Jump to content

Αγορά/αναβάθμιση δύο συστημάτων.

giorgosgeo4

Recommended Posts

Πρόκειται να αγοραστούν δύο συστήματα και πριν γίνει η παραγγελία θέλω να επιβεβαιώσω πως είναι εντάξει και δεν θα υπάρξουν τυχόν ασυμβατότητες.

Το πρώτο σύστημα είναι το εξής:

Κουτί: Fractal Design Node 304

8451813 - Fractal Node 304 Wuerfel ohne Netzteil schwarz

Μητρική: Gigabyte H87N-WIFI Intel H87 Mini-ITX

Gigabyte H87N-WIFI Intel H87 So.1150 Dual Channel DDR3 Mini-ITX

Επεξεργαστής: Intel Core i5 4570 4x 3.20GHz So.1150

Intel Core i5 4570 4x 3.20GHz So.1150 BOX - Hardware, Notebooks

Μνήμες Ram: 16GB Corsair Vengeance LP Black DDR3-1600 DIMM CL9 Dual Kit

8452412 - 16GB (2x 8192MB) Corsair Vengeance LP Black DDR3-1600

Σκληρός δίσκος: 1000GB WD Black WD1003FZEX 64MB 3.5"

1000GB WD Black WD1003FZEX 64MB 3.5" (8.9cm) SATA 6Gb/s

Ψύκτρα επεξεργαστή: be quiet! Dark Rock Advanced C1

be quiet! Dark Rock Advanced C1 Tower Kühler - Hardware,

Τελική τιμή 581,21 ευρώ

Επίσης στο παραπάνω σύστημα θα προστεθεί και ένας SSD Samsung Evo 120GB και το τροφοδοτικό

580 Watt be quiet! Straight Power E9 CM Modular 80+ Gold από το Desktop της υπογραφής μου. Η οθόνη μου είναι η Dell P2414H. Το OS που έχω είναι τα Windows 8.1 Pro. Προς το παρόν θα το λειτουργήσω με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή την HD4600 και αργότερα θα προστεθεί μια Nvidia GTX 760. Η χρήση για την οποία προορίζεται είναι: σερφάρισμα στο ίντερνετ με πολλές καρτέλες ανοιχτές ταυτόχρονα, πολύ MS Office, ερασιτεχνικά Photoshop, λίγο επεξεργασία βίντεο και παιχνίδια στρατηγικής.

Το δεύτερο σύστημα είναι το εξής:

Κουτί: Fractal Node 304 Mini-ITX

Fractal Node 304 Mini-ITX ohne Netzteil weiss - Hardware,

Μητρική: ASRock H81M-ITX Intel H81 So.1150

ASRock H81M-ITX Intel H81 So.1150 Dual Channel DDR3 Mini-ITX

Μνήμες Ram: 8GB Crucial Ballistix Sport DDR3-1600 DIMM CL9 Dual Kit

8428808 - 8GB (2x 4096MB) Crucial Ballistix Sport DDR3-1600 DIMM

Επεξεργαστής: Intel Core i3 4130 2x 3.40GHz So.1150

Intel Core i3 4130 2x 3.40GHz So.1150 BOX - Hardware, Notebooks

Τροφοδοτικό: 400 Watt be quiet! Pure Power L8 Non-Modular 80+ Bronze

400 Watt be quiet! Pure Power L8 Non-Modular 80+ Bronze

Τελική τιμή 320.09

Συν ένας σκληρός που ήδη υπάρχει.

Αυτό το σύστημα προορίζεται για σερφάρισμα στο ίντερνετ, ταινίες, μουσική, πολύ MS Office και κάποια λογιστικά προγράμματα.

Τίποτα το απαιτητικό όσον αφορά το δεύτερο σύστημα.

Λόγω έλλειψης χώρου και επειδή τα συστήματα θα τοποθετηθούν πάνω σε γραφεία πρέπει να είναι μικρά σε μέγεθος, για αυτό και έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων κουτιών.

