psygreg Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2014 είμαι έμπειρος ως προς τις ιντερνετικές αγορές μέσω ebay & γενικά στον χειρισμό αυτού και του paypalαπό το amazon όμως δεν ξέρω και πολλά και θέλω να επεκταθώ κι εκεί.πέρα από το κλασσικό setup, δηλαδή ονόματα, διευθύνσεις, προσθήκη πληρωμής (πιστωτικής, χρεωστικής, κ.λπ.) δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς γίνεται η πληρωμή (μιας και δεν γίνεται μέσω paypal), πως προστατεύετε ο αγοραστής (όπως δηλαδή το paypal έχει dispute/claim) και γενικά τι πρέπει να προσέξω κι εκεί.επίσης είδα πως άλλα προιόντα έχει το amazon.com κι άλλα το amazon.co.uk λες και είναι διαφορετικά sites (δεν έχει ή τουλάχιστον δεν έχω βρει κάτι ανάλογο όπως το WORLDWIDE που έχει το ebay) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Φεβρουάριος 5, 2014 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2014 με ενδιαφέρει και εμενα μια απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα χρησιμοποιώ το ebay χρονια αλλα με το amazon δεν έχω ιδεα τι γίνετε μονο account έχω φτιάξει πρόσφατα για να δω τι γίνετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Φεβρουάριος 5, 2014 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2014 Το αμαζον πουλάει πράγματα από μόνο του (sold by Amazon) ή διαχειρίζεται πωλήσεις άλλων (fulfilled by Amazon) ή φιλοξενεί αλλά καταστήματα (sold by babis market).Στην πρώτη περίπτωση είστε απόλυτα καλυμμένοι. Στη δεύτερη βοηθάνε όσο μπορούνε (μου έχει τύχει να δώσουν πλήρες refund), και στην τρίτη έχεις να κάνεις με τον τρίτο πωλητή. Γενικά είναι αρκετά ασφαλές.Sent from my Migato GT-N7105 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psygreg Φεβρουάριος 5, 2014 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2014 η πληρωμή πως γίνεται? μέσω αντίστοιχου πρόγραμματος όπως το paypal? ή απευθείας τα λεφτά φεύγουν από τον τραπεζικό σου λογαριασμό? κι αν γίνεται έτσι η πληρωμή είναι άμεση?επίσης πως προστατεύεσαι αν π.χ. ο πωλητής δεν συμφωνήσει σε refund ?τέλος, όταν πληρώνεις, πληρώνεις κατευθείαν το Amazon και μετά το Amazon τους πωλητές? (από την άποψη πως αποδεικνύω ότι ο πωλητής έχει όντως πληρωθεί) Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 5, 2014 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2014 Μου έτυχε σε αγορά από τρίτο να μην έχω παραλάβει τίποτα και να μην απαντάει ο πωλητής σε emails. Οπότε ζήτησα και πήρα αποζημίωση από το amazon. Η πληρωμή ήταν με κάρτα και υπήρχε δυνατότητα για πίστωση στην κάρτα ή στο λογαριασμό μου στο amazon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psygreg Φεβρουάριος 5, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2014 Μου έτυχε σε αγορά από τρίτο να μην έχω παραλάβει τίποτα και να μην απαντάει ο πωλητής σε emails. Οπότε ζήτησα και πήρα αποζημίωση από το amazon. Η πληρωμή ήταν με κάρτα και υπήρχε δυνατότητα για πίστωση στην κάρτα ή στο λογαριασμό μου στο amazon.η κάρτα που χρησιμοποίησες ήταν πιστωτική ή χρεωστική? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 5, 2014 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2014 Πιστωτική, αλλά δεν έχει να κάνει με τον τύπο της κάρτας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psygreg Φεβρουάριος 6, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 Πιστωτική, αλλά δεν έχει να κάνει με τον τύπο της κάρτας.μάλιστα.. και κάτι ακόμα. υπάρχει κάτι αντίστοιχο του dispute/claim όπως στο paypal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Φεβρουάριος 6, 2014 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 Μιλάς με AmazonSent from my Migato GT-N7105 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psygreg Φεβρουάριος 6, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 (edited) oook edit: πήγα να αγοράσω πράγματα από διαφορετικούς πωλητές, και στο checkout μου βγάζει να πληρώσω το σύνολο. πως γίνεται αυτό? δεν πρέπει να πληρώσω ξεχωριστά τον καθένα? Ο_ο Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 6, 2014 από psygreg Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Φεβρουάριος 6, 2014 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 βαραμε προσοχη στο αμαζον λεμε..Δεκαδες αγορες καθε χρονο, ποτε κανενα προβλημα (που να μην το ελυσε το αμαζον σε χρονο dt) Link to comment Share on other sites More sharing options...
