JimmyFox Απρίλιος 1, 2005 #121 Απρίλιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από tristeno Από ότι είδα στις ίδιες συχνότητες είναι γρηγορότερος από Α64 σε αρκετές εφαρμογές και παιχνίδια. To παιχνίδι των συχνοτήτων έχει ξεπεραστεί εδώ και πολύ καιρό και έχει μετατραπεί σε παιχνίδι τιμών. Τι παίρνεις με αυτά που δίνεις. Και οι τιμές του Μ είναι τραγικές.
yanni Απρίλιος 1, 2005 #122 Απρίλιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από unseen @yanni δηλαδη του λες να πεταξει την 478 που εχει και να παρει μητρικη+επεξεργαστη για amd? Ωραιος εισαι. Δηλαδη απο οσα review εχεις δει για dothan σου φαινεται οτι δεν παει καλα? Κοίτα από την στιγμή που ήταν να βγει ο Prescott φώναζα για τα καραγκιοζιλίκια της Intel (103+W).Από την στιγμή που είδα τον Pentium M και ποιο πολύ το τι μικρή κατανάλωση είχε και το πόσο μεγάλες επιδώσεις έχει, φώναζα ξανά ότι αυτό είναι το μέλλον την Intel και κανένα άλλο.Αλλά το chip είναι ακριβό στα 215 ( ο 1.6 ) για να το χρησιμοποιήσεις κουτσό!Διότι μέχρι να βγάλει η Intel ένα καλό chipset για τον επεξεργαστή που να του δίνει τουλάχιστον ένα 800άρη bus και dual channel στις μνήμες το chip ουσιαστικά τρέχει με το ένα πόδι σπασμένο. Επίσης δεν νομίζω ότι ο άλλος θα δώσει τόσο εύκολα 215 για να αγοράσει ένα chip που δεν διαθέτει 64bit αυτή τη περίοδο που υποτίθεται θα δούμε τα 64bit windows ( και θα ενθουσιαστούμε τόσο που θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμαι τις 32bit εκδώσεις ).Απλά είναι ακριβός.Τώρα. Το «ωραίος είσαι» ουρλιάζει ότι είναι ειρωνικό σχόλιο. Να απαντήσω μήπως και εγώ ειρωνικά? Που θα καταλήξουμε? Πιθανόν στο ότι αρχίζοντας από λάθος βάση ( ο τύπος (yanni) είναι ορκισμένος AMDάς ) παρασυρόμαστε σε λάθος συμπεράσματα.Δεν του είπα να πάει σε AMD. Βασικά του λέω ότι αν θέλει centrino ας πάρει ένα laptop. Εκεί απλά είναι η καλύτερη επιλογή. Αν είναι να δώσει 250 ας τα δώσει σαν προκαταβολή σε laptop. Για desktop ας μείνει με αυτά που έχει. Αν θέλει 64bit αλλά όχι AMD διότι π.χ. θέλει και το ΗΤ ας πάρει κάποιον Ρ4 της σειράς 6ΧΧ αν και όχι τώρα. Αφού βγουν τα windows οπότε και θα πέσει η τιμή τους ( με ταυτόχρονη εξαφάνιση της σειράς 5ΧΧ ).Αν θέλει τώρα το ποιο φτηνό επεξεργαστή με επιδώσεις ανάλογες του Ρentium Μ σχετικά μικρή κατανάλωση και 64bit ας πάει σε AMD. Μητρική και cpu θα του κοστίσει περίπου όσο ο Pentium M + την καρτούλα της ASUS ( αλήθεια πόσο πάει αυτή?).Αν υπάρχει κάποια ειρωνεία στην όλη υπόθεση είναι ότι η Intel ίσως να φοβάται το chip περισσότερο από την AMD. Εσωτερικός ανταγωνισμός τέτοιου επιπέδου στον Ρ4 απλά θα οδηγήσει την Intel στο να ξανά αλλάξει τα σχέδιά της.
