dpasinis Φεβρουάριος 6, 2014 #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 Αυτά τα "μη γίνεστε υπερβολικοί" και "άφοβα" κλπ, μην τα λέτε έτσι αβίαστα.Δε γνωρίζεται ο άλλος τι επίπεδο γνώσεων και αντίληψης έχει.Δεν έχουν όλοι την αντίληψη τι είναι επικίνδυνο και τι όχι. Οκ, mod.. ..σαφέστατα υπάρχουν οι βασικοί κανόνες τους οποίους οι τράπεζες υπενθυμίζουν με e-mail (κατά καιρούς) στους χρήστες των συστημάτων τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos313 Φεβρουάριος 6, 2014 #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 Και εγώ με την σειρά μου δέκα χρόνια έχω ebanking χωρίς να έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, κάνοντας όλες πλέον τις συναλλαγές μου από εκεί. Άλλωστε με τα token που πλέον έχουν όλες οι Τράπεζες και τα sms alerts θεωρώ ότι σχεδόν εξαλείφεται ο κίνδυνος. Τώρα αν σου κλέψουν την τσάντα και έχεις το token αλλά και το user name και το password ή απαντήσεις σε email και βάλεις τους κωδικούς σου και tan από το token, ε τότε τι να πώ, ισχύει αυτό που είπε παραπάνω ο wizard για την αντίληψη περί κινδύνου. Πιστεύω ότι δεν χρειάζονται υπερβολές με Linux, guests accounts κ.λπ., αφού ουσιαστικά σε τέτοιες περιπτώσεις κουταμάρας, ούτε αυτά θα σε σώσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpasinis Φεβρουάριος 6, 2014 #23 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 Και εγώ με την σειρά μου δέκα χρόνια έχω ebanking χωρίς να έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, κάνοντας όλες πλέον τις συναλλαγές μου από εκεί. Άλλωστε με τα token που πλέον έχουν όλες οι Τράπεζες και τα sms alerts θεωρώ ότι σχεδόν εξαλείφεται ο κίνδυνος. Τώρα αν σου κλέψουν την τσάντα και έχεις το token αλλά και το user name και το password ή απαντήσεις σε email και βάλεις τους κωδικούς σου και tan από το token, ε τότε τι να πώ, ισχύει αυτό που είπε παραπάνω ο wizard για την αντίληψη περί κινδύνου. Πιστεύω ότι δεν χρειάζονται υπερβολές με Linux, guests accounts κ.λπ., αφού ουσιαστικά σε τέτοιες περιπτώσεις κουταμάρας, ούτε αυτά θα σε σώσουν. Σωστότατος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoNaTos Φεβρουάριος 6, 2014 Author #24 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 Ναι βρε παιδιά δε λέμε να την πατήσω σαν στραβάδι,απλά αυτό που ρώτησα αν υπάρχει κάποιος τρόπος να την πατήσουμε χωρίς να το καταλάβουμε ή αλλιώς πως να σετάρουμε το pc μας ώστε να κάνουμε καθημερινές συναλλαγές μας γρήγορα και απλά.Πάντως χρήσιμες όλες οι συμβουλές προς το παρών θα χρησιμοποιώ GC σε incognito mode και ίσως φτιάξω και ένα δεύτερο λογαριασμό για τις αγορές Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsakali Φεβρουάριος 6, 2014 #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 Δεν εχω να πω κάτι διαφορετικό απο τους υπόλοιπους Δεν γνωρίζω αν όλες οι τράπεζες έχουν την επιβεβαίωση με sms πάντως είναι η μέγιστη ασφάλεια! ! Το user κ τον κωδικό να δώσω σε οποιονδήποτε δεν θα γίνει καμία συναλλαγή χωρίς το κινητό Το μόνο που φοβάμαι ειναι η πιστωτική που μόνο τα νούμερα τις κάρτας να έχει ο άλλος θα μπορέσει να πάρει οτι γουστάρει μέσω Internet Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos313 Φεβρουάριος 6, 2014 #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 Δεν εχω να πω κάτι διαφορετικό απο τους υπόλοιπους Δεν γνωρίζω αν όλες οι τράπεζες έχουν την επιβεβαίωση με sms πάντως είναι η μέγιστη ασφάλεια! ! Το user κ τον κωδικό να δώσω σε οποιονδήποτε δεν θα γίνει καμία συναλλαγή χωρίς το κινητό Το μόνο που φοβάμαι ειναι η πιστωτική που μόνο τα νούμερα τις κάρτας να έχει ο άλλος θα μπορέσει να πάρει οτι γουστάρει μέσω Internet Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Δεν μπορεί να πάρει ότι γουστάρει χωρίς να έχει την ημερομηνία λήξης και το cvv (τα 3 τελευταία νούμερα που υπάρχουν στο πίσω μέρος της κάρτας). Πάντως η κακόβουλη χρήση πιστωτικής κάρτας για αγορές μέσω internet δεν πρέπει να μας αγχώνει τόσο πολύ, αυτές αφορούν συνήθως κενά ασφαλείας που εντοπίζουν επιτήδειοι και οι χρεώσεις είναι συνήθως μαζικές, σε πολλές δηλαδή κάρτες της ίδιας τράπεζας. Σε κάθε όμως περίπτωση οι τράπεζες οι οποίες μας έχουν δώσει την κάρτα, συνήθως δεν είναι απρόθυμες να μας επιστρέψουν τα χρήματα, αφού ουσιαστικά με την σειρά τους θα τα πάρουν από την Τράπεζα η οποία έχει δώσει το μηχανάκι pos στον "έμπορο" που έκανε την συναλλαγή. Εμένα στα 15 χρόνια που ψωνίζω από internet, 2 φορές μου έτυχε χρέωση κακόβουλη. Η μία αφορούσε πολλές κάρτες της ίδιας τράπεζας, όπου από μόνοι τους μας εκδώσαν νέες κάρτες, ενώ η άλλη αφορούσε έμπορο που δεν είχε ελέγξει cvv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsakali Φεβρουάριος 6, 2014 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 Δεν μπορεί να πάρει ότι γουστάρει χωρίς να έχει την ημερομηνία λήξης και το cvv (τα 3 τελευταία νούμερα που υπάρχουν στο πίσω μέρος της κάρτας). Πάντως η κακόβουλη χρήση πιστωτικής κάρτας για αγορές μέσω internet δεν πρέπει να μας αγχώνει τόσο πολύ, αυτές αφορούν συνήθως κενά ασφαλείας που εντοπίζουν επιτήδειοι και οι χρεώσεις είναι συνήθως μαζικές, σε πολλές δηλαδή κάρτες της ίδιας τράπεζας. Σε κάθε όμως περίπτωση οι τράπεζες οι οποίες μας έχουν δώσει την κάρτα, συνήθως δεν είναι απρόθυμες να μας επιστρέψουν τα χρήματα, αφού ουσιαστικά με την σειρά τους θα τα πάρουν από την Τράπεζα η οποία έχει δώσει το μηχανάκι pos στον "έμπορο" που έκανε την συναλλαγή. Εμένα στα 15 χρόνια που ψωνίζω από internet, 2 φορές μου έτυχε χρέωση κακόβουλη. Η μία αφορούσε πολλές κάρτες της ίδιας τράπεζας, όπου από μόνοι τους μας εκδώσαν νέες κάρτες, ενώ η άλλη αφορούσε έμπορο που δεν είχε ελέγξει cvv. Ε ναι κ τα 3 απο πίσω, γενικά αναφέρω στην περίπτωση που πεσει σε ξένα χέρια !! Ε τότε μάλλον δεν πρέπει να φοβόμαστε το κακόβουλο αλλα τον ίδιο μας τον εαυτό *μην απλωσουμε τα πόδια πέρα απο το στρώμα Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakemjk Φεβρουάριος 6, 2014 #28 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 Σε περίπτωση κλοπής της κάρτας και αγοράς προϊόντων με την κλεμμένη, εννοείται ότι είσαι φουλ καλυμμένος και θα τα πάρεις πίσω τα χρήματα. Για κάποιο λόγο σαν αυτό (μεταξύ άλλων) έχει 16% επιτόκιο :P Γενικότερα το ebanking και οι ηλεκτρονικές αγορές, με τον τρόπο που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 5-10 χρόνια, είναι win-win κατάσταση για τον πελάτη, εμάς Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpasinis Φεβρουάριος 6, 2014 #29 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι πλέον υφίσταται και ένας επιπρόσθετος παράγοντας ασφαλείας (SecureCode) που πλέον κάνει αδύνατη την παράνομη χρέωση. Απλά δεν ισχύει για όλες τις συναλλαγές αλλά σε λίγους μήνες θα έχει πλήρη εφαρμογή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Φεβρουάριος 6, 2014 #30 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 «Σε περίπτωση κλοπής της κάρτας και αγοράς προϊόντων με την κλεμμένη, εννοείται ότι είσαι φουλ καλυμμένος και θα τα πάρεις πίσω τα χρήματα.»καλυμμένος είσαι από την ώρα που δηλώσεις την κλοπή και μετά, για το διάστημα μεταξύ κλοπής-δήλωσης κατ' αρχήν δεν είσαι καλυμμένος. Συχνά εκεί μπορείς να επικαλεστείς κακές πρακτικές του εμπόρου που δέχθηκε την παράνομη συναλλαγή και να προσπαθήσεις έτσι να το ακυρώσεις αλλά καλυμμένος αυτομάτως δεν είσαι.Καλό είναι επίσης τη συναλλαγή με την τράπεζα να την πραγματοποιείς σε ξεχωριστό παράθυρο του browser το οποίο ανοίγεις και κλείνεις μόνο για την τράπεζα. Πριν κλείσεις κάνεις κανονικό logout από το λογαριασμό. Αν θες καθαρίζεις και την cache, μερικές φορές κάνω και restart. Επιπλέον δεν χρησιμοποιείς βελάκια/εικονίδια του προγράμματος πλοήγησης για μπρος-πίσω (back, forward, refresh, home κ.λ.π.) αν χρειαστείς επιστροφή σε σελίδα την κάνεις με πλήκτρα που διαθέτει η εφαρμογή της τράπεζας εντός της σελίδας ή στη χειρότερη κάνεις logout και ξαναρχίζεις από την αρχή. Έχεις πρόχειρο το τηλέφωνο της υποστήριξης και του τηλεφωνικού τους κέντρου αν κάτσει καμιά στραβή να τηλεφωνήσεις επιτόπου χωρίς άγχος να ψάχνεις τηλέφωνα.Να εμπεδώσεις τα δύο πράγματα που σου ανέφερε εξ' αρχής ο wizard: α) δεν ακολουθείς links από email για να πας στο site της τράπεζας, πληκτρολογείς τη διεύθυνση β) δε σου ζητούν ποτέ κωδικό με μήνυμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.