Περιμένω τις προτάσεις σας, αν κάπου διαφωνείτε ή και συμφωνείτε με τις παραπάνω συνθέσεις και τι ακριβώς να προσέξω.

Μια χαρά είναι οι επιλογές. Απλά να κοιτάξεις αν ο cooler του που έχεις επιλέξει χωράει στο κουτί

Τα 8gb στο δεύτερο, δε τα χρειάζεσαι, κάντα 4 να μη δίνεις τσάμπα λεφτά..

Diese Deutschen, εντελώς δύσχρηστο site :p

Μια χαρά είναι οι επιλογές. Απλά να κοιτάξεις αν ο cooler του που έχεις επιλέξει χωράει στο κουτί

Τα 8gb στο δεύτερο, δε τα χρειάζεσαι, κάντα 4 να μη δίνεις τσάμπα λεφτά..

Diese Deutschen, εντελώς δύσχρηστο site :p

Σωστός....καλά που το ανέφερες. Μόλις το κοίταξα και το ύψος της ψύκτρας είναι 167mm ενώ το κουτί μπορεί να χωρέσει μέχρι 165mm!!! Οπότε συνεχίζεται η αναζήτηση ψύκτρας.

Είμαστε μέσα στα όρια του budget για το δεύτερο σύστημα οπότε ας τα θεωρήσουμε τα 8GB Ram futureproof!!!

OK! Βρέθηκε και η ψύκτρα! http://www.mindfactory.de/product_info.php/be-quiet--Dark-Rock-3-Tower-Kuehler_947325.html αναφέρει πως το ύψος της είναι 160mm.

Τα περισσότερα sites τους έτσι είναι!:whistle2:

Ναι την έχω δει και αυτήν. Απλά λέω να πάω είτε σε Bequiet είτε σε Noctua.

Είμαι ανάμεσα στην bequiet Dark Rock 3 be quiet! Dark Rock 3 Tower Kühler - Hardware, Notebooks και στην Noctua NH-U12S Noctua NH-U12S Tower Kühler - Hardware, Notebooks

Σε ύψος τσέκαρα και χωράνε αλλά δεν ξέρω σε φάρδος διότι η μητρική είναι Mini ITX, θα την χωρέσει την Dark Rock 3;

Ποια να προτιμήσω; και γιατί;

Το πρώτο σύστημα είναι το εξής:

Κουτί: Fractal Design Node 304

8451813 - Fractal Node 304 Wuerfel ohne Netzteil schwarz

Μητρική: Gigabyte H87N-WIFI Intel H87 Mini-ITX

Gigabyte H87N-WIFI Intel H87 So.1150 Dual Channel DDR3 Mini-ITX

Επεξεργαστής: Intel Core i5 4570 4x 3.20GHz So.1150

Intel Core i5 4570 4x 3.20GHz So.1150 BOX - Hardware, Notebooks

Μνήμες Ram: 16GB Corsair Vengeance LP Black DDR3-1600 DIMM CL9 Dual Kit

8452412 - 16GB (2x 8192MB) Corsair Vengeance LP Black DDR3-1600

Σκληρός δίσκος: 1000GB WD Black WD1003FZEX 64MB 3.5"

1000GB WD Black WD1003FZEX 64MB 3.5" (8.9cm) SATA 6Gb/s

Ψύκτρα επεξεργαστή: be quiet! Dark Rock Advanced C1

be quiet! Dark Rock Advanced C1 Tower Kühler - Hardware,

Τελική τιμή 581,21 ευρώ

Να σε ρωτησω κατι, τα πραγματα απο αυτο το site θα τα παραγγείλεις? Αν ναι θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες για το χρονο αποστολης και την κατασταση που θα φτασουν! Ευχαριστω!

Ναι από αυτό. Το site είναι αξιόλογο και αξιόπιστο.

Ο χρόνος αποστολής εντός Γερμανίας είναι 2 με 3 εργάσιμες και η κατάσταση στην οποία φθάνουν άριστη.