tristeno1416003162 Απρίλιος 1, 2005 #123 Απρίλιος 1, 2005 Για εμένα αποτελεί πολύ ελκυστική πρόταση (καλύτερη από AMD και οποιοδήποτε Intel- εκτός αν κάποιος θέλει σώνει και καλά να κάνει video encoding κτλ).Από άποψη κόστους είναι φτηνότερος (μητρική used ούτε 60 + προσαρμογέας 40=100)CPU--για όσους έχουν ήδη centrino laptop ευκαιρία για αναβάθμιση του laptop καιγια όσους δεν έχουν μπορούν να βρούνε εύκολα σε πολύ καλές τιμές από άτομα που αναβαθμίζουν τα δικά τους laptop.Υποστήριξη 64bit? --- και τι έγινε? οι διαφορές θα είναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ σε καθημερινή χρήσηΚατανάλωση και θόρυβος? Πολύ καλύτερα (ούτε ακριβό PSU, ούτε extreme ψύξη κτλ)
yanni Απρίλιος 1, 2005 #124 Απρίλιος 1, 2005 http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2382&p=2Από ότι κατάλαβα με την καρτούλα αυτή της ASUS έχει dual channel στην διάθεσή του αν και "μόνο" 533MHz fsb. Επίσης η καρτούλα αν πουλιώταν ξεχωριστά για του ήδη κατόχους ανάλογης μητρικής δεν θα ήταν και τόσο άσχημη ιδέα.Βασικά στο μόνο που διαφωνώ tristeno είναι για τα περι μεταχειρισμένης μητρικής. Έτσι όλες οι πλατφόρμες φτηνές είναι.Αυτό που πραγματικά είναι το μεγάλο πλεονέκτημα είναι αυτό που αναφέρεις και εσύΑρχική απάντηση από tristenoΚατανάλωση και θόρυβος? Πολύ καλύτερα (ούτε ακριβό PSU, ούτε extreme ψύξη κτλ)
tristeno1416003162 Απρίλιος 1, 2005 #125 Απρίλιος 1, 2005 Δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να βρεθεί καινούργια μητρική 478 σε λίγο καιρό γι αυτό το έγραψα. Καινούργιες πάλι κάτω από 100 είναι σίγουρα
JimmyFox Απρίλιος 1, 2005 #126 Απρίλιος 1, 2005 Και πάλι, ο Α64 πιο φθηνός μου φαίνεται.Μητρική καινούρια 109 (Gigabyte NF4)A64 3200+ s939 176____________________ 285Κλοκάρει και με στοκ ψύκτρα (ο δικός μου 3200+ 0451 τρέχει στα 2500ΜΗζ με 1.45Vcore και στοκ ψύξη)Για τροφοδοτικό ένα Chieftec 420W με 62 είναι υπεραρκετό οπότε δεν ξοδεύεσαι ούτε εκεί.Και άμα πας σε μεταχειρισμένα, γλυτώνεις 50-70...Δηλαδή στο σύνολο θα σουκοστίσει όσο ένας Ρ Μ 1,7GHz... + τις βενζίνες....
unseen Απρίλιος 1, 2005 #127 Απρίλιος 1, 2005 που καταληγουμε λοιπον... Εσεις που αγαπατε τοσο πολυ την amd (ειστε και ορκιζμενοι..λολ) ας συνεχισετε να αγοραζετε amd. Οκ? Με το που βρω εναν τετοιον ανταπτορα θα δουμε τι κανει ο p3 που περιφρονειτε. Και επισης μην ξαναπιασουμε την πιπιλα των τιμων γιατι τη μια μας συμεφερει ο "φτηνος" amd και απο την αλλη διαβαζω "Αμαν αυτη η amd , intel εγινε με τις τιμες" οποτε ας το αφησουμε.Υγ. Μην το διαλυσουμε και αυτο το Thread plzzz...
