vagtsil Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2004 Εδω και κατι μηνες εχω βαλει σε μια MSI 875neo lsr ενα seagate 80αρη sata με winxp pro εγκατεστημένα κανονικα.(σημ.ειναι ο μοναδικος σκληρος στο pc).Προχθες ετρεξα το sandra και προσεξα απ οτι λεει οτι ειναι σε mode UDMA-5 δηλ. σε ATA 133 συμφωνα με τις επεξηγησεις του site του sandra και ερωτω : οι sata δεν πρεπει να τρεχουν στα 150 και γιατι στις συστασεις που κανει το προγραμμα μου λεει οτι εχει δυνατοτητες βελτιωσης? μηπως εχω ρυθμισει κατι λαθος απο το bios ή επρεπε να κάνω εγκατασταση τα win χρησιμοποιωντας τις επιλογες raid με το f6 κι ας είναι μονος του ο σκληρος.Δεν το γνωριζω καλα το θεμα.... :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Οκτώβριος 17, 2004 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2004 udma 5 αντιστοιχει σε ατα100.το 6 ειναι 133.λογικα για να περασες λειτουργικο λειτουργει κανονικα ο sata controller σου.ισως να χρειαζεσαι καποια αναβαθμιση σε επιπεδο bios,chipset και controller. software δλδ.ψαχτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Οκτώβριος 17, 2004 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2004 επι της ουσιας να ξερεις οτι single sata σκληροι εχουν πανω κατι τις ιδιες αποδοσεις με ατα.εκει που δειχνουν τα δοντια τους ειναι σε raid...μην περιμενεις θαυματα δλδ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagtsil Οκτώβριος 17, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2004 thx naz. αλλα ειναι περασμενα ολα τα παραπανω που ειπες και δε θελω να κανω και format..Δε ξερω μηπως παιζει τιποτα με ρυθμισεις του bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Οκτώβριος 18, 2004 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2004 Να ου πω εγώ Αλφίστα τι θα κάνεις....Πάς στην διαχείριση συσκευών(device manager), στο ελεγκτές IDE/ATAPI, εκεί θα είνai και ο σκληρός σου, στον ελεγκτή για Sata, δεξί κλικ, ιδιότητες, Primary channel, σου βγάζει το transfer mode του δίσκου. Εκεί μπορείς να κάνεις και έλεγχο ταχύτητας...Εμένα π.χ. μου βγάζει 99, με θεωρητικό 150(σαν σάτα που είναι), αλλά παρατεταμένο 56:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagtsil Οκτώβριος 18, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2004 Αρχική απάντηση από dohc16 [Σήμερα, στις 10:34] Να ου πω εγώ Αλφίστα τι θα κάνεις.... Πάς στην διαχείριση συσκευών(device manager), στο ελεγκτές IDE/ATAPI, εκεί θα είνai και ο σκληρός σου, στον ελεγκτή για Sata, δεξί κλικ, ιδιότητες, Primary channel, σου βγάζει το transfer mode του δίσκου. Εκεί μπορείς να κάνεις και έλεγχο ταχύτητας...Εμένα π.χ. μου βγάζει 99, με θεωρητικό 150(σαν σάτα που είναι), αλλά παρατεταμένο 56:( Δεν υπαρχει επιλογη για ελεγκτη σατα παρα μονο ultra ata controllers...... :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Οκτώβριος 18, 2004 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2004 Λογικά πάλι, θα φαίνεται σε αυτόν τον ελεγκτή και ο σκληρός σου...Δοκίμασε να δεις τη ταχύτητα του από εκεί.Κοίτα σε εμένα, στη Σάντρα, στο ΑΤΑ/ΑΤΑΡΙ information μου βγάζει MWDMA-2 ως current block transfer αλλά και maximum DMA MW DMA mode Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagtsil Οκτώβριος 19, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2004 Tο γυρισα απο native σε legacy mode στο βιος και τωρα απο UDMA 5 εγινε 6....Δεν ειναι λιγο περιεργο μιας και στο manual της ΜΣΙ περιγραφει το native mode ως ιδανικοτερο (και ταχυτερο) :confused: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.