nirair23 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2014 Παιδιά τη βοήθειά σας...!!! Σήμερα έγινε η αναβάθμιση στη γραμμή μου στον ΟΤΕ από adsl σε vdsl. Όλα ωραία και καλά αφού κλειδώνουμε στις 48000 περίπου. Επειδή στο σπίτι έχω δίκτυο αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το router που μου δώσανε από τον ΟΤΕ (ένα Speedport) μόνο για internet και το παλιότερο router (TP-Link TD-W8970) να κάνει ότι έκανε μέχρι τώρα (λειτουργώντας απλά ως router). Απενεργοποιώ το dhcp server από το vdsl router και του δίνω ip 192.168.1.2 ενώ το παλιό router έχει 1.1. Το θέμα είναι ότι ενώ για λίγο όλα λειτουργούν μια χαρά μετά από λίγο το ένα από τα δύο σταθερά pc αποσυνδέεται και ενώ δείχνει ότι έχει internet δεν ανοίγει καμία σελίδα. Επίσης δεν μπορεί και το vdsl router αν πάω στη διεύθυνση 192,168.1.2. Η σύνδεση μπορεί να επιστρέψει για πολύ λίγο και να ξαναχαθεί. Το δεύτερο pc λειτουργεί μια χαρά. Έχω και την εντύπωση ότι σε σχέση με τη σύνδεση που είχα πριν τώρα οι σελίδες με το που θα κάνω κλικ ανοίγουν λίγο πιο αργά. Τι πρέπει να κάνω; Που μπορεί να οφείλεται όλο αυτό;Σας ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeddlingMageGR Φεβρουάριος 11, 2014 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 Κακώς χρησιμοποιείς router επάνω σε router. Βγάλτε το δεύτερο που βάζεις και πέταξε όλες τις συσκευές σου επάνω στου ΟΤΕ. Και άλλαξε και τον τίτλο γιατί είναι παραπλανητικός. Δεν έχεις αποσυνδέσεις από το δίκτυο του ΟΤΕ, αλλά αποσυνδέεται ένας από τους υπολογιστές σου από το δίκτυο. Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Φεβρουάριος 11, 2014 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 προφανως δεν εχει αποσυνδεσεις λογο γραμμης ,οπως ειπε και πιο πανω ο φιλος βαλτα ολα πανω στο ρουτερ του οτε και βγαλε τελειως το 2ο ρουτερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Φεβρουάριος 11, 2014 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 Ετσι οπως το λετε ρε παιδια ειναι σαν να λετε οτι αν αγορασει καποιος router και το βαλει πανω στο modem-router vdsl δεν θα δουλευει σωστα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 11, 2014 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 ^^ Ότι ειπε ο Μάριος. Το λογικο ειναι να μπει το TP-Link TD-W8970 σε bridge mode και να κανει το routing & PPPoE και να αφησεις το modem σαν...modem EDIT: Άλλαξα τον τιτλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nirair23 Φεβρουάριος 11, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 Πρώτα απ΄όλα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...Λοιπόν το tp-link που είναι το παλιότερο router το χρειάζομαι γιατί το χρησιμοποιώ και για να επεκτείνω το wi-fi εκτός από το να δουλεύει σαν dlna server. Στο operation mode που έχει εκτός από το ADSl Modem Router έχει και να δουλεύει σαν wireless router αποκλειστικά και αυτό χρησιμοποιώ τώρα. Το θέμα είναι ότι τυχαία κάποιο ή κάποια pc ή κινητά χάνουν τη σύνδεση με το internet. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορώ από αυτό το pc να επισκεφτώ και τη σελίδα διαχείρισης του vdsl modem πχ 192.168.1.2 από τον browser. Ping όμως μπορώ να κάνω κανονικά σε αυτή τη διεύθυνση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 11, 2014 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 αν μπορείς να κάνεις ping στο 192.168.1.2 αλλά το http στο ιδιο ΙΡ αποτυνχάνει τότε μάλλον κάποιο firewall που έχεις ξεχάσει να απενεργοποιήσει στο tp-link σου δημιουργεί θέμα.edit: gateway έχεις ορίσει το 192.168.1.2 (=modem) ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nirair23 Φεβρουάριος 11, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 Όλα τα firewall τα έχω απενεργοποιήσει. Ναι έχω βάλει στο default gateway τη σωστή διεύθυνση όπως επίσης έχω δοκιμάσει με απενεργοποιημένο το ipv6(δεν ξέρω αν παίζει ρόλο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 11, 2014 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 πως συνδέονται τo κάθε pc και με τι ? (ethernet/wifi/modem192...2/router192...1) τι ip παίρνει το προβληματικό ? τι ρυθμίσεις έχεις κάνει στο tcp/ip σ'αυτό το pc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nirair23 Φεβρουάριος 11, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 Τις ip που παίρνουν τα pc τις έχω βάλει στο tp-link ανάλογα με τη mac address που έχουν οπότε δεν υπάρχει κάποιο conflict. Όλα τα pc έχουν πάρει και τη default gateway (192.168.1.2). Δεν έχω βάλει σε κανένα pc χειροκίνητα ip στο tcp/ip. Δεν υπάρχει ένα προβληματικό pc αφού το θέμα δημιουργείται σε οποιοδήποτε από τα 3 pc τυχαία. Τα 2 είναι συνδεδεμένα με ethernet και το 3ο ασύρματα.Το περίεργο είναι ότι αυτή τη στιγμή που το ένα pc έχει το πρόβλημα το teamviewer δουλεύει κανονικά (είμαι συνδεδεμένος σε αυτό το pc) όπως και το utorrent όπου κάνω κανονικά upload(έχω βάλει όριο στην ταχύτητα και στις συνδέσεις). Http δεν έχω και δεν μπορώ να κάνω ping στο www.google.com πχ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Φεβρουάριος 11, 2014 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 Για δοκίμασε "καρφωτές" ip Link to comment Share on other sites More sharing options...
nirair23 Φεβρουάριος 11, 2014 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά είδα το εξής. Pc που ήταν κανονικά συνδεδεμένο μετά από λίγη ώρα έπεσε σε αδράνεια. Έρχομαι το ανοίγω πάω να μπω και δεν συνδέεται ενώ στο skype είμαι online. Βλέπω από τις επιλογές δικτύου ότι στο default gateway για ipv6 έχει την διεύθυνση fe80::5443:2fff:fe17:b614. Στα άλλα δύο που τώρα δουλεύουν κανονικά έχει fe80::20e:8fff:fe62:4040 και fe80::5443:2fff:fe17:b614 με αυτή τη σειρά. Βγάζω το καλώδιο ethernet και το ξαναβγάζω και τώρα στη default gateway δείχνει fe80::20e:8fff:fe62:4040 και δουλεύει κανονικά. Για ipv4 η default gateway είναι 192.168.1.2 και πριν και μετά την αποσύνδεσηΚαι κάτι άλλο, αυτό είναι φυσιολογικό που βλέπω στο modem; CRC Errors (Down/Up)770 / 5FEC Errors (Down/Up)308689 / 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 12, 2014 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2014 Συνεπώς δεν έχεις κλείσει το IPv6 dhcp του μοντεμ (192....2) και πρέπει να ορίσεις και IPv6 gateway σωστά το fe80::20e:8fff:fe62:4040.περί γραμμής & errors πάρε 13888 και ανάφερέ το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.