Jump to content

Dothan 2.53 GHz -> 31s super pi

unstoppable

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 12:41]

ποτέ δεν έχω πάρει κάτι επειδή το πρότεινε πωλητής.... ούτε κάλτσα που λέει ο λόγος

κι ελεγα 'γω, "που τις βρηκε αυτες τις καλτσες και τις πηρε... που τις βρηκε..."

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 12:41]

Ο μέσος χρήστης, άμα δεν ψάξει την αγορά πριν ψωνίσει, celeron στα 8 giga θα ψωνίσει.... προσωπικά, όσο άσχετος και να είμαι σε άλλους τομείς, ποτέ δεν έχω πάρει κάτι επειδή το πρότεινε πωλητής.... ούτε κάλτσα που λέει ο λόγος :hehe:

Δηλαδή στο ξανθό θεοπίπινο :inlove: ( politically correct γνωστού όρου για όμορφες γυναίκες) που σου λέει πόσο σου πάει αυτό το παντελόνι, θα πείς "ευχαριστώ δεν θα πάρω"?:D

Αγαπητέ Ujin, σε αυτή την περίπτωση το "average user mode" ενεργοποιείται αυτόματα, δεν το ελέγχω :)

Αρχική απάντηση από Dagalidis

Πραγματικά πολύ καλές επιδόσεις για INTEL....:D

Moυ άρεσε το σχόλιο " Ο Pentium M μοιάζει περισσότερο με έναν Pentium III παρά με έναν Pentium IV. Kαι εαν ήταν έξυπνη η ΙΝΤΕL ποτέ δεν θα πήγαινε σε PENTIUM IV"

Eγώ όμως νομίζω το αντίθετο.....

Στην εποχή την οποία έχασε η INTEL το θρόνο από την AMD με τους AXP επέλεξε το MArketing με τα κούφια ΜΗΖ δύνοντας την εντύπωση σε όλους μας ότι αγοράζουμε ότι ποιό γρήγορο υπάρχει.....

Και έκανε την δουλειά της μια χαρά όσπου ανακαλύφθηκε εκ των υστε΄ρων η απάτη της ' και φυσικά εδώ βοήθησε ο Α64 ' και έτσι αναγκάζεται και πάλι εκ των πραγμάτων να γυρίσει πίσω σε αυτό που η ΑΜD πρόσφερε από καταβολής χρόνου.... "ΩΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥ" :D

Επειδή όμως έμεινε αρκετά πίσω αναγκάζεται να παίζει σε πολλά διαφορετικά SOCKET με ασύμβατα chipset και όπως πάντα πουλώντας σε υπερβολικές για την αξία τους τιμές....

Προδίδει μόνη της την απάτη της αφού σε πολλές περιπτώσεις ο PENTIUM M 1800 ξεπετάει στα γρήγορα ακόμη και έναν ΕΕ ...:p

Εγώ πραγματικά που βλέπω μία καλή CPU να εμφανίζεται στον ορίζοντα χαίρομαι πραγματικά ανεξάρτητα εαν είναι INTEL ή AMD και πιστεύω ότι τουλάχιστον όσο αφορά την τσέπη μας ίσως μας δώσει καλύτερες τιμές σε AMD, αλλά από την άλλη νομίζω ότι στην INTEL αξίζει το βραβείο της ανοιχτής παλάμης και μερικές σάπιες ντομάτες στα μούτρα τους γιατί ενώ αποδείχιηκαν Μ@λάκες όσον αφορά την σειρά P4 & ειδικά τον τελευταίο PRESHOT, συνεχίζουν να έχουν ψηλά την μύτη και τις τιμές στα ήψη....

ΒΡΕεεεεεεε ΟΥΣΤ ρε ΒΑΜΠΙΡΙΑ.........:TD: που θέλετε να μας αρμέξετε και πάλι :TD: :TD: :TD:

Ρε σ DAG γιατι νομιζεις οτι η Ιντελ θελει να σε αρμεξει???Σου ειπε κανεις να παρεις το ρημαδοεπεξεργαστη της?Αληθεια οταν εσκασες 450 ευρω για τον 3200+ δεν σε αρμεξε η ΑΜΔ??Αυτη την εποχη ιδιες τιμες εχουν οι επεξεργαστες και των δυο εταιριων!Το λολ παντως ρε σ DAG ειναι που η λογικη σου ειναι:παιρνω ΑΜΔ οτι και ειναι και αν γινεται και να ειναι και φθηνο ακομα καλυτερα...και μετα παω 250 fsb το KT266.

Οι Thunderbird/Palomino ηταν καλυτεροι απο τους σοκετ 423 P4 μολις βγηκε ο πρωτος Northwood μπαταρανε(Απλα και μονο για την ιστορια)

Some age,others mature:OT:

Απλα και μονο για την ιστορια.... μολις βγηκε ο πρωτος northwood αποκτησανε απλα ενα λογο υπαρξης οι Ρ4!!

