Jump to content

s775,s1366,s1156,s1155,s2011,s1150 μετά τί ? το χάος !

ARMAGEDDON

Recommended Posts

καλησπέρα παίδες επειδή έχω βάλει ένα πλαν κάτω το οποίο λέεει τέτοια εποχή αναβάθμιση cpu και mobo άντε και RAM θα δείξει ....

οι προβλέψεις για του χρόνου τέτοιο καιρό με τι socket Θα είμαστε γιατί έχω αρχίσει να γλυκοκοιτάω ;έναν 4670k και μια sniper ........ :tomato:

Άραξε.. Περιμένω DDR4 εγώ προσωπικά.. και πραγματικά όσοι έχουν 3770κ 3930Κ 4670Κ 4770Κ 4930Κ δεν πιστεύω να θέλουν κάτι παραπάνω και ας έρθει το DDR4 βέβαια αλλά εκεί θα είναι διαφορετικά τα πράγματα..

Και στο CPU κομμάτι βέβαια.. αργά πάει.. γιατί και καινούρια έρχονται αλλά μεγάλες διαφορές με τα προηγούμενα δεν υπάρχουν ουσιαστικά..

Αλλά στο GPU κομμάτι έρχονται τα πάνω κάτω και από επιδώσεις και από FPS και από ότιδιποτε..

καλησπέρα παίδες επειδή έχω βάλει ένα πλαν κάτω το οποίο λέεει τέτοια εποχή αναβάθμιση cpu και mobo άντε και RAM θα δείξει ....

οι προβλέψεις για του χρόνου τέτοιο καιρό με τι socket Θα είμαστε γιατί έχω αρχίσει να γλυκοκοιτάω ;έναν 4670k και μια sniper ........ :tomato:

Είσαι με τον 920 της υπογραφής;

θα συμφωνήσω αλλά έχω μείνει με τον Nehalem 2009 και είμαστε 2014 δεν μπορώ να πω με έχει υπερετήσει με το παραπάνω του τα λεφτά που έδωσα τότε έπιασαν τόπο !

οπότε λέω καιρός για αναβάθμιση σιγά σιγά και έχω αρχίσει να προετοιμάζομαι !!!

ώστε να φτιάξω και τον προϋπολογισμό του update !

είδη αγοράζονται μικρά πραγματάκια gpu (αγοράστηκε !) psu (αγοράστηκε και περιμένει για να τοποθετηθεί) και τώρα λέω να μεταφέρω το υπάρχον σύστημα σε νέο κουφάρι :upside: ... και επειδή είναι cpu + mobo τα οποία δεν θα τα αλλάζουμε κάθε χρόνο όπως τις κάρτες γραφικών είπα να φτιάξω αυτό το θέμα μήπως ξέρει κάτι κάποιος για του χρόνου !

Είσαι με τον 920 της υπογραφής;

yeap με λίγα κιλά ποιο αδυνατισμένος από cpu-z 1.216v βλέπει

Εγω δε βλέπω πολλα πραγματα,έγινε ενα άλμα με τον 920 ,άλλο ενα με τον 2600k ,και απο εκεί κει υστερα μικραααα μικρά βηματάκια.

Πολλοι 1155 παίζουν τουλάχιστον στα ισα τους 1150 (τους υπάρχοντες τουλάχιστον)

Το σοκετ ειμαι πεπεισμένος οτι θα αλλάξει πολυ σύντομα.

sent from mobile

για αναλυσέ το λίγο αυτό

Στην καθημερινή χρήση δεν θα δεις διαφορά σε σχέση με έναν 920@4+ GHz

Επίσης δεν θα δεις διαφορά στo 99% των games (όπως λες αναβαθμίζεις κάθε χρόνο gpu)

Σε multithreaded εφαρμογές λογικά θα υπερτερεί ο 920 (vs 4670k) με τους 8 λογικούς πυρήνες του.

Προς τι λοιπόν η αναβάθμιση; Για να έχεις usb3 mobo? Με 10€ βάζεις έναν controller και καθάρισες.

