obelix7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2014 Το θέμα δεν το ανοιξα για ενα συγκεκριμένο πρόβλημα που εχω αλλα είναι περισσοτερο φιλοσοφικής συζητησης. Πάμε λοιπονΔεν έχω στο μυαλό μου καποιο συγκεκριμένο μοντέλο λαπιτοπι αλλα γενικά θεωρω σαν καλύτερη επισκευή σε προβληματικό DC jack, την αλλαγή του με κολληση καινούριου. όμως όπως γίνεται ευκολα κατανοητο δεν γίνεται να εχεις ανα πασα στιγμή για κάθε λάπτοπ ενα ανταλλακτικό. Άρα έρχομαι και ρωτάω:Ποιον θεωρείτε σαν το καλύτερο τρόπο αλλαγής πρβληματικου DC Jack σε λαπτοπ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Φεβρουάριος 8, 2014 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2014 Εγω τον εξής ενα ξέρω;Κόψιμο ντουγρού και κολλημα του νέου.Ποια ειναι η απορεια ακριβώς;sent from mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
manik Φεβρουάριος 8, 2014 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2014 Εγω τον εξής ενα ξέρω;Κόψιμο ντουγρού και κολλημα του νέου.Ποια ειναι η απορεια ακριβώς;sent from mobile+1Σωστή αφαίρεση πάνω από την πλακέτα του παλιού και εγκατάσταση νέου.Το ebay βρίθει από dc jacks για να παραγγείλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosX Φεβρουάριος 8, 2014 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2014 Το πρόβλημα με τα laptop δεν είναι να βρείς ανταλλακτικό αλλα η κατασκευή τους , οσο ποιο παλιό είναι τόσο ποιο ευαίσθητα γίνονται τα πλαστικά μέρη τους και να δεν προσέξουμε σπάνε , επίσης οι βίδες πολλές φορές είναι αρκετά μαλακές και αν δεν έχουμε σωστά κατσαβίδια τρώγονται αρκετά εύκολα .Παρόμοια ευαισθησία υπάρχει στις καλωδιοταινίες φιλμ που έχουν και στα βύσματα που μπαίνουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
manik Φεβρουάριος 8, 2014 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2014 Το πρόβλημα με τα laptop δεν είναι να βρείς ανταλλακτικό αλλα η κατασκευή τους , οσο ποιο παλιό είναι τόσο ποιο ευαίσθητα γίνονται τα πλαστικά μέρη τους και να δεν προσέξουμε σπάνε , επίσης οι βίδες πολλές φορές είναι αρκετά μαλακές και αν δεν έχουμε σωστά κατσαβίδια τρώγονται αρκετά εύκολα .Παρόμοια ευαισθησία υπάρχει στις καλωδιοταινίες φιλμ που έχουν και στα βύσματα που μπαίνουνΒασικά ο obelix7 αναφέρεται μόνο στην αλλαγή DC jack και όχι στα υπόλοιπα ανταλλακτικά αν και απάντησε μόνος του στο ερώτημά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obelix7 Φεβρουάριος 9, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2014 Η απορία μου έγκειται στο γεγονός ότι πολλοί επισκευαζουν την βλάβη με άλλο άσχετο βύσμα. Ή στην περίπτωση πχ που βιαζόμαστε και δεν έχουμε χρόνο για eBay, τι κάνουμε ;Sent from my Nexus 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosX Φεβρουάριος 9, 2014 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2014 Βασικά ο obelix7 αναφέρεται μόνο στην αλλαγή DC jack και όχι στα υπόλοιπα ανταλλακτικά αν και απάντησε μόνος του στο ερώτημά του.απλά τόνισα ενα άλλο πρόβλημα (αυτό του να φτάσουμε στο βύσμα ) γιατί είναι βασικό . Οπως βασικό θεωρώ και το service manual για να μπορέσεις να βρεις τον κωδικό απο το βύσμα (και φυσικά πως θα φτάσεις σε αυτό ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
orck Φεβρουάριος 9, 2014 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2014 Η απορία μου έγκειται στο γεγονός ότι πολλοί επισκευαζουν την βλάβη με άλλο άσχετο βύσμα. Ή στην περίπτωση πχ που βιαζόμαστε και δεν έχουμε χρόνο για eBay, τι κάνουμε ;Sent from my Nexus 5 using TapatalkΕδω και καποια χρονια ενα βυσμα υπαρχει με μια συγκεκριμενη ταση, 19VDC. Εχεις βρει καινουργιο (λιγοτερο απο 6 χρονια) να εχει καποιο διαφορετικο βυσμα με διαφορετικη ταση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
obelix7 Φεβρουάριος 9, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2014 Ποιο ειναι αυτό;;;Sent from my Nexus 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosX Φεβρουάριος 9, 2014 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2014 νομίζω οτι υπάρχουν και κάποια με 2 τάσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
obelix7 Φεβρουάριος 9, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2014 Και εγώ αυτό νομίζω. Σε HP αν θυμάμαι καλά Sent from my Nexus 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.