tristeno1416003162 Απρίλιος 1, 2005 #128 Απρίλιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 13:46] Και πάλι, ο Α64 πιο φθηνός μου φαίνεται.Μητρική καινούρια 109 (Gigabyte NF4)A64 3200+ s939 176____________________ 285Κλοκάρει και με στοκ ψύκτρα (ο δικός μου 3200+ 0451 τρέχει στα 2500ΜΗζ με 1.45Vcore και στοκ ψύξη)Για τροφοδοτικό ένα Chieftec 420W με 62 είναι υπεραρκετό οπότε δεν ξοδεύεσαι ούτε εκεί.Και άμα πας σε μεταχειρισμένα, γλυτώνεις 50-70...Δηλαδή στο σύνολο θα σουκοστίσει όσο ένας Ρ Μ 1,7GHz... + τις βενζίνες.... Ούτε chieftec θέλεις, ούτε 1.45ν θέλεις (σε stock δεν θέλεις ούτε ανεμιστήρα-κάντο σε οποιοδήποτε άλλη CPU αυτό!) και υπερχρονίζεται πιο εύκολα και οικονομικότερα (δεν έχω δει 28s super pi σε αεράτο σύστημα).Ετοιμάζομαι για απαλλοτροίωση του AMD πάλι!
SLN Απρίλιος 1, 2005 #129 Απρίλιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 16:53] Ούτε chieftec θέλεις, ούτε 1.45ν θέλεις (σε stock δεν θέλεις ούτε ανεμιστήρα-κάντο σε οποιοδήποτε άλλη CPU αυτό!) και υπερχρονίζεται πιο εύκολα και οικονομικότερα (δεν έχω δει 28s super pi σε αεράτο σύστημα). Ετοιμάζομαι για απαλλοτροίωση του AMD πάλι! Αυτο πιστευω οτι ειναι το ολο νοημα!! Πιανεις 2.5G, πιανει 29-30sec και εισαι με την πορδο-ψυκτιτσα σε μεγεθος chipset!! Για μενα η φαση ειναι αλλου βεβαια, οτι υπαρχουν περιοριστικοι παραγοντες που ακομα δεν ξερουμε ποιοι ειναι... Με την DFi 855 ελεγαν οτι φταιει το single channel, τωρα φταιει η "αρχιτεκτονικη" (περιμενετε τον Yonah κλπ κλπ). Οι Macci/Stilt λεγανε για ψηλους multipliers γιατι με χαμηλους πιτσικαρε το oc. Πως επιδρα η καλυτερη ψυξη σε ενα συστημα που δεν ζεσταινεται?? Παλια, οταν πρωτοεμφανιστηκε το "Γιαπωνεζο" ειχε βαλει υγρο αζωτο στο Xtreme για τα 2900 (αν θυμαμαι καλα). Δηλαδη για μενα που δεν τρεχω sPi δεν ψηνομαι να αλλαξω συστημα παρολο που στην ιδια ταχυτητα με μενα, με στοκ ψυκτρα (και οι 2) ο dothan ειναι 2-3 δευτερα πιο γρηγορος (!!!!!) Ο πιο μικρος Dothan (1.7??) θα παει 2.5??? (100 FSb ειναι η μαμα αρα 140-150FSB θα ειναι για το 2500) Απο αυτα που εχω διαβασει δεν ειμαι σιγουρος οτι θα παει... Και φυσικα δεν αναφερομαι σε περιπτωσεις που θα ειναι μπανανα ο επεξεργαστης και δεν θα τα σηκωνει... Απλα δεν εχω καταλαβει ακομα τι "παιζει".
yanni Απρίλιος 1, 2005 #130 Απρίλιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από unseen που καταληγουμε λοιπον... Εσεις που αγαπατε τοσο πολυ την amd (ειστε και ορκιζμενοι..λολ) ας συνεχισετε να αγοραζετε amd. Οκ? Με το που βρω εναν τετοιον ανταπτορα θα δουμε τι κανει ο p3 που περιφρονειτε. Καθόλου οκ. Βασικά δεν περιφρονούμε τον Ρ3 και σε καμιά περίπτωση δεν αφήνω έξω από το καλαθάκι των αγορών τον Ρ3 έστω και ορκισμένος AMDάς!!! Αλλά σε τιμή λογική βρε αδερφέ. Όχι 215 ο 1.6GHz με την λογική ότι ανεβαίνει και δεν χρειάζεται ψήκτρα του 1 κιλού..... Πάντως αν δεν κάνω λάθος ακόμα οι AMD είναι φτηνότεροι από τους αντίστοιχους Intel. Y.Γ. Πλακίτσα να γίνεται και το thread μια χαρά είναι.
