Jump to content

Αποστολη Δεματος στη Γερμανια (ebay)?

Blinky

Recommended Posts

Πηρα μια μητρικη απο ebay Γερμανιας και ηρθε με στραβωμενα πινακια... Ο πωλητης με 320 πωλησεις 100% feedback, αξιοπιστος γενικα δηλαδη, δεχτηκε αμεσα να την παρει πισω και να δωσει refund. Το θεμα ειναι πως θα του τη στειλω?

Αυτος με DHL και insurance πληρωσε 16.99ε για να μου το στειλει σε περιπου 1 εβδομαδα...

Εγω βαζω στη σελιδα της DHL για την αντιστροφη διαδρομη και μου βγαζει μονο κατι express υπηρεσιες με κοστος 180 ευρω ξερωγω...

Πως να το στειλω ρε παιδια? Επειδη το κοστος αυτο το επωμιζομαι εγω και ειναι η χασουρα απο την αποτυχημενη αυτη συναλλαγη, δε θελω να δωσω μια περιουσια... Απλα να παει, ακομα και σε 10 μερες δε με νοιαζει, ομως να εχει tracking και insurance για να μην εχουμε τιποτα αλλα κολπα...

Ελτα με epg με την απόδειξη και ασφαλισμενο για την αξία του.

Ο μονός φτηνός γρήγορος και ασφαλής τρόπος.

Οτιδήποτε άλλο,δε θα εχει και τα τρια αυτά χαρακτηριστικά μαζί.

Κοιτα στο σαιτ τους για λεπτομέρειες.

Dhl με τιποτα,αν εχεις καμια καρδιά,μη ρωτήσεις καν τιμή.

sent from mobile

Στειλτω με ΕΛΤΑ συστημενο και δεν θα εχεις προβλημα.

ρε παιδια, επειδη ειναι και το κοστος στη μεση... Με ΕΛΤΑ Δεμα Β' προταιρεοτητας βλεπω με βαση την εφαρμογη τους στο internet οτι στοιχιζει στην καλυτερη 32 ευρω... Αμα μπει EPG κλπ καλυτερα να την κρατησω τη μητρικη και να ζητησω ενα partial refund...

Εχω στειλει παλια μνημες στη Γερμανια για RMA συστημενα με ΕΛΤΑ πολυ οικονομικα, 6 ευρω πχ, αλλα νομιζω αυτο που δημιουργει το προβλημα τωρα ειναι το βαρος. Το πακετο ειναι 3.3kg και δε μπορει να περαστει σαν "επιστολη" που εχει οριο τα 2kg...οποτε με ΔΕΜΑ με σκιζει...

Αφου η DHL ειναι φτηνη στους Γερμανους (ακου μονο 16.99 εκει...) και γδερνει εμας, μηπως να ψαχτω για κανενα τροπο να στειλει αυτος εντολη παραλαβης απο μενα να πληρωσει αυτος μεταφορικα με το δικο τους τιμοκαταλογο, και ας μου κανει refund 17 ευρω λιγοτερα?

ρε παιδια, επειδη ειναι και το κοστος στη μεση... Με ΕΛΤΑ Δεμα Β' προταιρεοτητας βλεπω με βαση την εφαρμογη τους στο internet οτι στοιχιζει στην καλυτερη 32 ευρω... Αμα μπει EPG κλπ καλυτερα να την κρατησω τη μητρικη και να ζητησω ενα partial refund...

Εχω στειλει παλια μνημες στη Γερμανια για RMA συστημενα με ΕΛΤΑ πολυ οικονομικα, 6 ευρω πχ, αλλα νομιζω αυτο που δημιουργει το προβλημα τωρα ειναι το βαρος. Το πακετο ειναι 3.3kg και δε μπορει να περαστει σαν "επιστολη" που εχει οριο τα 2kg...οποτε με ΔΕΜΑ με σκιζει...

Αφου η DHL ειναι φτηνη στους Γερμανους (ακου μονο 16.99 εκει...) και γδερνει εμας, μηπως να ψαχτω για κανενα τροπο να στειλει αυτος εντολη παραλαβης απο μενα να πληρωσει αυτος μεταφορικα με το δικο τους τιμοκαταλογο, και ας μου κανει refund 17 ευρω λιγοτερα?

