Jump to content

Τι παιζει με το σκληρό?

vagtsil

Recommended Posts

Εδω και κατι μηνες εχω βαλει σε μια MSI 875neo lsr ενα seagate 80αρη sata με winxp pro εγκατεστημένα κανονικα.(σημ.ειναι ο μοναδικος σκληρος στο pc).Προχθες ετρεξα το sandra και προσεξα απ οτι λεει οτι ειναι σε mode UDMA-5 δηλ. σε ATA 133 συμφωνα με τις επεξηγησεις του site του sandra και ερωτω : οι sata δεν πρεπει να τρεχουν στα 150 και γιατι στις συστασεις που κανει το προγραμμα μου λεει οτι εχει δυνατοτητες βελτιωσης? μηπως εχω ρυθμισει κατι λαθος απο το bios ή επρεπε να κάνω εγκατασταση τα win χρησιμοποιωντας τις επιλογες raid με το f6 κι ας είναι μονος του ο σκληρος.Δεν το γνωριζω καλα το θεμα....:( :( :(

udma 5 αντιστοιχει σε ατα100.το 6 ειναι 133.λογικα για να περασες λειτουργικο λειτουργει κανονικα ο sata controller σου.ισως να χρειαζεσαι καποια αναβαθμιση σε επιπεδο bios,chipset και controller. software δλδ.ψαχτο

Να ου πω εγώ Αλφίστα τι θα κάνεις....

Πάς στην διαχείριση συσκευών(device manager), στο ελεγκτές IDE/ATAPI, εκεί θα είνai και ο σκληρός σου, στον ελεγκτή για Sata, δεξί κλικ, ιδιότητες, Primary channel, σου βγάζει το transfer mode του δίσκου. Εκεί μπορείς να κάνεις και έλεγχο ταχύτητας...Εμένα π.χ. μου βγάζει 99, με θεωρητικό 150(σαν σάτα που είναι), αλλά παρατεταμένο 56:(

Αρχική απάντηση από dohc16 [Σήμερα, στις 10:34]

Να ου πω εγώ Αλφίστα τι θα κάνεις....

Πάς στην διαχείριση συσκευών(device manager), στο ελεγκτές IDE/ATAPI, εκεί θα είνai και ο σκληρός σου, στον ελεγκτή για Sata, δεξί κλικ, ιδιότητες, Primary channel, σου βγάζει το transfer mode του δίσκου. Εκεί μπορείς να κάνεις και έλεγχο ταχύτητας...Εμένα π.χ. μου βγάζει 99, με θεωρητικό 150(σαν σάτα που είναι), αλλά παρατεταμένο 56:(

Δεν υπαρχει επιλογη για ελεγκτη σατα παρα μονο ultra ata controllers...... :( :( :(

Λογικά πάλι, θα φαίνεται σε αυτόν τον ελεγκτή και ο σκληρός σου...Δοκίμασε να δεις τη ταχύτητα του από εκεί.

Κοίτα σε εμένα, στη Σάντρα, στο ΑΤΑ/ΑΤΑΡΙ information μου βγάζει MWDMA-2 ως current block transfer αλλά και maximum DMA MW DMA mode

Tο γυρισα απο native σε legacy mode στο βιος και τωρα απο UDMA 5 εγινε 6....Δεν ειναι λιγο περιεργο μιας και στο manual της ΜΣΙ περιγραφει το native mode ως ιδανικοτερο (και ταχυτερο) :confused: :confused: :confused:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.