Jump to content

2 κάρτες γραφικών σε Laptop?

Sakeyz

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τις καλημέρες μου στο εργαστήρι. Δηλώνω κάτοχος ενος Asus X53s το οποιο μετα το Format αναγνωρίζεται ως Κ53s. Μικρό το κακό..; Δεν ξέρω ακριβώς. Το πρόβλημα είναι το εξής: Απο την ημέρα αγοράς του το dxdiag έβρισκε ως καρτα γραφικών την Intel HD Graphics πράγμα που με συφίλιασε δεδομένου του οτι το laptop το πήρα για την 520ΜΧ που δήλωνε περήφανα με αυτοκόλλητο. Κατέβασα το Speccy (προγραμματάκι αναγνώρισης Hardware) και μου έδειχνε 2 κάρτες γραφικών μια εκ των οποίων ήταν η 520. Ψιλοησύχασα οτι δε με κλέψανε αλλά εδώ είναι το περίεργο. Κάπου είχα διαβάσει πως το κάθε πρόγραμμα αναλαμβάνετο απο διαφορετική κάρτα σε περίπτωση διπλής. Δεν μου είχε προκαλέσει πρόβλημα οποτε δεν το έψαξα παραπέρα ,για ενάμιση χρόνο.

Mετά λόγω υψηλών θερμοκρασιών :nuke: το έστειλα για service (τσεχία το πήγανε απο Multirama/Public) και μου το γυρίσανε με χαμηλότερη θερμοκρασία (το log λεει εκαναν αλλαγη σε cpu και οθονη,τωρα δεν ξερω τι φαση) αλλα και μια ανεξηγητη επαναφορα συστηματος (που μου κοστισε πολλα, :suicide: αλλα ας το αφησουμε ). Εκεί ψιλοάρχιζε να παίζει ελαφρώς και επειδεινωνόταν με τον καιρό.Λεω system restore και μ@λ@keyε$ , πάμε format. :jump:

Μετά το format όμως και το κατέβασμα των drivers απο το official site της Asus (σημειωτέον,είχε 2 vga drivers files) τα ίδια και χειρότερα. Συγκεκριμένα, το μοναδικό παιχνίδι που παίζει ο τωρινός χρήστης (Dota 2 και με μειωμένα Graphics) κολλάει και πέφτει ανα τέταρτο με αποτέλεσμα να με βλαστημάει καθημερινά,όταν εγώ την εποχή αγοράς έπαιζα full graphics άνετα. Ο κοντινότερος φίλος μου με γνώσεις επιπλέον των δικών μου επι του θέματος υποστηρίζει πως δεν μπορει να εχει 2 κάρτες γραφικών ενα laptop,και πως ειναι θεμα των drivers. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

(&Sorry for the long post)

Πολλά λαπτοπ έχουν extra καρτα γραφικών που λειτουργεί παράλληλα με την onboard. Σε dell laptop που πέρασε απο τα χέρια μου, ο driver σου δίνει την επιλογή να διαλέξεις ποια κάρτα θα τρέξει το εκάστοτε πρόγραμμα. Ψάξε λιγάκι τις επιλογές του συνοδευτικού προγράμματος και θα βρεις κάτι..

To προγραμμα (Nvidia control panel νομίζω) μου εμφανιζει ως μοναδική επιλογή την Intel... Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που να συνίταται γιατι έχω πελαγώσει με δαυτο;

• 2 weeks later...
Ο κοντινότερος φίλος μου με γνώσεις επιπλέον των δικών μου επι του θέματος υποστηρίζει πως δεν μπορει να εχει 2 κάρτες γραφικών ενα laptop,και πως ειναι θεμα των drivers. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

(&Sorry for the long post)

Πες του φίλου σου καταρχήν να το ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα. :tomato:

Κοίτα τις ρυθμίσεις όπως είπαν ήδη οι προηγούμενοι.

πολλα τελευταια μοντελα λαπτοπ, εχουν διπλες καρτες γραφικων. ακομα και φθηνα λαπτοπ!!

αυτο, εξηγειται πολυ απλα, διοτι η μια απο τις 2 καρτες γραφικων ειναι ενσωματωμενη στον επεξεργαστη..!! η αλλη (η λεγομενη και ως "εξωτερικη" καρτα γραφικων) ειναι η αναφερομενη ως "υψηλων επιδοσεων", καθως ειναι πιο δυνατη απο την ενχωματωμενη! ετσι λοιπον εχεις 2 επιλογες γραφικων!

με την ενσωματωμενη, δεν εχεις επιδοσεις για gaming, αλλα εχεις καλυτερη εξοικονομηση μπαταριας! σε περιπτωση που θες παιχνιδι, ενεργοποιεις την εξωτερικη, ωστε να εχεις τις ΜΑΧ επιδοσεις, που μπορει το καθε μηχανημα..!

για αυτο πρεπει να περασεις και τους 2 Drivers. και της ενσωματωμενης και της εξωτερικης!

ποιο μοντελο ακριβως ειναι? κοιτα το ταμπελακι απο κατω..!! μηπως αυτο? http://www.notebookcheck.net/Asus-X53S-SX311V.75652.0.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.