psygreg Φεβρουάριος 6, 2014 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 περί αγορών από διαφορετικούς πωλητές, όπως αναφέρω πάνω, τι παίζει? γιατί ζητάει το amazon να πληρώσω το σύνολο κι ας είναι απο διαφορετικούς πωλητές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 6, 2014 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 Το πληρώνεις συνολικά και το αναδιανέμει η άμαζον στον καθένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psygreg Φεβρουάριος 6, 2014 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 μάλιστα, ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Φεβρουάριος 6, 2014 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 Και στο eBay το ίδιο γίνεται. Συνολικά πληρώνειςSent from my Migato GT-N7105 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psygreg Φεβρουάριος 6, 2014 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2014 (edited) αν είναι από τον ίδιο πωλητή ναι, αν είναι απο ξεχωριστούς όχι. γι αυτό μου έκανε εντύπωση που καθώς αγοράζεις από διαφορετικούς πωλητές, σου βγάζει να πληρώσεις συνολικά. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 6, 2014 από psygreg Link to comment Share on other sites More sharing options...
andkokin Φεβρουάριος 7, 2014 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2014 Για να σε βοηθήσω.Λίγο πριν τις γιορτές έκανα μια παραγγελία 8 πραγμάτων.Τα δυο τα πούλαγε η amazon τα υπόλοιπα 6 ήταν τεσσάρων διαφορετικών καταστημάτων που πουλάνε μεσω amazon.Μάλιστα ενα ήταν γερμανικό ενα ήταν βέλγικο και τα υπόλοιπα Αγγλίας.Βγήκε το τελικό ποσο της παραγγελίας, μπήκαν τα μεταφορικά (επιλογή κλασσικού ταχυδρομείου, όχι κούριερ) πληρωμή μεσω πιστωτικής και μεχρι εδώ ολα ωραία.Η συνέχεια ήταν η εξής:Μετα απο μια βδομάδα έφτασε ο ταχυδρόμος με κιβωτάκι. Μέσα ήταν τα δυο της amazon μονο (πίκρα γιατι άλλο ήθελα να έρθει πρώτο).Μετα απο 12 μερες έρχεται κούριερ acs και φέρνει το γερμανικό πακετο(όχι στήριξης αλλα αφαίμαξης χε χε)Την επόμενη απο Βέλγιο αυτο που ήθελα πρώτο, με ΕΛΤΑ.Στο εικοσαημέρο ήρθαν με Royal British όχι Mail αλλα Snail και τα υπόλοιπα απο το μαλακοπιτουρα τον Άγγλο που έκανε μια βδομάδα να χωνέψει τη Χριστουγενιατικη γαλοπούλα και τη πουτίγκα ώστε να σηκωθεί να παει στη δουλειά.Και τέλος βρέθηκα στα Public (δεν το είχε στο σάιτ του καθόλου) προς τα τέλη Γενάρη και είδα σε κατι απο αυτα που πήρα διαφορα 25€ προς τα κάτω.Ακόμα θα γελάει ο Άγγλος μαζι μου.Γενικά να ξέρεις οτι απο amazon αγοράζω απο το 1998, τοτε απο το αμερικανικό και μετα μονο απο το αγγλικό λόγω τελωνείου και ποτε δεν είχα πρόβλημα.Να οπλιστείς με υπομονή και να ξεχάσεις την αποστολή μεσω κούριερ παρά μονο οταν ολα τα προϊόντα ειναι ενός προμηθευτή-καταστήματος και δε σε νοιάζει το κοστος.Να θυμάσαι οτι αυτο που θέλεις να πάρεις μπορει να το πουλάνε περισσότερα του ενός συνεργαζόμενα με το amazon καταστηματα και με μεγάλη διαφορα στη τιμη πολλές φορες.Ελπίζω να σε βοήθησα οσο μπορούσα.Για οτι άλλο διαθέσιμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psygreg Φεβρουάριος 7, 2014 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2014 ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! κρατάω το γεγονός ότι θέλει πολύ υπομονή! πάντως τα έλαβες όλα οπότε πάλι καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Αύγουστος 29, 2018 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2018 (edited) __________________________________________________ Επαναφέρω το θέμα για να μην ανοίγω νέο Θέλω να κάνω μια αγορά από amazon, είναι μια οθόνη. Μιας και είναι νέο μοντέλο, σε αξιολόγηση που άφησε αγοραστής γράφει συγκεκριμένα: ότι η οθόνη που παρέλαβε δεν ήταν με την δική της συσκευασία! Παράθεση Amazon sent this out in it's Original packaging without any protective boxing Είναι από επιστροφή η οθόνη που παρέλαβε? Πρόκειται για καινούρια και η πώληση είναι από amazon, δεν είναι από κάποιο συνεργαζόμενο κατάστημα αν τα λέω σωστά Από amazon έχω αγοράσει άλλη μια φορά 10 χρόνια πίσω, ένα τροφοδοτικό xilence σε προσφορά και τότε δεν είχε έρθει στην συσκευασία, δεν είχα δώσει σημασία.. Όποιος γνωριζει τι "παίζει" με τις συσκευασίες (λογικά από επιστροφή πρέπει να είναι) ας βοηθήσει. Ευχαριστώ Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 29, 2018 από idonthave Link to comment Share on other sites More sharing options...
rip_noob Αύγουστος 29, 2018 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2018 Με βάση αυτά που γράφει δεν είναι από επιστροφή απλά δεν είχαν ένα εξτρά κουτί για να την προστατεύσει κατά την μεταφορά, η οθόνη πωλείται από την AOC και είχε αμερικάνικο καλώδιο. Τα μεταφορικά για Ελλάδα δεν είναι και λίγα πάντως, αναμενόμενο προφανώς για τέτοιο όγκο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts