Jump to content

Πρόβλημα με σύνδεση 2 router

nirair23

Recommended Posts

Παιδιά τη βοήθειά σας...!!! Σήμερα έγινε η αναβάθμιση στη γραμμή μου στον ΟΤΕ από adsl σε vdsl. Όλα ωραία και καλά αφού κλειδώνουμε στις 48000 περίπου. Επειδή στο σπίτι έχω δίκτυο αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το router που μου δώσανε από τον ΟΤΕ (ένα Speedport) μόνο για internet και το παλιότερο router (TP-Link TD-W8970) να κάνει ότι έκανε μέχρι τώρα (λειτουργώντας απλά ως router). Απενεργοποιώ το dhcp server από το vdsl router και του δίνω ip 192.168.1.2 ενώ το παλιό router έχει 1.1.

Το θέμα είναι ότι ενώ για λίγο όλα λειτουργούν μια χαρά μετά από λίγο το ένα από τα δύο σταθερά pc αποσυνδέεται και ενώ δείχνει ότι έχει internet δεν ανοίγει καμία σελίδα. Επίσης δεν μπορεί και το vdsl router αν πάω στη διεύθυνση 192,168.1.2. Η σύνδεση μπορεί να επιστρέψει για πολύ λίγο και να ξαναχαθεί. Το δεύτερο pc λειτουργεί μια χαρά.

Έχω και την εντύπωση ότι σε σχέση με τη σύνδεση που είχα πριν τώρα οι σελίδες με το που θα κάνω κλικ ανοίγουν λίγο πιο αργά.

Τι πρέπει να κάνω; Που μπορεί να οφείλεται όλο αυτό;

Σας ευχαριστώ

Κακώς χρησιμοποιείς router επάνω σε router. Βγάλτε το δεύτερο που βάζεις και πέταξε όλες τις συσκευές σου επάνω στου ΟΤΕ.

Και άλλαξε και τον τίτλο γιατί είναι παραπλανητικός. Δεν έχεις αποσυνδέσεις από το δίκτυο του ΟΤΕ, αλλά αποσυνδέεται ένας από τους υπολογιστές σου από το δίκτυο.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πρώτα απ΄όλα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...Λοιπόν το tp-link που είναι το παλιότερο router το χρειάζομαι γιατί το χρησιμοποιώ και για να επεκτείνω το wi-fi εκτός από το να δουλεύει σαν dlna server. Στο operation mode που έχει εκτός από το ADSl Modem Router έχει και να δουλεύει σαν wireless router αποκλειστικά και αυτό χρησιμοποιώ τώρα.

Το θέμα είναι ότι τυχαία κάποιο ή κάποια pc ή κινητά χάνουν τη σύνδεση με το internet. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορώ από αυτό το pc να επισκεφτώ και τη σελίδα διαχείρισης του vdsl modem πχ 192.168.1.2 από τον browser. Ping όμως μπορώ να κάνω κανονικά σε αυτή τη διεύθυνση!

αν μπορείς να κάνεις ping στο 192.168.1.2 αλλά το http στο ιδιο ΙΡ αποτυνχάνει τότε μάλλον κάποιο firewall που έχεις ξεχάσει να απενεργοποιήσει στο tp-link σου δημιουργεί θέμα.

edit: gateway έχεις ορίσει το 192.168.1.2 (=modem) ??

Τις ip που παίρνουν τα pc τις έχω βάλει στο tp-link ανάλογα με τη mac address που έχουν οπότε δεν υπάρχει κάποιο conflict. Όλα τα pc έχουν πάρει και τη default gateway (192.168.1.2). Δεν έχω βάλει σε κανένα pc χειροκίνητα ip στο tcp/ip. Δεν υπάρχει ένα προβληματικό pc αφού το θέμα δημιουργείται σε οποιοδήποτε από τα 3 pc τυχαία. Τα 2 είναι συνδεδεμένα με ethernet και το 3ο ασύρματα.

Το περίεργο είναι ότι αυτή τη στιγμή που το ένα pc έχει το πρόβλημα το teamviewer δουλεύει κανονικά (είμαι συνδεδεμένος σε αυτό το pc) όπως και το utorrent όπου κάνω κανονικά upload(έχω βάλει όριο στην ταχύτητα και στις συνδέσεις). Http δεν έχω και δεν μπορώ να κάνω ping στο www.google.com πχ

Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά είδα το εξής. Pc που ήταν κανονικά συνδεδεμένο μετά από λίγη ώρα έπεσε σε αδράνεια. Έρχομαι το ανοίγω πάω να μπω και δεν συνδέεται ενώ στο skype είμαι online. Βλέπω από τις επιλογές δικτύου ότι στο default gateway για ipv6 έχει την διεύθυνση fe80::5443:2fff:fe17:b614. Στα άλλα δύο που τώρα δουλεύουν κανονικά έχει fe80::20e:8fff:fe62:4040 και fe80::5443:2fff:fe17:b614 με αυτή τη σειρά. Βγάζω το καλώδιο ethernet και το ξαναβγάζω και τώρα στη default gateway δείχνει fe80::20e:8fff:fe62:4040 και δουλεύει κανονικά. Για ipv4 η default gateway είναι 192.168.1.2 και πριν και μετά την αποσύνδεση

Και κάτι άλλο, αυτό είναι φυσιολογικό που βλέπω στο modem;

CRC Errors (Down/Up)

770 / 5

FEC Errors (Down/Up)

308689 / 0

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.