Jump to content

Αγορά νέου PSU

Av3ng3r

Recommended Posts

Προσφάτως έβαλα σε λειτουργία στο σύστημά μου ένα lto3 drive, το οποίο απορροφά τον πατέρα του και τη μάνα του από ρεύμα. Έχω δει κάποιες δυσλειτουργίες και μάλλον το τροφοδοτικό μου δεν πολυσηκώνει το όλο σύστημα πλέον. Ψάχνω για 700-750 watt τροφοδοτικό και επειδή μέχρι στιγμής δεν είχα θέμα, δεν το έχω πολυψάξει από άποψη ποιότητας/απόδοσης. Για enermax έχω ακούσει καλά λόγια...οπότε θα ήθελα μερικές προτάσεις :)

Μιας και δε το γνωρίζω το πράμα έψαξα και βρήκα ότι max peak έχει 65W. Μπορείς να βοηθήσεις λίγο παραπάνω να δούμε τι πρόβλημα υπάρχει και αν όντως θες τροφοδοτικό;

Έχω θεματάκι στο lto drive. Μου εμφανίζει indicator σχετικά με hardware failure όταν το φορτώνει το pc μου, το οποίο ευτυχώς είναι παρωδικό και μετά από κάποιες μέρες μη χρήσης του επανέρχεται,οπότε δεν είναι κάτι με το drive. Όταν όμως έρχεται η ώρα full εγγραφής κασέτας, δεν πιάνει την αναμενόμενη ταχύτητα, κάνει διακοπές (βάζει - βγάζει την κασέτα), ζορίζεται στην επανεκκίνηση για κανά 2λεπτο και τέλος κόβει την κασέτα πριν τα 300GB, λέγοντας ότι έφτασε στο τέλος της. Έχω δοκιμάσει 5-6 διαφορετικές κασέτες, οπότε δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Πιστεύω ότι μάλλον κάπου χάνει σε τροφοδοσία και κάνει αυτές τις γκέλες. Το τροφοδιτικό που έχω είναι ένα απλό 500W turbo-x, καθότι οι μόνες απαιτήσεις που είχα μέχρι ώρα ήταν 5hdd.

Δε ξέρω αλλά έλλειψη τροφοδοσίας προς restart θα σε πήγαινε (άσχετα ότι βλέπω τούβλο Χ).

Περίμενε κάποιον σχετικό με το lto drive καθώς δεν το ξέρω...

αν και μπορεί να είναι λίγο άκυρο αυτό που θα πω, εάν υποθέσουμε ότι παίρνει από κάποιο molex ή sata, υπάρχει το ενδεχόμενο (μιας και είπες ότι έχεις και 5 σκληρούς) να παραφορτώνεται η εν λόγω γραμμή. τα 65 watt είναι μεν λίγα, αλλά για γραμμή σκληρών είναι αρκετά (αν σκεφτούμε ότι ένας δίσκος έχει 7-10 watt κατανάλωση και σπάνια βάζουμε πάνω από 3 στο ίδιο καλώδιο.

άρα μήπως να δοκίμαζες να το βάλεις σε ένα καλώδιο μόνο του, και αν σε φτάνει στον πρώτο κοννέκτορα?

Δεν βλέπω να αναφερέται μάρκα και μοντέλλο τροφοδοτικού αν και εκ των πραγμάτων πλέον δεν έχουν ανεξάρτητες γραμμές (rails) τα τροφοδοτικά για την 12άρα. Οι άλλες νομίζω και παλιότερα δεν σπάγανε σε περισσότερες της μιας. Το πρόβλημα θα ήταν στο ίδιο το καλώδιο και όχι στα ηλεκτρονικά του τροφοδοτικού αν και τα 65W είναι λίγα και κανονικά αν μιλάμε για mid value τροφοδοτικό πρέπει να τα σηκώνει πολύ άνετα. Αν είναι κάνα turbo-x το τροφοδοτικό πέτα το από το παράθυρο όπως είναι και βάλε κάτι σοβαρό ή πάρε κατευθείαν από Κινέζο. Πιο καλό θα σου δώσει από αυτά του πλαισίου με 40-45% απόδοση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.