thzou Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2014 Καλησπέρα παιδιά, ηθελα να ρωτήσω καποια πράγματα,ισως για καποιους ειναι "τα βασικα".Καταρχας τι ειναι το game streaming? (μην μου πείτε τον ορισμο ,ξερω τι ειναι).Θα επεκτείνω την ερώτηση μου για να γινω κατανοητός τι ρωταω, γιατί καποιος να φτιάξει ενα συστημα pc για streaming?(περα απο το κύριο high-end-pc , καποιοι φτιαχνουν και ενα low consumtion mini itx συστηματακι για streaming .Μέσα απο το πολυσυζητημένο Steam OS streaming πως γίνετε? Αξίζει να φτιάξει καποιος ενα δευτερο συστημα με Steam OS ,για streaming?Τι διαφορετικό θα έχει ενα συστημα που προοριζεται για streaming?
UltraB Φεβρουάριος 8, 2014 #2 Φεβρουάριος 8, 2014 Κατά την γνώμη μου, τίποτα απολύτως. Για εμένα τον πρώτο ρόλο παίζει το upload της γραμμής σου εφόσον έχεις ένα Α PC για παίζει το παιχνίδι χωρίς πρόβλημα. Αυτό που λες για δεύτερο σύστημα, δεν το γνωρίζω και δεν μου έρχεται και κάποιος λόγος στο μυαλό. Αν μου έλεγες για 2η οθόνη, ναι, βολεύει αρκετά τους streamers από όσο ξέρω.Τώρα όσο αφορά το Steam OS δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ακόμα για να κάνεις live και δεν βρίσκω το λόγο να βάλεις Steam OS μόνο για streams.
Volrath Φεβρουάριος 8, 2014 #3 Φεβρουάριος 8, 2014 Αναφέρεται σε διαφορετικές έννοιες το streaming στις περιπτώσεις που αναφέρεσαι.Το game streaming είναι όταν παίζεις ένα παιχνίδι, και το κάνεις stream σε κάποιο site (π.χ. twitch) για να βλέπουν οι άλλοι όταν θα παίζεις. Εκεί υπάρχει το περιθώριο να βγάλεις χρήματα μιας και βάζουν διαφημίσεις και ένα κομμάτι της πίτας το παίρνεις εσύ. Απαιτήσεις είναι ένα αξιοπρεπές μηχανάκι και πολύ upload.To streaming του steam κτλ είναι άλλη ιστοριά. Αναφέρεται στο να τρέχεις το παιχνίδι στο κεντρικό υπολογιστή σου και να το κάνεις stream στο μηχάνημα στο σαλόνι (που θα είναι πιο αδύναμο) για να παίζεις στη τηλεόραση. Έτσι ενώ άμα προσπαθούσες να τρέξεις το παιχνίδι στο μηχάνημα στο σαλόνι δε θα τα κατάφερνε ιδιαίτερα μιας και είναι "αδύνατο", επειδή τα γραφικά κτλ τα κάνει render ο "gaming" υπολογιστής τα καταφέρνει μια χαρά σε αυτή τη περίπτωση.
Drtzekos Φεβρουάριος 8, 2014 #4 Φεβρουάριος 8, 2014 Αναφέρεται σε διαφορετικές έννοιες το streaming στις περιπτώσεις που αναφέρεσαι.Το game streaming είναι όταν παίζεις ένα παιχνίδι, και το κάνεις stream σε κάποιο site (π.χ. twitch) για να βλέπουν οι άλλοι όταν θα παίζεις. Εκεί υπάρχει το περιθώριο να βγάλεις χρήματα μιας και βάζουν διαφημίσεις και ένα κομμάτι της πίτας το παίρνεις εσύ. Απαιτήσεις είναι ένα αξιοπρεπές μηχανάκι και πολύ upload. To streaming του steam κτλ είναι άλλη ιστοριά. Αναφέρεται στο να τρέχεις το παιχνίδι στο κεντρικό υπολογιστή σου και να το κάνεις stream στο μηχάνημα στο σαλόνι (που θα είναι πιο αδύναμο) για να παίζεις στη τηλεόραση. Έτσι ενώ άμα προσπαθούσες να τρέξεις το παιχνίδι στο μηχάνημα στο σαλόνι δε θα τα κατάφερνε ιδιαίτερα μιας και είναι "αδύνατο", επειδή τα γραφικά κτλ τα κάνει render ο "gaming" υπολογιστής τα καταφέρνει μια χαρά σε αυτή τη περίπτωση. :-O για πες περισσότερες λεπτομέρειες, αν γνωρίζεις.. τι/πως/που? μπορώ να παίζω κάτι στο gaming pc (κάτι με χαμηλές απαιτήσεις, ας πούμε το 30-40% της gpu) και να κάνω render για το "htpc" ?
Volrath Φεβρουάριος 8, 2014 #5 Φεβρουάριος 8, 2014 :-O για πες περισσότερες λεπτομέρειες, αν γνωρίζεις.. τι/πως/που? μπορώ να παίζω κάτι στο gaming pc (κάτι με χαμηλές απαιτήσεις, ας πούμε το 30-40% της gpu) και να κάνω render για το "htpc" ? Είναι σε beta ακόμα, άμα googlαρεις θα δεις κάποιους να το έχουν δοκιμάσει ήδη. Πολυ περιγραμματικά: Έχεις 2 pc. Ένα "γερό" μηχανάκι που θα είναι ο host και ένα "οκ" μηχανάκι που θα είναι ο client. Άμα έχεις καλό δίκτυο μεταξύ τους (π.χ. wired 100Mbps) θα μπορείς να τρέχεις το παιχνίδι στο γερό μηχανάκι και να το κάνεις stream στο αδύνατο. Το αδύνατο μπορεί να είναι laptop, steam machine συνδεδεμένο στη tv, φαντάζομαι αργότερα θα το κάνουν και σε ταμπλέτες (a la nvidia game streaming με το shield). Από άποψη απαιτήσεων, χρειάζεται το γερό μηχανάκι μπορεί να παίζει το παιχνίδι ΚΑΙ να το κάνει encode on the fly ταυτόχρονα ενώ το οκ μηχανάκι φαντάζομαι να μπορεί να τρέχει Η.264 streams της ανάλυσης που σε ενδιαφέρει (π.χ. 1920χ1080).
thzou Φεβρουάριος 8, 2014 Author #6 Φεβρουάριος 8, 2014 [MENTION=1199]Volrath[/MENTION] φιλε μου αυτο ακριβως που ειπες ειχα στο μυαλο μου, και δεν το ειπα γιατι νομιζα οτι ειναι μακακια . Κατα τι γνώμη σου αυτο το δευτερο μηχανακι ποσο λες να κοστίσει? , αν μπορεις δωσε μου μια ενδεικτική συνθεση.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.