Jump to content

ιός attention required cloudflare???

serpico75

Recommended Posts

Καλημέρα. Γιά να δούμε, όμως, πόσο καλή θα είναι η ημέρα μου???

Αρκετές φορές, για να μην πω 1 προς 2 (δηλ. στο 50% των περιπτώσεων), όταν ξεκινάει το laptop, συνδέεται αυτόματα στο wi-fi, και μπαίνω κανονικά στις σελίδες. Και άλλες οι σελίδες δεν φορτώνουν. Πρέπει να κάνω τη διαδικασία disonnect-reconnect από το wi-fi και τότε λειτουργεί.

Όπως καταλαβαίνεται είναι πολύ σπαστικό. Το παρατήρησα τις τελευταίες 2-3 ημέρες. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία. Χθες το βράδυ, όμως, καθώς πήγα να φορτώσω κάποια σελίδα μού έβγαλε στον τίτλο του tab "attention required cloudflare", και καθυστερούσε πολύ η φόρτωση. Έκανε δηλαδή ένα redirection της σελίδας και προσπαθούσε να φορτώσει κάποια άλλη. Αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Έκανα αμέσως διακοπή της φόρτωσης (χωρίς να μου έχει βγάλει τίποτα στην οθόνη). Μόνο στο tab φαινόταν ότι προσπαθεί κάτι να φορτώσει. Κι εδώ ξεκινάει το κακό της υπόθεσης...

Έψαξα στο google για attention required cloudflare και, απ' ό,τι κατάλαβα, μάλλον πρόκειται για ιό. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα. Γι' αυτό και αποφάσισα να ανεβάσω το post.

Δεν είμαι σίγουρος. Και αν είναι αυτά που είδα και διάβασα, απ' όσο κατάλαβα, ίσως και να κινδυνεύω για κλοπή κωδικών από σελίδες που είμαι registered.

Μήπως το έχει αντιμετωπίσει κανείς; Ξέρετε περί τίνος πρόκειται; S.O.S.!!!

Ευχαριστώ γιά το χρόνο σας!!

Το Cloudflare ΔΕΝ είναι ιός ή οτιδήποτε.

Είναι μια υπηρεσία που χρησιμοποιούνε διάφορες σελίδες για προστασία κατά των DDoS επιθέσεων.

Introducing: I'm Under Attack Mode | CloudFlare Blog

Να δώσω και ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα. Έχει να κάνει απολύτως με αυτό που είπε ο Βασίλης, και χωρίς φυσικά να θέλω να αμφισβητήσω τη λύση που προτείνει ο syban. Το μεγάλο παράδοξο, λοιπόν, της υπόθεσης είναι πως όταν δεν ανοίγουν οι σελίδες στον Opera που μου συμβαίνει αυτό (αυτές τις ημέρες δουλεύω τον Opera, κυρίως), αν παράλληλα ανοίξω uTorrent και κατεβάσω κάτι, το download στο uTorrent γίνεται κανονικά. Αυτό, για μένα, σημαίνει ότι η σύνδεση τόσο η δική μου προς το router όσο και του router προς τα έξω (ISP IP, DNS δηλωμένα στο router, κτλ), όλα είναι ok. Άρα, αν πρόκειται για ιό δεν έχει να κάνει τόσο με τα δικτυακά-internet-ικά.

Να δώσω και ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα. Έχει να κάνει απολύτως με αυτό που είπε ο Βασίλης, και χωρίς φυσικά να θέλω να αμφισβητήσω τη λύση που προτείνει ο syban. Το μεγάλο παράδοξο, λοιπόν, της υπόθεσης είναι πως όταν δεν ανοίγουν οι σελίδες στον Opera που μου συμβαίνει αυτό (αυτές τις ημέρες δουλεύω τον Opera, κυρίως), αν παράλληλα ανοίξω uTorrent και κατεβάσω κάτι, το download στο uTorrent γίνεται κανονικά. Αυτό, για μένα, σημαίνει ότι η σύνδεση τόσο η δική μου προς το router όσο και του router προς τα έξω (ISP IP, DNS δηλωμένα στο router, κτλ), όλα είναι ok. Άρα, αν πρόκειται για ιό δεν έχει να κάνει τόσο με τα δικτυακά-internet-ικά.

Τo utorrent χρησιμοποιεί διαφορετική πόρτα για να βγεί προς τα έξω και για να κατεβάσει τα πακέτα από ότι ο opera και όλοι οι υπόλοιποι browsers.

Αν έχεις θέμα με ιό πιθανότατα να μην σου επηρεάζει το bandwidth που έχεις διαθέσιμο αλλά να σου προκαλεί το πρόβλημα με τον opera παρόλα αυτά.

Προχωρόντας σιγά-σιγά έχω παρατηρήσει πως, όταν λάβει χώρα το πρόβλημα, δεν έχω πρόβλημα internet. Τόσο το uTorrent όσο και ο Mozilla Thunderbird mail client, που έχω για τα mails, λειτουργούν κανονικότατα.

Πίστευα και γω πως το πρόβλημα ίσως να βρίσκεται στον Opera. Και όταν λέω πρόβλημα δεν είναι τελικά ότι δεν φορτώνουν οι σελίδες. Απλά, φορτώνουν πάρα μα πάρα πολύ αργά. Κάποια στιγμή το πρωί, τη στιγμή που προσπαθούσα να φορτώσω Google στον Opera, εμφανίστηκε το πρόβλημα. Τότε, λοιπόν, και χωρίς να κλείσω τον Opera, άνοιξα καί τον IE να δω τί γίνεται. Καί εκεί τα ίδια. Εξαιρετική καθυστέρηση να ανοίξει η κεντρική σελίδα (Google). Μέχρι που βαρέθηκα και έκλεισα τον IE.

Πάντως, κατά την καθυστέρηση της φόρτωσης σφάλμα δεν εμφανίζεται (ότι υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης ή κάτι άλλο). Πρέπει κάτι να γίνεται, και φορτώνουν πολύ αργά οι σελίδες, αλλά μόνο στους browsers. Θέλω, όταν ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα, να δοκιμάσω και στον FF να δω τί γίνεται.

Κοίτα μία πλάκα... Τώρα που θέλω να έχω πρόβλημα δεν έχω!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.