Αφου ανεβασανε το FSB πανω απο τα 100 (ή 400 αν προτιματε) και το πηγανε 133 (533), και αφου ηρθε και το ΗΤ με το 200αρι bus, τοτε.... μπαταρανε!

Εγω θυμαμαι 3dmark πρωτοι ηταν P4 παντως...τεσπα NP..πανε αυτα,ανηκουν στο παρελθον,σημερα 939 rules κατα την δικια μου αποψη!

Dag εμένα μου φαίνεται αποκαλείς βλάκες όσους τα "σκάνε" στην Intel. Λές για τις συνεχείς αλλαγές πλατφόρμας. Γιατί η AMD δεν έκανε συνεχείς αλλαγές με KT266, nf1, nf2, socktet 754 με nf3 150 και nf 250 και AGP, τώρα 939 με Nforce 4 PCIX και SLI ή χωρίς. Το θέμα είναι ότι εγώ που τα έσκασα για να πάρω τον 2.6c πέρυσι δεν χρειάστηκε ακόμα να κάνω αναβάθμιση σε αντίθεση με όλους τους Αthlonaδες που αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν αναβάθμιση απο 754 σε 939! Εγώ έσκασα 270 για τον 2.6, εσύ (και πολλοί άλλοι) έσκασες λεφτά για τον XP μετά λεφτά για 754+μητρική και τώρα 939 + μητρική + PCIX. Αυτή τη στιγμή άν θέλω πουλάω 100 τον 2.6 και παίρνω έναν 3.2 με +80, τον πάω 4Ghz και έχω καλύτερες επιδόσεις απο Α64.

Εγώ προσωπικά Dothan δεν θα αγόραζα ακόμα, ο Northwood είναι τόσο πετυχημένος που πιστεύω ότι πολλοί θα κάνουν πολύ καιρό να αλλάξουν πλατφόρμα.

Και μετά το μικρό διάλλειμα, ας ξαναγυρίσουμε ontopic.

Hipro, δεν μας είπες σε ποια εταιρία αναφέρεσαι? δεν φανερώνεις τις πηγές σου, ε? :p

Ρε Chris όλα μονόπλευρα τα βλέπεις?

423 > 478 400ΜΗz > 478 533MHz > 478 800MHz > βελτιωμένο 478 για τους Prescot ( κάποια λιώνανε αν θυμάμαι καλά ) > 775.

Από την άλλη

Socket Α 100MHz > 133MHz > 166MHz > 200MHz > 754 + 940 > 939 + 940

Τώρα αν κάποιος ξόδεψε ένα κάρο λεφτά για να περνάει από το ένα socket στο άλλο, με γεια του με χαρά του ή καλά να πάθει. Διαλέγεται και παίρνετε.

Σήμερα πάντως κάποιος θα μπορούσε να δουλέψει Barton με KT133 απλά παίζοντας με τον πολλαπλασιαστή ακόμα και full speed, εφόσον δεν είναι από τους τελευταίους τους κλειδωμένους.

Αφήνοντας τον Prescott απέξω λόγο κατανάλωσης, η ερώτηση είναι, μπορεί κάποιος να βάλει Northwood 800MHz σε μητρική που υποστηρίσει μόνο 400 MHz fsb και να τον δουλέψει έστω και στο 75%. Ας ξεχάσουμε και την μη υποστήριξη ΗΤ σε τέτοια περίπτωση από το Μ/Β έστω και αν θεωρείται ότι το ΗΤ σήμερα είναι κάτι το σπουδαίο.

Πάντως ακούω επιχειρήματα και υπερ και κατά του ΗΤ. Μην έχοντας όμως Ρ4 ... μόκο.

Τσάμπα κάνουμε τέτοιες κουβέντες, όποιος δεν θέλει να δει και την άλλη πλευρά του νομίσματος, δεν πρόκειται να την δει, αποδεδειγμένα πιστέυω.... :)

Ας ξαναγυρίσουμε ontopic παρακαλώ.

Αρχική απάντηση από yanni

Έχεις δίκιο. Απλά είναι καλύτερο από ψηχίατρο...... :)

Χεχεχεχεχεχε, :T:

Αρχική απάντηση από yanni

Ρε Chris όλα μονόπλευρα τα βλέπεις?

423 > 478 400ΜΗz > 478 533MHz > 478 800MHz > βελτιωμένο 478 για τους Prescot ( κάποια λιώνανε αν θυμάμαι καλά ) > 775.

Από την άλλη

Socket Α 100MHz > 133MHz > 166MHz > 200MHz > 754 + 940 > 939 + 940

Ακριβώς αυτό θέλω να τονίσω, ότι και η μία εταιρία και η άλλη μας υποχρεώνουν σε συνεχείς αλλαγές πλατφόρμας, βέβαια σε συμφέρει να τα βλέπω μονόπλευρα για να απαξιώνεις τα επιχειρήματά μου. Απ'ότι βλέπεις πάντως οι αλλαγές πλατφόρμας της AMD είναι και μία παραπάνω. Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να αντικρούσω τα επιχειρήματα του DAG ότι η Intel μας υποχρεώνει σε συνεχείς αλλαγές πλατφόρμας.

