TheHacker Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2014 Καλησπερα ...σημερα αφου διαβασα ολα τα θεματα για υπερσυγχρονισμο και μετα απο καποιες συμβουλες απο φιλο ειπα να παρω την κατασταση στα χερια μου και να προσπαθησω να κανω ενα μικρο oc....εχω μια msi z87 mpower με εναν i7 4770κ οπως της υπογραφης μου....αφου αλλαξα ομως απο 100 σε 110 fbs ή οπως λεγεται τωρα το pc δεν ανοιγει καν....ή ανοιγει και μενει ανοιχτος αλλα στην οθονη δεν "βγαινει" τιποτα...ακομη δεν μπορω να μπω καν στα bios ... ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΤΟ pc ειναι 1 μηνα :S εχω φρικαρει χαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superior_Mind Φεβρουάριος 8, 2014 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2014 Κλείνεις το διακόπτη του τροφοδοτικού, βγάζεις και τη μπαταρία να κάνει clear το bios στις αρχικές ρυθμίσεις και είσαι έτοιμος. Αν δε ξέρεις πως να κάνεις σωστό overclock κάτσε διάβασε τους αντίστοιχους οδηγούς στο forum και τις ρυθμίσεις άλλων μελών με αντίστοιχα συστήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3ft3ris Φεβρουάριος 8, 2014 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2014 Μήπως κάνοντας reset στα bios φτιάξει. Superior_Mind δεν είδα ότι το πόσταρες. Sorry Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Φεβρουάριος 8, 2014 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2014 Η συγκεκριμένη μητρική έχει και κουμπί clear CMOS στο backplate. Κάτω από τις πρώτες υποδοχές και μεταξύ των πρώτων USB. Δοκίμασε από εκει ένα απλό clear cmos και αν δεν δουλέψει ξεκίνα να αφαιρείς και μπαταρίες κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Φεβρουάριος 8, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2014 Παιδες εκλεισα το τροφοδοτικο ...εβγαλα την μπαταριουλα (αυτη την ασημι ) αλλα τιποτα ...το ιδιο προβλημα ανοιγει και μενει στην εκκινηση πριν τa bios... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Φεβρουάριος 8, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2014 ευχαριστω [MENTION=559]vagsk[/MENTION] ..τελειος! ;p το κουμπι των clear cmos δουλεψε! congrats Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Φεβρουάριος 9, 2014 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2014 Ο φίλος σου δεν σου είπε ότι όταν ανεβάζεις το fbs,ανεβαίνει και η συχνότητα στις μνημες ?Με αυτόν τον τρόπο ανέβασες τις μνήμες στα 1760mhz από 1600 που είναι. Και αν ακόμα οι μνήμες σου πάνε με oc στα 1760 χωρίς να χαλαρώσεις timings, θέλουν παραπάνω ρεύμα για να δουλέψουν.Και το ρεύμα στις μνήμες είναι μυστήριο ακόμα για εσένα,λόγο του ότι θέλει ίσως ρύθμιση από τρεις διαφορετικές μεριές. Οι μνήμες λοιπόν δεν σε άφησαν να μπουτάρεις.Και όλα αυτά βέβαια εφόσον δεν πείραξες τίποτα άλλο από ρεύμα (μιας και δεν αναφέρεις τίποτα άλλο)αλλά το άφησες στο αυτόματο,και η μητρική σου τον ανεβάζει στα 4290 που τον πήγες με αυτόματο ρεύμα.κλπ-κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Φεβρουάριος 9, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2014 ενδιαφερον ....δεν πειραζει εκανα ενα λαθος φιλε [MENTION=24247]venex58[/MENTION] και εμαθα κατι απο αυτο... χωρις λαθη δν εμαθε κανεις... τωρα καταλαβα τι παιζει ...ειχα διαβασει τα παντα για oc στο φορουμ πριν ξεκινησω αλλα απο την πραξη απειχε πολυ... ενα λαθος και καταλαβαινεις πολλα ..αυριο λεω να ξαναδοκιμασω μπας κ πετυχω ...νομιζω πως κολλαω αυτο το "μικροβιο" του oc αν και μικρος ακομη xD ...ευχαριστω ...επισης εχω να πω πως η βοηθεια που εχει το forum ειναι του 2003 :s....απεχει πολυυυυυυυυυ απο μια mpower του 2013 ...anyway Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Φεβρουάριος 9, 2014 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2014 Δεν θα πειράξεις καθόλου το 100 προς το παρόν και ώσπου να μάθεις αρκετά πράγματα.Θα αλλάξεις τον πολλαπλασιαστή.Αν δεν σου γράφει ήδη 39 θα λέει Auto.Εκεί θα πας και θα γράψεις 40-41-42-43-44 .......Με λίγα λόγια, παράδειγμα 42 χ 100 = 4.2ghz.....41χ100=4.1ghzΤο ρεύμα του cpu θα το αφήσεις auto προς το παρόνΑν δεν πειράξεις το 100 δεν έχεις να φοβηθείς οτι θα σου το ξανακάνει αυτό.Μπορεί στο oc να έχεις μπλε οθόνες όμως το pc θα ξαναεκινεί από μόνο του ή στην χειρότερη με ρεσταρτ.Αυτό που έπαθες το κάνουν μόνο οι κλοκαρισμένες μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Φεβρουάριος 9, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2014 πολυ ωραια.... ευχαριστω... θα εχω προβλημα αν παω σε 4.1-4.2 με stock ψυκτρα? ..απο τα tools για oc εχω καλες θερμοκρασιες γυρω στα 35-40 ..θα εχω προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Φεβρουάριος 9, 2014 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2014 πολυ ωραια.... ευχαριστω... θα εχω προβλημα αν παω σε 4.1-4.2 με stock ψυκτρα? ..απο τα tools για oc εχω καλες θερμοκρασιες γυρω στα 35-40 ..θα εχω προβλημα? Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα σε αυτές τις συχνότητες. Ξεκίνα από εκεί για αρχή και βλέπεις για παραπέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.