Jump to content

Dothan 2.53 GHz -> 31s super pi

unstoppable

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από hipro5

1 LAN Gigabit onboard.

2 Sound...VIA Envy or better

3 Raid SI 4 channel sata

4 1 IDE port and 1 floppy (HDD is SATA off the SI controller)

5 4 USB2 ports

6 PS2 for mouse and keyboard.

7 Provide SATA and power headers for powering external SATA drives fed from the PSU and the mobo

8 Over engineered CPU power regulation with vcore from 0.8V to 1.6V in tiny steps...no dip...no droop...no noise.

9 Vdimm will be fed off 2 molex lines that supply 5V to the board directly...super smooth power regulation with Vdimm to 4V. So you plug 2 power lines into the mobo for the vdimm...its not fed off the atx header..or its supplemented by it.

10 Overclocking options will obviously allow all known tweaks, IE IC7 max3 tweaks etc for chipset and fsb manipulation.

11 Vchipset tweakable from bios seperate to Vagp.

NEW Desktop mobo θα σκασει μύτη γιά τους Dothan από τη συνεργασία ΔΥΟ εταιριών.........Νομίζω ότι τελικά έστω ΚΑΙ με χαμηλή συχνότητα η AMD βρήκε το μάστορά της......Δε νομίζετε.......?..... ;):D

Eταιριες, ονομα?

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

τι κοροιδεύατε δηλαδή?:wassat:

Αλλά όταν ο γιαννίκος μιλούσε για dothan εν έτη 2002 κοιτούσατε τις σερβιτόρες :hehe:

Που λέγαμε ότι με τους prescott η intel θα έπρεπε να δίνει watercooling μαζί.....

Ο Γιαννίκος, είναι μέγας προφίτης.....

εντάξει είναι γνωστό ότι Intel, AMD και Apple από κοινού εργάζονται πάνω σε αυτό. Το θέμα είναι ότι η Apple έκανε το πρώτο βήμα, η intel θα ακολουθήσει αν μείνει στους Press. Aν και εγώ επιμένω ότι για 2πύρηνους Press θα βάλει TEC :hehe: και ας με κοροιδεύεται όσο θέλετε.

Εγώ παρεξηγήθηκα και μάλωσα στο παρελθόν επειδή έβριζα την Intel που ετοιμαζόταν να βγάλει την ψηστιέρα αντί να προωθήσει τους Pentium M.

Αλλά όπως αναφέρθηκε και ποιο πριν πρώτα αρμέγουμε και μετά κερνάμε.

Τουλάχιστον αν είναι να αρμέξουν ας δώσουν και κάτι που πραγματικά είναι άριστο και για τους καταναλωτές όχι μόνο για το τμήμα marketing της Intel.

Αν πακετάρουμε τον Dothan μαζί με τους νέους Α64 στα 0.90 νομίζω ότι το 2005 θα είναι πολύ ωραία χρονιά.

Αν βάλουμε και τους dual core μέσα...... ε ρε γλέντια!!!!!

Πραγματικά πολύ καλές επιδόσεις για INTEL....:D

Moυ άρεσε το σχόλιο " Ο Pentium M μοιάζει περισσότερο με έναν Pentium III παρά με έναν Pentium IV. Kαι εαν ήταν έξυπνη η ΙΝΤΕL ποτέ δεν θα πήγαινε σε PENTIUM IV"

Eγώ όμως νομίζω το αντίθετο.....

Στην εποχή την οποία έχασε η INTEL το θρόνο από την AMD με τους AXP επέλεξε το MArketing με τα κούφια ΜΗΖ δύνοντας την εντύπωση σε όλους μας ότι αγοράζουμε ότι ποιό γρήγορο υπάρχει.....

Και έκανε την δουλειά της μια χαρά όσπου ανακαλύφθηκε εκ των υστε΄ρων η απάτη της ' και φυσικά εδώ βοήθησε ο Α64 ' και έτσι αναγκάζεται και πάλι εκ των πραγμάτων να γυρίσει πίσω σε αυτό που η ΑΜD πρόσφερε από καταβολής χρόνου.... "ΩΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥ" :D

Επειδή όμως έμεινε αρκετά πίσω αναγκάζεται να παίζει σε πολλά διαφορετικά SOCKET με ασύμβατα chipset και όπως πάντα πουλώντας σε υπερβολικές για την αξία τους τιμές....

Προδίδει μόνη της την απάτη της αφού σε πολλές περιπτώσεις ο PENTIUM M 1800 ξεπετάει στα γρήγορα ακόμη και έναν ΕΕ ...:p

Εγώ πραγματικά που βλέπω μία καλή CPU να εμφανίζεται στον ορίζοντα χαίρομαι πραγματικά ανεξάρτητα εαν είναι INTEL ή AMD και πιστεύω ότι τουλάχιστον όσο αφορά την τσέπη μας ίσως μας δώσει καλύτερες τιμές σε AMD, αλλά από την άλλη νομίζω ότι στην INTEL αξίζει το βραβείο της ανοιχτής παλάμης και μερικές σάπιες ντομάτες στα μούτρα τους γιατί ενώ αποδείχιηκαν Μ@λάκες όσον αφορά την σειρά P4 & ειδικά τον τελευταίο PRESHOT, συνεχίζουν να έχουν ψηλά την μύτη και τις τιμές στα ήψη....