Για Ελλάδα δεν γνωρίζω τον χρόνο αποστολής.

Μένει να δω αν με παίρνει στο φάρδος η be quiet.

Το πρόβλημα είναι πως στην μητρική της Gigabyte είναι πολύ κοντά το cpu socket με το PCIE και ίσως υπάρξει πρόβλημα όταν θα τοποθετηθεί η κάρτα γραφικών. Σαν εναλλακτική βρήκα την Asus H87I plus στην οποία έχει κάποια απόσταση το cpu socket με την PCIE. Αλλά και πάλι πρέπει να επιβεβαιώσω τις διαστασεις.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

θα πήγαινα και στο δεύτερο σύστημα σε Η87-Q87 κι όχι σε H81 αν κι η τιμή που έχουν στο 81 είναι χαμηλή.

στο μικρό σύστημα, το τροφοδοτικό που δείχνεις είναι ATX και το κουτί mITX. Είδες ότι χωράει; Θα κοιτούσα και τα Seasonic αν χωρούν ΑΤΧ. Πάντως να ξέρεις σε μικρά κουτιά το modular μπορεί να βοηθήσει.

στο σύστημα που θα παίζεις παιχνίδια στρατηγικής νομίζω το CIV αν εννοείς αυτό ωφελείται από τη CPU κι αν σε παίρνει οικονομικά δες τον i7. Δεν έχεις θέμα ούτε με αυτόν που έβαλες. Μνήμες αν βρίσκεις σε καλή τιμή δες καλύτερες ταχύτητες αλλά μόνο αν η διαφορά σε € είναι ασήμαντη.

θα πήγαινα και στο δεύτερο σύστημα σε Η87-Q87 κι όχι σε H81 αν κι η τιμή που έχουν στο 81 είναι χαμηλή.

στο μικρό σύστημα, το τροφοδοτικό που δείχνεις είναι ATX και το κουτί mITX. Είδες ότι χωράει; Θα κοιτούσα και τα Seasonic αν χωρούν ΑΤΧ. Πάντως να ξέρεις σε μικρά κουτιά το modular μπορεί να βοηθήσει.

στο σύστημα που θα παίζεις παιχνίδια στρατηγικής νομίζω το CIV αν εννοείς αυτό ωφελείται από τη CPU κι αν σε παίρνει οικονομικά δες τον i7. Δεν έχεις θέμα ούτε με αυτόν που έβαλες. Μνήμες αν βρίσκεις σε καλή τιμή δες καλύτερες ταχύτητες αλλά μόνο αν η διαφορά σε € είναι ασήμαντη.

Χωράει τροφοδοτικό ATX μέχρι 160mm. ATX PSUs, up to 160mm in length (To fit in combination with a long graphics card, PSUs with modular connectors on the back typically need to be shorter than 160 mm)

Το δικό μου τροφοδοτικό bequiet! straight power BQT E9-CM-580W +Gold έχει διαστάσεις 160 x 150 x 86.

Και δεν έχω σκοπό να βάλω στο μέλλον μεγάλη κάρτα γραφικών.

Μια κάρτα που μπορώ να βάλω και μου είναι αρκετή για τις απαιτήσεις μου είναι αυτή Graphics Cards - GTX760-DCMOC-2GD5 με διαστάσεις 4.06 cm x 17.01 cm x 12.19 cm

ή πχ αυτήν MSI Global N760 2GD5/OC ITX

Νομίζω πως θα είναι υπερβολή να πάω σε I7.

Στις μνήμες τι εννοείς καλύτερες ταχύτητες;

Ο προβληματισμός μου είναι σε τι μητρική να πάω!

Το πρώτο σενάριο είναι η Gigabzte H87N-WIFI αλλά λόγω της μικρής απόστασης που έχει το cpu socket με την PCIE δεν χωρά after market ψύκτρα αλλά ενδείκνυται η μητρική για Hackintosh

Το δεύτερο σενάριο είναι να πάω σε ASUS H87I plus μητρική με πιο πολλές θύρες/συνδεσιμότητα, χωράει άνετα after market ψύκτρα αλλά χωρις WIFI και δεν ενδείκνυται για Hackintosh.