Εγω εστειλα καρτα γραφικών ψιλομεγαλη ,αγγλία,και μου πήγαν 25€ συστημένο ,με.τρακ ναμπερ και ασφαλισμενο.

Πόσο πιο φτηνα περίμενες;

Την ιδια καρτα με dhl την εστειλα με μεταφορικά...

...

...

...

110€!!!!

Μαλλον δεν ξέρεις τις τιμες που παίζουν γενικά.

sent from mobile

Εφόσον έκανε μια βδομάδα να έρθει ήταν το αντίστοιχο ελτα που λέγεται dhl.

Με dhl κούριερ που έχω στείλει από Αγγλία για Ελλάδαένα κινητό, έφυγε απόγευμα από το σπίτι μου και έφτασε πρωί στον παραλήπτη, δηλαδή λιγότερο από μία μέρα.

Οπότε για να έκανε μια βδομάδα να σου έρθει, τότε δεν ήταν κούριερ σίγουρα.

Sent from my Migato GT-N7105

Εγω εστειλα καρτα γραφικών ψιλομεγαλη ,αγγλία,και μου πήγαν 25€ συστημένο ,με.τρακ ναμπερ και ασφαλισμενο.

Πόσο πιο φτηνα περίμενες;

Δε ψαχνω να το στειλω τσαμπα.... προς θεου. 25ε θα το θεωρουσα ανεκτο, αλλα για κατι που ο αλλος πληρωσε 16.99 να πληρωσω 33 και να ειναι η φτηνοτερη επιλογη, ε το βρισκω λιγο ληστεια...

Και επειδη η μητρικη λειτουργουσε, απλα τη στελνω πισω για την ξενερα και την χαμενη εγγυηση και κακη δυνατοτητα μεταπωλησης, το να "πεταξω" αυτα τα 33 ευρω αρχιζει να πουσαρει την περιπτωση να μου εκανε πχ refund 50 ευρω για τη δυσλειτουργια και να την κρατουσα...κατι που δε θελω, αλλα επειδη τα 33 πανε για "πεταμα" στην ουσια, αρχιζω να το σκεφτομαι...

ζύγισέ το ακριβώς (όλο το πακέτο περιλαμβάνει και τυχόν συσκευασία με εξωτερικά κουτιά, νάιλον κ.λ.π.) και πάρε τις ακριβείς διαστάσεις, αν κι οι διαστάσεις λογικά δεν είναι το πρόβλημα. Οι χρεώσεις όλων είναι ογκομετρικές, συνδυασμός βάρους και όγκου (ένα καλάμι ψαρέματος 10 μέτρα μήκος και 800gr βάρος μάλλον δεν θα πάει με τις τιμές του κιλού).

Μέχρι 5 κιλά ίσως αξίζει να δοκιμάσεις αν και πάνω από 2.500gr (νομίζω τόσο είναι) αρχίζει και τσούζει.

Εφόσον διαστάσεις και βάρος το επιτρέπουν, δοκίμασε ως συστημένο γράμμα (υπολόγιζε κάνα 20άρικο+) όπου ξεχνάς τις ασφάλειες πλην του μικροποσού που δίνει το συστημένο.

Αν δεν μπορεί να σταλεί ως γράμμα και καταλήξεις να πάει ως δέμα ασφαλισμένο, ετοιμάσου για τσούξιμο. Υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε «γράμμα» και «δέμα» (πολλά από όσα ονομάζουμε και είναι στην πραγματικότητα δέματα, έχουν σταλεί με τις ταρίφες της αλληλογραφίας ως γράμματα). Το κεντρικό τους για δέματα ήταν σε μία κάθετο της Αγ. Κωνσταντίνου. 'Εκανα το λάθος να το επισκεφτώ once.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι (φορτηγατζήδες) αλλά για πράγμα 100€ δεν αξίζουν άσε που δεν υπάρχουν ασφάλειες σε τέτοια.

Συνολικά το καλύτερο είναι μάλλον αυτό που σκέφτεσαι, κάποιο σημαντικό ποσόν refund και κράτα τη.

Η μητρικη στοιχισε 160 ευρω μαζι με τα μεταφορικα. Γενικα λειτουργει με 1-2 μικρες παραξενιες (κατι με τα idle states του sandy bridge, και δε μετραει σωστα νομιζω την θερμοκρασια του cpu, εδινε too good to be true στο realtemp), αλλα δεν ειμαι βεβαιος οτι και μεθαυριο δε θα παρουσιασει κατι αλλο που δεν εχω προσεξει...