Ar@besqu.e Απρίλιος 1, 2005 #131 Απρίλιος 1, 2005 Αυτό που φοβάμαι και βιάζομαι για αναβάθμιση παρόλο που βλέπω πως δεν είναι εποχή είναι ότι το σύστημα που έχω τώρα είναι αρκετά καλό και μπορεί να πουληθεί αρκετά καλά... όταν θα είναι πραγματικά καιρός για αναβάθμιση δεν θα αξίζει τόσαΕπίσης σκέφτομαι ότι αν πάω για αναβάθμιση είναι καιρός πια να περάσω σε pci-e οπότε δεν είναι μόνο mobo+cpu αλλά και vga....... Για αυτό σκεφτόμουν και γω 479.....Αξίζει λέτε να πάρω καλή mobo 775 και αρκετά καλή vga και να περιοριστώ μ' έναν celeron για τώρα και να δώσω τα πολλά για καλό επεξεργαστή σε λίγους μήνες?????????
yanni Απρίλιος 1, 2005 #132 Απρίλιος 1, 2005 Κοίτα όσα ποιο πολλά πάρεις από το σύστημα που θα πουλήσεις τώρα άλλα τόσα αν όχι πολύ ποιο πολλά θα δώσεις για το νέο σύστημα σε σχέση με το αν το έπαιρνες σε 2-3 μήνες.Το σύστημά σου είναι πολύ δυνατό. Και δεδομένου ότι οι κατασκευαστές έχουν χτυπήσει τοίχο όσον αφορά τις ταχύτητες το καλύτερο θα ήταν να περιμένεις να φθηνύνουν οι Pentium 4 6XX ή να βγουν οι νέοι Athlon64 με τις SSE3 στην αγορά.
AlienHack Απρίλιος 5, 2005 #133 Απρίλιος 5, 2005 Σας βλεπω εδω και μερες να σχολιαζετε σε αυτο το thread. Ασ μιλησω και εγω τωρα. :-)Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e Επίσης σκέφτομαι ότι αν πάω για αναβάθμιση είναι καιρός πια να περάσω σε pci-e οπότε δεν είναι μόνο mobo+cpu αλλά και vga....... Θεωρητικα καποια στιγμη ολοι θα παμε σε PCIE αλλα πότε ειναι το θέμα? Πόσοι απο εμάς που υποτίθεται οτι ειμαστε και στην αιχμη της τεχνολογιας εχουμε πάει σε PCIE? Εγω προσωπικα εχω 3 "super" PC (2 P4 @4 & 3.7 - A64 @2700) και κανένα με PCIE. Και οι περισσότεροι εδω μεσα που βλέπω να "ξεζουμίζουν" τα PC τους είτε Α64 είτε P4 , AGP χρησιμοποιούν. Εκτος απο αυτους που πάνε για SLI αλλά εγω το κόβω χαζο να πας σε SLI τωρα, οταν Ιουνιο περιμένουμε τα καινούρια Chip απο ΑΤΙ (R520) κ ΝVIDIA (G70). (http://www.penstarsys.com/editor/so3d/1h_2005/index.html) ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ να το γυρήσουμε σε PCIE. Αν δεν κανω λάθος δεν θα βγουν σε AGP version (τουλαχιστον στην αρχή) οπότε οποιος θέλει να τα δοκιμάσει θα πρεπει να έχει ή να παρει PCIE. ΑΝ αναλογιστείτε ομως πόσο πηρε χρονικα να βγουν οι ATI x800 στην αγορα (απο την ημέρα ανακοίνωσης διαθεσης μεχρι να τις δουμε στα μαγαζια) δηλαδη 6 μηνες και πάλι σε περιορισμένες ποσοτητες και σε τρελλα φουσκομένες τιμες ΤΟΤΕ μιλαμε οτι θα εχουμε καινουριες καρτες γραφικων περι τα χριστουγεννα 2005-2006... Καλα Χριστουγεννα... :-P οτι πρεπει για δωρο..Αρχική απάντηση από yanni το καλύτερο θα ήταν να περιμένεις να φθηνύνουν οι Pentium 4 6XX ή να βγουν οι νέοι Athlon64 με τις SSE3 στην αγορά. Οι 6xx ειναι όντως εντυποσιακοι , μονο και μονο ομως για την μεγαλη δυνατότητα OC που προσφέρουν καθότι απο επιδώσεις χωρις WinXP 64bit δεν "λαμπουν". Οι "Athlon64 με τις SSE3" βγηκαν, Λεγονται VENICE και είναι Ε0 στεπινγκ. Επιδώσεις ίδιες με τους Winchester (+1% και αυτο οχι παντου) ΑΛΛΑ οπως και οι 6χχ ΠΟΛΥ ΔΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟ OC. Οπότε με τι μένουμε? 