Jump to content

Κλωνοποίηση HDD σε SSD

dpasinis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χρησιμοποιώ στο laptop, ένα δίσκο HDD όπου έχω φορτωμένο το OS (συνολική χωρητικότητα αρχείων 100GB).

Ο HDD είναι τοποθετημένος βέβαια στην Νο1 υποδοχή για σκληρό του laptop.

Πρόσφατα αγόρασα έναν SSD Intel 180GB και τον τοποθέτησα στην Νο2 υποδοχή για σκληρό του laptop.

Πως θα κάνω πλήρη κλωνοποίηση του HDD στον SSD (για να αποφύγω format), ώστε στην συνέχεια να τοποθετήσω τον SSD στην Νο 1 υποδοχή (ως κύριο δίσκο);

Παρακαλώ τα φώτα σας.... :hi:

Εγώ χρησιμοποίησα το Acronis True Image Home 2014 για αντίστοιχη διαδικασία.

Υπάρχει και το Acronis True Image HD (δίνεται δωρεάν με αγορά ADATA SSD - παλαιότερα με OCZ).

Σε ευχαριστώ φίλε μου, όντως μου έκανε και αυτό που αναφέρεις...

Όμως ψάχνοντας το site της Intel, βρήκα την λύση... (η Intel συνεργάζεται με την Acronis για τέτοιου είδους αναζητήσεις, οπότε με "ένα κλικ" έλυσα το πρόβλημά μου")

..Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...:clap:

Η κλωνοποίηση έγινε επιτυχώς και χρησιμοποιώ πλέον τον SSD ως bootable..

.... αλλά βγάζει "μπλε οθόνη" βρε παιδία... τα windows μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πέφτουν..

..έχω κομπλέ όλες τις αναβαθμίσεις και των windows και της Intel (του SSD δηλαδή).

Τι στα κομμάτια γίνεται, υπάρχει καμιά ιδέα;;;;

Δοκιμασε να τον κανεις αλλη μια φορα αντιγραφη ή αλλιως δοκιμασε αλλο προγραμμα. Τον ssd τον τσεκαρες με κανενα διαγνωστικο?

Το έχω γράψει 100 φορές: Πιο σωστο και συνήθως πιο γρήγορο είναι να γίνεται επανεγκατάσταση os, ώστε να "ρυθμίζεται" σωστά το os για ssd.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Οτι είναι πιο σωστό εννοείται... Πιο γρήγορο χμμ εδώ θα διαφωνησω.

Πάντως αν έχεις προβλήματα dpasinis καλύτερα να κανεις επανεγκατασταση

Πολύ φοβάμαι ότι κ να το καταφέρεις κάτι δεν θα πάει καλά κ σε κάποια προγράμματα επηρεαστεί η ορθή λειτουργία του. .. κ στην τελική ισως χρειαστείς περισσότερο χρόνο!!!

Κανε μια νέα εγκατάσταση λειτουργικού να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Το έχω γράψει 100 φορές: Πιο σωστο και συνήθως πιο γρήγορο είναι να γίνεται επανεγκατάσταση os, ώστε να "ρυθμίζεται" σωστά το os για ssd.

Συμφωνώ απόλυτα, απλά επειδή σχετικά πρόσφατα είχα κάνει format, ήθελα να αποφύγω όλη την διαδικασία...

Όμως, επειδή οι "μπλε οθόνες" συνεχίζονταν, αποφάσισα να κάνω επανεγκατάσταση του OS...

Μετά την πλήρη επανεγκατάσταση των Windows, και πριν ακόμα προλάβω να εγκαταστήσω αναβαθμίσεις, drivers κλπ,

βγάζει ακριβώς την ίδια μπλε οθόνη... :fie:

Τσέκαρε με διαγωστικό τον ssd και βεβαιώσου ότι ενεργοποίησες το ahci απο το bios

Τσέκαρε με διαγωστικό τον ssd και βεβαιώσου ότι ενεργοποίησες το ahci απο το bios

Το Sentinel τον δίνει σε άπαντα 100%.

Το AHCI εννοείται είναι ενεργοποιημένο.

Δεν του κάθησε βρε παιδάκι μου (η μητρική του laptop δεν είναι sata3, ίσως γι' αυτό, εάν και θα έπρεπε να δουλεύει με 3GB/s ...)

Δεν υπάρχει θέμα με το sata2. Και εγώ σε desktop και -πλέον- στο laptop έχω ssd σε sata2, χωρίς κανένα πρόβλημα. Δοκίμασε να ξαναβάλεις τον μηχανικό και δες αν εξαφανίζονται οι μπλε οθόνες ή όχι

Ποιο λειτουργικό βάζεις; Μήπως να δοκίμαζες και κάποιο άλλο;

Δεν υπάρχει θέμα με το sata2. Και εγώ σε desktop και -πλέον- στο laptop έχω ssd σε sata2, χωρίς κανένα πρόβλημα. Δοκίμασε να ξαναβάλεις τον μηχανικό και δες αν εξαφανίζονται οι μπλε οθόνες ή όχι

Εδώ και πολύ καιρό έχω στο desktop τον ssd Samsung 512GB (σε μητρική sata2 με προσθήκη controller sata3) και το μηχάνημα πάει εξαίρετα.

Έβαλα πάλι τον WD 750 black στο laptop, και το laptop πάει και πάλι "σφαίρα" ...

...τι να πει κανείς...

Με ποιο os είσαι;

Το bios σου είναι updated;

Win 7, 64bit...

..όσον αφορά το bios, δεν βρίσκω αναβάθμιση (ταλαιπωρούμε μέρες τώρα...) και μάλλον αυτή είναι, φίλε μου, η λύση του προβλήματος...

..ευχαριστώ, anyway, για το ενδιαφέρον...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.