Jump to content

Low -budget pc

thzou

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά , θα ήθελα να μου πείτε μια συνθεση με 350-400 (max) (να είναι micro-atx). Η συνθεση προορίζεται για τον αδερφό μου , ο οποίος κάνει video -edit ,φτιάχνει ταινίες ( τις οποίες εχει τραβήξει με την κάμερα του)(μην φανταστείτε τρελα πραγματα,απλά μοντάρει λιγο ), photo-edit( απλα πραγματα) , browsing στο ιντερνετ καθημερινα και που και που κανενα game , px τωρα περιμενει το gta V πως και πως . Το σύστημα που εχει τώρα είναι : CPU : Intel Pentium E6500 @ 2.93GHz ,RAM: 1x4 gb kingston hyper x DDR2 ,2x2 Gskill DDR2 , συνολικά 6GB σε dual channel.Μητρική : Gigabyte Technology Co., Ltd. P43-ES3G (Socket 775). Κάρτα γραφικών : 1024MB NVIDIA GeForce GT 240 (Gigabyte) . Σκληρός δισκος 500 gb :Western Digital WDC WD5000AAKS-00V1A0 SATA II.

Σε αυτα τα χρήματα κάνουμε κατι καλύτερο απο το υπάρχων σύστημα ή δεν αξίζει?

P.S. μην υπολογίζεται να κρατησουμε κατι απο το παλιο συστημα καθώς θα πουληθεί :D

τα λεφτα που υπολογιζεις για τη συνθεση υποθετεις οτι θα τα παρεις μεσω της αγγελιας που εβαλες το μηχανημα αυτο.

Παρολα αυτα αν κοιταξεις ενα αντιστοιχο και λιγο καλυτερο μηχανημα που πουληθηκε πολυ προσφατα εδω στο thelab, ισως θα πρεπει να αναθεωρησεις το ποσο που διαθετεις

όχι όχι. δεν εχει καμια σχεση το ποσο της πωλησης με το ποσο που διαθέτει ο αδερφος μου, το ποσο που θα παρω πουλώντας το παραπανω συστημα πάει για αλλο σκοπο. Τα χρήματα που διαθέτει ο αδερφος μου ειναι 350-400 οπως ανεφερα πιο πανω.

Μια συνθεση που ισως πλησιαζει στα δεδομενα σου:

CORSAIR VS SERIES VS450 - 450W POWER SUPPLY

AMD ATHLON II X4 750K 3.4GHZ BOX

ASUS A88XM-PLUS RETAIL

G.SKILL F3-17000CL11D-8GBXL 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-17000 2133MHZ DUAL CHANNEL KIT

ASUS HD7770-1GD5 1GB GDDR5 PCI-E RETAIL

SEAGATE ST1000DM003 1TB BARRACUDA 7200.14 SATA3

ΣΥΝΟΛΟ: 405€

*συν το κοστος για ενα κουτι της αρεσκειας σου.

Συμφωνώ με fatal

Εγώ θα πρότεινα να κοιτάξει να κόψει λίγο απο εδώ και λίγο απο εκεί και να βάλει τον 7700k και έναν SSD αν μπορεί.

Βέβαια με APU θα έχει χειρότερα αποτελέσματα στο GTA απότι αν έβαζε μια 7770 αλλά σε επεξεργασία video θα δεί μεγάλη διαφορά.

ΠΧ

corsair cx430 45€

Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 50€

Fractal Design Core 1000 35€

Kingston SSDNow V300 120GB w/Adapter 69€

Εδω μια προβλεψη για τα requirements του GTA V

* προσωπικη εκτιμηση σαν fan της σειρας απο GTA SA και επειτα πιο κοντα στα maximum requirements θα κοιταζα

Με τo ενσωματωμενο κυκλωμα γραφικων του APU και υποθετωντας οτι μιλαμε για 1080p αναλυση, θα πρεπει να κανει μεγαλο συμβιβασμο στην ποιοτητα γραφικων για να επιτυχει gameplay με ικανοποιητικο αριθμο frames.Το παλικαρι περιμενει το συγκεκριμενο game με ανυπομονησια και προσωπικα θα "ξενερωνα" να ειχα αγορασει καινουριο μηχανημα και να μην ειχα ωραια γραφικα στο αγαπημενο μου παιχνιδι.Η αποφαση βεβαια ανηκει στον αγοραστη. :cool:

Ναι αλλά η θα κάνει επεξεργασια βίντεο η θα παίξει παιχνίδι. Στην τελική σε κανα μήνα η δύο με 100ευρω παίρνει μια 7770 και παιζει αν τελικά του αρέσει το gta. Και ο επεξεργαστής του μένει. Ενω ανάποδα θα πρέπει να αλλάξει επεξεργαστή

Sent from my Pantoflini N7100

ωραίες οι συνθέσεις σας . παραθέτω και μία που εκανα εγώ να μου πείτε αν ειναι καλή, και να προτείνετε πάνω σε αυτη. CASE : FRACTAL DESIGN CORE 1000 - - CASES - , CPU: AMD A10 7700K 3.50GHZ BOX - - CPU - ,MOBO: Gigabyte F2A88XM-HD3 (FM2+,A88X,m-ATX) - Mητρικές - plaisio.gr ,RAM:G.SKILL F3-17000CL11D-8GBXL 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-17000 2133MHZ RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT - RAM - ,HDD: SEAGATE ST1000DM003 1TB BARRACUDA 7200.14 SATA3 - -, PSU : Corsair VS Series 450W (CP-9020049-EU) - Τροφοδοτικά (PSU) - plaisio.gr . 412 ευρώ αν μέτρησα καλά ,τα οποία μπορουν να πεσουν κατω απο 400 αν παρω το CC-COUGAR CASE SPIKE 5SS7 Mini ATX BLACK www.dshop.gr για κουτί.

PS: Ο APU αυτος δεν θα μπορεί να παίζει το gta v στα high-medium 1080p?

PS: Ο APU αυτος δεν θα μπορεί να παίζει το gta v στα high-medium 1080p?

Με πάσα επιφύλαξη μόνο πρακτικά θα το δείς αν παίζει και πώς παίζει αφού το παχνίδι δεν έχει βγεί για pc ακόμα.

Θεωρητικά θα παίζει με medium.

Σου ξαναλέω όμως οτι αν κάνει κυρίως επεξεργασία video θέλεις καλύτερα cpu παρά vga.

Στην τελική αν μπορεί σε κανα μήνα+ αγοράζει και μια κάρτα γραφικών αν δε τον καλύπτει. Μπορεί βέβαια να μην του αρέσει και το παιχνίδι τελικά και να πετάξει τα λεφτά του.

ναι εχεις δικιο φιλε μου, και εγω αυτης της αποψης ειμαι , με τον 7700k ειναι μια συνθεση πιο ολοκληρωμένη για την περιπτωση που το θέλει και αργοτερα οπως λες αν κατσει βαζει και μια gpu. Οπότε κατα πάσα πιθανότητα παω για την συνθεση που ανεφερα πιο πάνω.

Εννοείται οτι δεν ειναι οτι καλύτερο μια apu ,αλλα με τόσα λεφτα ,μαλλον ειναι.

Και ελάχιστο budget και gta v σε ψιλοκαλες ρυθμίσεις ,δε νομίζω πως γίνεται.

Το μονο που θελει ειναι πολυ γρήγορες ραμ ,και αργότερα κανει και crossfire την igpu αν θελήσει.

sent from mobile

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.