6xx απο μερια intel και Venice απο μερια AMD, και οι 2 επιδώσεις κανονικές (τουλαχιστον μεχρι να ερουνε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ta XP64) ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ OC. Και εκει που εχουν φτάσει "περιπου στα ιδια για πρωτη φορα INTEL & AMD , με ολες τις εντολες και οι 2 (SSE 1-2-3 etc.) , 64bιτ και οι 2 , Σε κανα 6+ μηνες θα εχουμε τους Dual COre και απο τις 2 εταιριες και εκει παλι θα γινει της ποπης.. Σκεφτειτε κοντρες και συγκριτικα που επεζαν μεχρι τωρα με 1 core, στα 2 να δουμε, που θα εχουμε και αλλα να σχολιαζουμε, πως μειραζετε η L1-L2 cache στο καθε core, αν το fsb ή το Hypertransport ειναι καλυτερο σε υλοποίηση Dual core, τι θα κανει ο μεμ κοντρολερ στους Α64 τωρα που ειναι σε dual καταστασεις.. κτλ.. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΕ 6 μηνες περιπου.. ΣΕ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ ΕΝΤΕΛΟΣ ειναι ο Pentium M. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ να παιξω με εναν τετοιο, και αν βρω κανεναν σε καλη τιμη ή δανεικο θα καραγουσταρω και θα τον λιωσω. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΑ αν ειχα μονο 1 pc και έψαχνα αντικαταστατη. Ετσι οπως ειναι τωρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! Μπηκε σαν σποντα στο προσκυνειο, με 2 μητρικες (AOPEN - DFI) χωρις HT και dual Ram . Πολλα λεφτα και κουτσες επιδωσεις. Παραταυτα θα ήθελα να δω τι θα "λενε" Πανω του οι μεθοδοι ψύξης που χρησημοποιω (Air - Water - Chiller - DirectDIe) και οι οποιες ζοριζονται στους P4 k A64 . Με ~32 Wat το κοβω να παγώνει με ενα απλο chiller στους -30 , και αραγε τι OC θα σηκωνει εκει? ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ ερχεται και η ASUS και βγαζει τον ανταπτορα της και δινει και DUAL ΡΑΜ.. "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ" , υπαρχει ομως ενα catch.. ΔΕΝ λειτουργουν τα locks? η τελοσπαντων κατι παιζει και δεν σηκωνει με τον ανταπτορα Πολυ OC.. Οποτε? Μπερδεμενες καταστασεις. Το chip ειναι φοβερο σε θεμα GHz - Αποδοσεων. Αλλα θα το παρω μονο αν το βρω φτηνό και οχι για βασικο αλλα για 2ο-3ο PC. Απλος να παιξω, να δω τι επιδωσεις βγαζει, να παιξω με ψυξεις και να λεω στα φιλαρακια μου οτι το PC μου που τρεχει στα 2.4 με αερα (οσος και χορις ανεμιστηρα?? ) κοντραρει και παταει τους 640 και Α64 τους... :-P με τις πανακριβες λυσεις ψυξης..
Shadow Hunter Απρίλιος 5, 2005 #134 Απρίλιος 5, 2005 AlienHack, σχετικα με τον ανταπτορα και το O/C του Pentium-M δεν θα ελεγα οτι ειναι δεν πηγαινει ψηλα. Π.χ. εδω θα τον βρεις στα 2.7Ghz full benchable με αερα.Τσεκαρετε και το υπολοιπο review για μια πιο ολοκληρωμενη αποψη επιδοσεων στην συγκεκριμενη πλατφορμα.
GoriLLakoS Απρίλιος 15, 2005 #135 Απρίλιος 15, 2005 CT-479 adaptor ειδε κανενας πουθενα ωρε παλικαρια?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.