Να του ζητησω να πληρωσει και τα μεταφορικα επιστροφης δεν παιζει....γιατι απλα αυτη ειναι η πολιτικη του ebay. Και επειδη ειναι στο Γερμανικο ebay και δεν ειχε Paypal, απο τη στιγμη κιολας που ειναι συνεργασιμος ο αλλος και δεχεται να κανει refund δε θελω να το πουσαρω γιατι αν τα γυρισει ειναι μπλεξιμο αν φτασουμε στο να πρεπει να αποφασισει το ebay (λογω και απουσιας paypal).

Τωρα για 20 ευρω πχ θα προτιμουσα να τα δωσω και να ξεχασω αυτη τη συναλλαγη...

Ειδα οτι η Γενικη Ταχυδρομικη παντως στελνει Γερμανια με 27 ευρω εως 3 κιλα...ειναι δυνατον να ειναι φτηνοτερη απο ΕΛΤΑ?

Η μητρικη στο κουτι της ειναι 2,840kg, αλλα το εξτρα χαρτονενιο για προστασια που ειχε βαλει αυτος ειναι αλλα 450gr...

Θα παω αυριο μια γυρα να δω τι παιζει σε ΕΛΤΑ και Γενικη...

να εστιάζεις σε «συστημένο γράμμα» στα ΕΛΤΑ (μην τους ρωτάς για δέμα, συνήθως ξέρουν και το λένε από μόνοι τους αλλά αν τύχεις σε στόκο και σε πάει κατευθείαν στις ταρίφες των δεμάτων δε συμφέρει)

νομίζω είτε 2840 είτε 3300 είναι ίδια κατηγορία τιμής

θα το εστελνα με απλο ταχυδρομειο στη θεση σου. Εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες μεχρι και για αποστολη σε αναπτυσομενες χωρες της ασιας και δε μου εχει χαθει κατι.

Στην ευρωπη (οσο θεωρουμαστε ευρωπαικη χωρα δλδ) το θεωρω ακομη πιο απιθανο να χαθει κατι

Με συστημένο ΕΛΤΑ δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά για το βάρος αυτό θα σου βγει λίγο ακριβά μιας και κανονικά φεύγει ως δέμα και όχι επιστολή (και μου φαίνεται πολύ χλωμό να στο περάσει κάποιος ως επιστολή).

Τις προάλλες είχα στείλει δεματάκια σε Ρουμανία και Γερμανία και πήγαν μέσα σε 3 μέρες (Παρασκευή βράδυ έφυγαν, Δευτέρα έφτασαν).

Η DHL του Γερμανού δεν είναι η DHL Express που έχουμε εδώ.

Εν τελει πηγα και ρωτησα, με ΕΛΤΑ θελει 36 ευρω, και Γενικη ταχυδρομικη θελει 27,5 αν δε χρησιμοποιησω τη χαρτονενια συσκευασια που ειχε βαλει αυτος τη μητρικη μεσα...

Δηλαδη για να μη τη στειλω χυμα, μονο με bubble-wrap και τυλιγμα με χαρτι εφοσον μεινω εως 3 κιλα θα παει τοσο με τη Γενικη ταχυδρομικη σε 3 μερες.

Τραγικο λιγο να ειναι φτηνοτερα απο ΕΛΤΑ...τι να πω.

Εντωμεταξυ τον ειχα ρωτησει αν δωσει εντολη αποκει να παραλαβουν απο μενα η DHL και να του το πανε, μου ειπε 32.99ε οτι θα στοιχισει....παλι φτηνοτερα λιγακι απο το να το στειλω με ΕΛΤΑ...

Μιας και τον ρωτησα και δεν ειχε προβλημα με το bubblewrap αντι χαρτονενιου κουτιου, θα το στειλω με τη Γενικη και τελος. Ευτυχως ειναι συνεργασιμος και μαλιστα θα μου κανει πρωτος αυτος καταθεση πισω του αρχικου ποσου και μετα θα του στειλω...

27 ευρω και καμποσος χρονος χαμενα απο αυτην την ιστορια, αλλα τι να γινει, γλιτωσαμε τα χειροτερα αφου δεν υπηρχε και paypal...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.