Κράτα τα λεφτά σου ή για 4770k ή ακόμα καλύτερα για τους νέους haswell που έρχονται το Q2 2014. (Εγώ θα τον κρατήσω τον 920 μέχρι να ψοφήσει :D

Με αλλαγη απο Nehalem σε Haswel σε υπολογιστη για all around χρηση + παιχνιδια σιγουρα θα δεις μια διαφορα, ακομα κι αν δεν παρεις την τρελη διαφορα επιδοσεων εχει διαφορα πραγματακια που καταλαβαινεις πως καθεσαι σε ενα εντελως διαφορετικο μηχανημα.

Αν εχεις συνηθισει να κρατας το hw 4-5 χρονια ισως δεν ειναι η καταλληλη εποχη λογο ddr4, ομως απο την αλλη αν αποφασισεις να μην αναβαθμισεις τωρα, θα το κανεις τουλαχιστο μετα απο εναμισι χρονο, αφου η πρωτη φουρνια ως συνηθως ερχεται με παιδικες ασθενειες και σε τιμες αστα να πανε

Στην καθημερινή χρήση δεν θα δεις διαφορά σε σχέση με έναν 920@4+ GHz

Επίσης δεν θα δεις διαφορά στo 99% των games (όπως λες αναβαθμίζεις κάθε χρόνο gpu)

Σε multithreaded εφαρμογές λογικά θα υπερτερεί ο 920 (vs 4670k) με τους 8 λογικούς πυρήνες του.

Σε καθημερινη χρηση οντως δεν θα δεις μεγαλη διαφορα εως και καμμια.Αν ομως εισαι hardcore gamer τοτε ενδεχομενως ο 920 να ειναι bottleneck σε επερχομενους νεους τιτλους.Αυτο ομως μενει να φανει.:)

Τωρα για το οτι ο i7-920 υπερτερει του i5-4670K...

Σε default clock η διαφορα τους ειναι απλα τεραστια, υπερ του 4670 φυσικα.Ο δε O/C 920 στη καλυτερη των περιπτωσεων κερδιζει 30% σε σχεση με τον default 920 ομως διπλασιαζοντας σχεδον την καταναλωση του σε ρευμα.

Για το Hyperthreading (τους 8 "λογικους" πυρηνες) υπαρχει σχετικο θεμα στο forum που εξηγει οτι πρακτικα δεν εχει σχεδον καμμια επιδραση στις επιδοσεις του επεξεργαστη.Mε απλα λογια ο 920 καλος, χρυσος για το 2009 αλλα δεν μπορει καν να συγκριθει σε επιδοσεις με ενα μοντερνο επεξεργαστη τελευταιας γενιας.

Τωρα για το αν χρειαζεται να αναβαθμιστεις εσυ θα πρεπει να το κρινεις.Αν εισαι ικανοποιημενος απο το συστημα σου και ανταποκρινεται επαρκως στις αναγκες σου τοτε μπορεις να κανεις ακομη λιγο υπομονη.Γενικα στη τεχνολογια η υπομονη ανταμειβεται. ;)

Εγω λεω μισοαστεια-μισοσοβαρα οτι ο πλέον λογικός τρόπος, αν ηταν δυνατόν,

θα ηταν να συγκρίνουμε cpu με βαση θερμοκρασίες :p

Γιατί καλο να λεμε οτι clock to clock ειναι ταδε η διαφορά ,αλλα ενας sandy παιζει στα 4.8 και φευγα πολυ άνετα ,αλλα ενας haswell για πιάσει ίσες επιδόσεις δεν ξέρω τι θερμοκρασίες θα πιάνει...

Τυχαίες οι αναφορές έτσι;κουβέντα να γίνεται...

sent from mobile

Ίδιο socket και στις δύο περιπτώσεις, αλλά με άλλο chipset από ό,τι είδα. Θα υποχρεωθούν όλοι να πάρουν καινούργιες μητρικές δηλαδή, και στο 1150 και στο 2011-3. Για τους Broadwell θα βγεί μάλλον σειρά m/b με πρόθεμα H ή Ζ 97.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.