serpico75 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2014 Σε ένα Dell Inspiron 15 3521 θέλω να βγάλω τα 8 και να βάλω 7. Το ένα πρόβλημα είναι ότι θέλω να σβήσω μόνο το μεγάλο partition που είναι εγκατεστημένα τα Windows. Απ' ό,τι ξέρω πρόκειται για δύο partitions: Data και άλλο ένα που δεν ξέρω ακριβώς πώς λέγεται. Νομίζω system reserved. Κάτι τέτοιο. Το πρόβλημα είναι πως από την αγορά του laptop φαίνονται πέντε partitions. Δεν ξέρω ποιά να σβήσω. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να σβήσω τα δύο partitions που αναφέρονται στα 8, και να αφήσω τα υπόλοιπα που, αν χρειαστεί, θα μπορέσω να κάνω recovery τα 8 στην κατάσταση αγοράς του συστήματος. Κοιτάξτε το screenshot: Μπορεί να πρέπει να σβήσω και περισσότερα ή λιγότερα από δύο. Δεν ξέρω. Εξαρτάται και από το μήνυμα που βγάζει κατά την εγκατάσταση των 7. Εξηγώ αμέσως... Ξεκινώντας, λοιπόν, για δοκιμή την εγκατάσταση των 7, σβήνοντας μόνο το μεγάλο partition C: των 452,64 GB, το ξαναδημιούργησα, έκανα format, αλλά το πλήκτρο "Συνέχεια" που συνεχίζει την εγκατάσταση είναι απενεργοποιημένο. Βγαίνει μήνυμα: "Τα Windows δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθούν σε αυτόν το δίσκο. Ο επιλεγμένος δίσκος είναι στυλ διαμερίσματος GPT. Τα Windows δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθούν σε αυτόν το χώρο του σκληρού δίσκου. Το διαμέρισμα έχει δεσμευτεί από τον κατασκευαστή πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM)". Ποιά partitions πρέπει να σβήσω, ώστε να αφήσω τα απολύτως απαραίτητα; Και τί πρέπει να κάνω με το μήνυμα για να προχωρήσω με την εγκατάσταση; Ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 12, 2014 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2014 Η πιο σίγουρη λύση είναι να πάρεις ένα image το δίσκου με ένα πρόγραμμα όπως το clonezilla (http://www.thelab.gr/showthread.php?t=125722) Μετά φορμάρεις το δίσκο (MBR) και περνάς win.Όποτε θελήσεις επαναφορά στην εργοστασιακή κατάσταση, επαναφέρεις το image.Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Φεβρουάριος 12, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2014 Αυτό το έχω ήδη σκεφτεί, αλλά θα ήθελα να δω και τη λύση του GPT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 12, 2014 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2014 Τα 3 πρώτα partitions χρειάζονται, αλλά όσο υπάρχουν, τα win7 δεν θα εγκατασταθούνSent from my GT-I9300 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaka The Wise Φεβρουάριος 12, 2014 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2014 Όπως έχεις καταλάβει, για να εγκαταστήσεις τα 7άρια πρέπει να αλλάξεις το partition scheme από GPT σε MBR ..Δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει ανά partition αλλά καθολικά για τον δίσκο ..Η μόνη λύση είναι διαγραφή των partitions και αλλαγή σε MBR όλου του δίσκου για να περάσεις 7άρια ..Αν πιστεύεις ότι μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί να το ξαναγυρίσεις σε εργοστασιακή μορφή, παίρνεις ένα image του δίσκου πριν τον αλλάξεις σε MBR όπως ανέφερε ο gdp77 .. ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Φεβρουάριος 13, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2014 Αν διαγράψω, τελικά, όλα τα partitions, πώς το γυρίζω σε MBR; Είναι κάτι που θα γίνει αυτόματα κατά τη διαδικασία εγκατάστασης των 7. Δηλαδή, με τη διαγραφή των partitions και την εγκατάσταση των 7 υπάρχει ο MBR, ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο πριν προχωρήσω με τα 7 (εννοώ μετά τη διαγραφή των partitions); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaka The Wise Φεβρουάριος 13, 2014 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2014 Τον αφαιρείς και τον τοποθετείς σε θήκη για εξωτερικό ή σε Docking Station .. Διαγράφεις τα partitions και του κάνεις ένα format με ένα tool σαν το MiniTool Partition και από την Διαχείριση Δίσκων (δεξί κλικ στο "Υπολογιστής" - "Διαχείριση") μπορείς με δεξί κλικ στον δίσκο να επιλέξεις "Μετατροπή σε Δυναμικό δίσκο" .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Φεβρουάριος 13, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2014 Τελικά ακολούθησα την πρότασή σας. Πήρα ένα image όλο το δίσκο.Πάντως, αν στο μέλλον ασχοληθεί κάποιος με το θέμα, ωραίο θα ήταν να ανεβάσει και ένα topic επίλυσης του θέματος.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkotoupas Αύγουστος 8, 2014 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 το θεμα ειναι οτι αν υπαρχει προεγκατασταση οπως σε φορητους υπολογιστες, πρεπει να διαγραψεις και αυτο το partition. ετσι χανεις οριστικα τη δυνατοτητα επαναφορα στη προηγουμενη εγκατασταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Αύγουστος 14, 2014 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2014 Τον αφαιρείς και τον τοποθετείς σε θήκη για εξωτερικό ή σε Docking Station ..Διαγράφεις τα partitions και του κάνεις ένα format με ένα tool σαν το MiniTool Partition και από την Διαχείριση Δίσκων (δεξί κλικ στο "Υπολογιστής" - "Διαχείριση") μπορείς με δεξί κλικ στον δίσκο να επιλέξεις "Μετατροπή σε Δυναμικό δίσκο" .. Όχι σε δυναμικό. Ο δυναμικός δεν είναι αν θέλεις να κάνεις raid; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.