Φεβρουάριος 17, 2014 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2014 Δωσε το συμβολαιο που υπογραψατε σε εναν δικηγορο να σου πει τι ακριβως μπορεις να κανεις. Αυτο που μπορεις να κανεις για να εισαι καλυμμενη ειναι να στειλεις ενα εξωδικο και να δωσεις ενα χρονικο διαστημα Χ εβδομαδων στην ιδιοκτητρια για να επισκευασει τις βλαβες. Αν δεν το κανεις 1ον εισαι εκθετιμενη σε περιπτωση που φυγεις ετσι απλα. 2ον θα εχει το δικαιωμα να σας ζητησει ολα τα ενοικια μεχρι τη ληξη του συμβολαιου. Σε καθε περιπτωση προσπαθησε να γνωστοποισεις ΕΠΙΣΗΜΑ το προβλημα. Εν αναγκη φωναξε εναν μηχανικο να συνταξει εκθεση τη οποια συμπεριλαβεις στο εξωδικο. Αν δεν σε ενδιαφερει να μεινεις αλλο στο συγκεκριμενο σπιτι αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να ερθεις σε συμφωνια και να υπογραψει χαρτι πως οι μεταξυ σας σχεσεις εχουν εκκαθαριστει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Φεβρουάριος 17, 2014 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2014 Δωσε το συμβολαιο που υπογραψατε σε εναν δικηγορο να σου πει τι ακριβως μπορεις να κανεις. .Για άλλη μια φορά καλά τα λέει. Απο εκεί θα σου πει, τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις. Εγώ θα σου πω να βεβαιωθείς πως πριν φύγεις απο το σπίτι να αφήσεις 30 τέτοια αρούρια στο σαλόνι και μετά να φύγεις. Και τότε θα δουμε, αλλά μέχρι να γίνει αυτό ο δικηγόρος είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Και προσοχή στο παιδί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Φεβρουάριος 18, 2014 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2014 σε ποια περιοχη ειστε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
env0y Φεβρουάριος 19, 2014 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2014 Για κοίτα και κανένα γείτονα μήπως και σου χαρίζει κανένα γατί. Τα άτιμα είναι πολύ αποτελεσματικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Φεβρουάριος 21, 2014 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2014 Συνήθως τα συμβόλαια εκμίσθωσης ακινήτων περιλαμβάνουν τη φράση " ο μισθωτής παρέλαβε το μίσθιο αφού το εξέτασε και το βρήκε της τελείας αρεσκείας του,σε αρίστη κατάσταση και απόλυτα κατάλληλο για τη χρήση που μισθώθηκε" το οποίο και έχετε υπογράψει αλλά και καταθέσει στην αρμόδια ΔΟΥ.Με την υπογραφή σου δηλαδή, αποδέχεσαι ότι το ακίνητο είναι σε άριστη κατάσταση.Επομένως, αν είχε τρύπες η σοφίτα έπρεπε να απαιτήσετε να επισκευαστούν ΠΡΙΝ υπογράψετε το συμβόλαιο.Φυσικά,κατά την επίδειξη του ακινήτου (που συνήθως είναι ολιγόλεπτη) εσύ δεν είναι δυνατόν να αντιληφθείς τα όποια προβλήματα(εκτός αν έχεις την απαιτούμενη τεχνική κατάρτιση) και είναι αδύνατον να προβλέψεις ζητήματα που ενδέχεται να εμφανιστούν(πχ μούχλα,τρωκτικά,υδραυλικά ή ηλεκτρολογικά προβλήματα κλπ κλπ)Εν προκειμένω, η σοφίτα είχε τρωκτικά όταν μπήκατε στο σπίτι? Μάλλον όχι Άρα αυτά εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χρήσης του μισθίου από εσάς.Θα πρέπει να κατοχυρώσεις λοιπόν ότι δεν έγινε κακή χρήση του μισθίου και ότι δεν είναι δική σας υπαιτιότητα, να πάρεις και μια έκθεση από πιστοποιημένη εταιρεία μυοκτονιών (τουλάχιστον) και στη συνέχεια να φύγετε από το συγκεκριμένο ακίνητο.Θεωρώ ότι αν έχεις αυτά τα χαρτιά στα χέρια σου, κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται να σε υποχρεώσει να καταβάλεις τα υπολειπόμενα ενοίκια. Απεναντίας, θα μπορούσες να διεκδικήσεις και κάποια αποζημίωση.Επίσης, από τη στιγμή που η η ιδιοκτήτρια κάνει την ανήξερη, δεν γλιτώνετε τους δικηγόρουςΣε κάθε περίπτωση, πρέπει να εξαφανιστείτε από εκεί το συντομότεροΥΓ Δεν είμαι δικηγόρος, συμβουλευτείτε έναν άμεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.