σίγουρα μια χαρά είσαι και χωρίς i7, απλώς αν έχεις τα παραπάνω χρήματα...

ταχύτητα, εννοώ μεγαλύτερη συχνότητα από 1600 (1866,2100 π.χ.). Δεν είναι σημαντικό αν κοστίζουν αρκετά περισσότερο, εξαρτάται από την τιμή που τις βρίσκεις.

Όσο για το δίλημμα Η87-Η81 δεν θα θυσίαζα το ανώτερο chipset χάριν της ψύκτρας. Θα κοιτούσα για άλλη ψύκτρα, στην τελική κάτι σε low profile όπως γράφει ο fatal.

σίγουρα μια χαρά είσαι και χωρίς i7, απλώς αν έχεις τα παραπάνω χρήματα...

ταχύτητα, εννοώ μεγαλύτερη συχνότητα από 1600 (1866,2100 π.χ.). Δεν είναι σημαντικό αν κοστίζουν αρκετά περισσότερο, εξαρτάται από την τιμή που τις βρίσκεις.

Όσο για το δίλημμα Η87-Η81 δεν θα θυσίαζα το ανώτερο chipset χάριν της ψύκτρας. Θα κοιτούσα για άλλη ψύκτρα, στην τελική κάτι σε low profile όπως γράφει ο fatal.

Μάλλον μπερδεύτηκες επειδή είναι δύο συστήματα ξεχωριστά.

Εκεί που θα μπει η ψυκτρα θα μπει η μητρική της Asus Η87.

Η μητρική H81 είναι για το σύστημα με τον Ι3 επεξεργαστή, εκει δεν θα μπει aftermarket ψυκτρα εννοείται.

Σε mini itx H87 μέχρι 1600 δέχονται οι μητρικές ταχύτητα για τις ραμ.

Μια χαρά είναι οι 1600. Για low profile ψύκτρα δες, οι άλλες δεν χωράν σε mini atx μητρική. Η noctua που σου βαλα είναι καλύτερη.

Έδωσα την παραγγελία χθες το βράδυ και τελικά προτίμησα την μητρική της Gigabyte την H87N-WIFI λόγω του Hackintosh και της συμβατότητας μεταξύ τους.

Για να μην υπάρξει πρόβλημα με την ψύκτρα και την μελλοντική κάρτα γραφικών πανω στην μητρική πρεπει να πάω σε κάτι τέτοιο

1. Noctua.at - sound-optimised premium components "Designed in Austria"!

Noctua NH-L9i Topblow Kühler - Hardware, Notebooks

ή

2. Noctua.at - sound-optimised premium components "Designed in Austria"!

Noctua NH-L12 Topblow Kühler - Hardware, Notebooks

Οκ η δεύτερη επιλογή αποκλείεται αφού στο site της Noctua αναφέρει LGA1150 Gigabyte GA-H87N-WIFI Yes Cooler blocks PCI-E slot.

Να σε ρωτησω κατι, τα πραγματα απο αυτο το site θα τα παραγγείλεις? Αν ναι θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες για το χρονο αποστολης και την κατασταση που θα φτασουν! Ευχαριστω!

http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/gnomes-gia-germanika-katastimata-127045.html

Έχουμε γράψει κάποια πράγματα τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν.

[MENTION=14567]giorgosgeo4[/MENTION] τα μεταφορικά ήταν δωρεάν αν έκανες την παραγγελία μετά τα μεσάνυχτα;

Δυστυχώς δεν το παρατήρησα κάπου να το γράφει και την έκανα την παραγγελία πριν τα μεσάνυχτα.

Χρεώθηκα με 6.99 ευρώ για κατάθεση Vorkasse.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.