Τέλος σήμερα κάποιος δέν μπορεί να παίξει με Barton και ΚΤ133 γιατί δεν θα βρεί να αγοράσει Barton, φρόντισαν να τους αποσύρουν πολύ γρήγορα απο την αγορά.

Αρχική απάντηση από Chris2004 [Χθες, στις 20:13]

Ακριβώς αυτό θέλω να τονίσω, ότι και η μία εταιρία και η άλλη μας υποχρεώνουν σε συνεχείς αλλαγές πλατφόρμας, βέβαια σε συμφέρει να τα βλέπω μονόπλευρα για να απαξιώνεις τα επιχειρήματά μου. Απ'ότι βλέπεις πάντως οι αλλαγές πλατφόρμας της AMD είναι και μία παραπάνω. Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να αντικρούσω τα επιχειρήματα του DAG ότι η Intel μας υποχρεώνει σε συνεχείς αλλαγές πλατφόρμας.

Τέλος σήμερα κάποιος δέν μπορεί να παίξει με Barton και ΚΤ133 γιατί δεν θα βρεί να αγοράσει Barton, φρόντισαν να τους αποσύρουν πολύ γρήγορα απο την αγορά.

Βασικά κανείς δεν μας υποχρεώνει σε τίποτα. Ούτε η AMD υποχρεώνει εμένα να αλλάξω πλατφόρμα ούτε η Intel εσένα. Απλά εκμεταλλεύονται ότι δεν χτυπάμε συχνά το κεφάλι στον τοίχο να πάει στην θέση του.

Επίσης δεν έχω κανένα συμφέρον να βλέπω μονόπλευρα τα πράγματα και να απαξιώνω τα επιχειρήματα σου. Σε παρακαλώ μην διαστρεβλώνεις το νόημα του post μου όταν βλέπεις ότι προσπαθώ να αποφύγω αυτό ακριβώς το πράμα. Το post μου είναι συμπληρωματικό στο δικό σου και όχι αντίθετο.

Μία παραπάνω, μία παρακάτω αλλαγές στην πλατφόρμα. Ειλικρινά παίζουμε με τις λέξεις και κρατάμε χαζό λογαριασμό. Πες ότι είναι και 2 παραπάνω αν υποθέσουμε ότι η μητρική που πήρε κάποιος για Northwood 800ΜΗz τα έβγαζε τελικά πέρα και με Prescott. ’ρα έστω ότι στην AMD έχουμε 2 παραπάνω πλατφόρμες. Αν ήθελα μέτραγα και τις μητρικές των τελευταίων Pentium 3 μιας και το Socket A χρονολογείται από τότε. Χαιρετίσματα κατά την γνώμη μου. Δεν είναι λογική αυτό.

Έχω ακούσει για άτομα που έχουν Bartons σε ΚΤ133 ακόμα και με SDRAM. το ότι τους εξαφάνισαν από το εμπόριο νομίζω είναι το ίδιο κακό με την εξαφάνιση των Northwood από την αγορά. Κάνω λάθος? Και άντε να βάλεις Prescott σε μητρική που είχε φτιαχτεί για Pentium 4 με 400Mhz fsb. Δεν είναι ότι ξεχνάς το ΗΤ μόνο, αλλά και το μισό PCB της μητρικής.

Οι εταιρίες κοιτάνε να μας τα πάρουνε. Αν κοιτάμε μόνο πως τα παίρνει η Β εταιρία από τους άλλους και όχι πως τα παίρνει η Α από εμάς στο τέλος θα καταλήξουμε όλοι με τρύπιες τσέπες..... :bye:

μισες δουλειες τοτε. Δεν καταλαβαινω τι κανει η ιντελ τελευταια.

εντιτ: το ΗΤ ειναι πολυ χρησιμο και θα κανουν λακαμια αν δεν το βαλουν.

Για το HT έχεις δίκιο, όλοι οι χρήστες Intel έχουν καλομάθει και δύσκολα θα το αποχωριστούν. Όσο για τους Northwood, στην αγορά υπάρχουν ακόμα μπόλικοι 3.0, 3.2 και 3.4.

Δεν διακαιουμαστε ολοι εμεις οι "τρελαμενοι" να μιλαμε για τιμες και ανβαθμισεις νομιζω..

Απλα καλο ειναι να μην βλεπουμε μονοπλευρα τα πραγματα αλλα αντικειμενικα!Εΐναι τραγικο αν το καλοσκευτουμε πως εμεις διαφωνουμε σε αυτα τα θεματα...και ειναι τραγικο γιατι ολοι ξερουμε τι ισχυει με τις εκαστοτε επιδοσεις!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.