ΒΡΕεεεεεεε ΟΥΣΤ ρε ΒΑΜΠΙΡΙΑ.........:TD: που θέλετε να μας αρμέξετε και πάλι :TD: :TD: :TD:

Dag, μην αρχίζουμε πάλι τα ίδια... πως ακριβώς έχασε τον θρόνο από τους AXP??? φθηνότεροι και ποιο αργοί οι ΑΧΡ ναι, αλλά έχασε τον θρόνο ???

Έχω(και όχι μόνο εγώ) βαρεθεί να συζητάμε για τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές των 2 επεξεργαστών.....

Διαφορετικά socket και ασύμβατα chipset? 423, 478, 775.... δλδ κανένας που παρακολουθεί και αναβαθμίζει το amd setup του δεν πήγε από via kt400 σε nf2 σε nf2 ultra σε 64 nf3 150, nf3 250??

Εντάξει, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά μην το παρακάνουμε.

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 11:26]

Dag, μην αρχίζουμε πάλι τα ίδια... πως ακριβώς έχασε τον θρόνο από τους AXP??? φθηνότεροι και ποιο αργοί οι ΑΧΡ ναι, αλλά έχασε τον θρόνο ???

Έχω(και όχι μόνο εγώ) βαρεθεί να συζητάμε για τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές των 2 επεξεργαστών.....

Διαφορετικά socket και ασύμβατα chipset? 423, 478, 775.... δλδ κανένας που παρακολουθεί και αναβαθμίζει το amd setup του δεν πήγε από via kt400 σε nf2 σε nf2 ultra σε 64 nf3 150, nf3 250??

Εντάξει, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά μην το παρακάνουμε.

Βρε ROOTx αναφέρομαι στην εποχή που ήταν ακόμη στην Παραγωγή οι ΡΙΙΙ και έχω κάνει λάθος στο ΑΧΡ αφού τότε δεν ήταν αυτή η ονομασία τους αλλά ........ Δεν μου βγαίνει τώρα το όνομα ..... ελπίζω να κατάλαβες για ποιόν ΑΜD cpu μιλάω....

Οσο για τα υπόλοιπα επιμένω για την ορθότητά τους..... ;)

Τεσπά ... αν τελικά αποδειχθεί διαμαντάκι ο μικρός (Pentium M) και ανάλογα με την τιμή του και το μέλλον του σε 64Βιτ περιβάλλον, δε θα είχα κανένα πρόβλημα να τον αγοράσω ... :tomato: :tomato:

Τότε σαφώς, γιαυτό και προτίμησα thunderbird αντί για Ρ4 :)

Δεν ξέρω αν θα βγει όντως σε παραγωγή, πάρε τον εσύ να κοντράρουμε με 939+nf4 που θα πάρω εγώ, :p

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 11:56]

Τότε σαφώς, γιαυτό και προτίμησα thunderbird αντί για Ρ4 :)

Δεν ξέρω αν θα βγει όντως σε παραγωγή, πάρε τον εσύ να κοντράρουμε με 939+nf4 που θα πάρω εγώ, :p

Φτουυυυύ μου....

Εϊναι δυνατόν ένας AMDπατέρας να έχει ξεχάσει το όνομα τους ενός από τα παιδιά του?????

Thunderbird :T: αλλά και Palomino ήταν Killer CPU και όταν αντικατέστησε ο P4 τον P3 στα πρώτα του βήματα τουλάχιστον ήταν ΧΕΛΩΝΑ πραγματική σε σχέση πάντα με AMD....

Οσο για την αγορά του P M ας μου λείπει το βύσινο.....

Ισως δεν κάνω και τον κόπο να πάω ούτε και σε 939 αλλά να αλλάξω μόνο σε 754 .90 micron :T:

Ο dothan προοριζεται για socket 775 duaΙ core υλοποιηση πια...

Δεν νομιζω οτι υπαρχει η δυνατοτητα στα πλανα της Ιντελ να βγαλει αλλο ενα νεο desktop socket (478-479-480 whatever...). Δινει καποια κομματια στους "γνωστους-αγνωστους" να παιξουν, να ετοιμασουν το κλιμα, να ανοιξουν ορεξεις με το.... νεο επαναστατικο Ρ3 με 2Μb cache. Και του χρονου θα σκασει το dual core dothan για να αντικαταστησει τα πρεσκοτια. Ετσι, ουτε ουρανοκατεβατο θα ειναι, ολοι θα το περιμενουν θα τιγκαρει η τηλεοραση να παιζει το σπαστικο jingle της Ιντελ, καθε φορα που ο Κωτσοβολο-κορασιδης θα διαφημιζει υπολογιστη με δωρο 2 χρονια Ιντερνετ και εκτυπωτη "απο 4 ευρω το μηνα και η πρωτη δοση το 2010". Και ο ηλιος θα συνεχισει αν ανατελλει κανονικα, η γη θα συνεχισει να γυρναει κλπ κλπ

Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 12:30]

Και ο ηλιος θα συνεχισει αν ανατελλει κανονικα, η γη θα συνεχισει να γυρναει κλπ κλπ

Kαι για να συμπληρώσω και εγώ .... "Και ο μέσος χρήστης θα συνεχίσει στην ΙΝΤΕL να τα σκάει" :D

Ο μέσος χρήστης, άμα δεν ψάξει την αγορά πριν ψωνίσει, celeron στα 8 giga θα ψωνίσει.... προσωπικά, όσο άσχετος και να είμαι σε άλλους τομείς, ποτέ δεν έχω πάρει κάτι επειδή το πρότεινε πωλητής.... ούτε κάλτσα που λέει ο λόγος :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.