Jump to content

Αναβαθμιση υπολογιστη

IceFrog

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα σε ολους.

Ο υπολογιστης μου εχει τα εξης κομματια

cpu 2500k

mobo gigabyte z68ma-2dh-b3

ram kingston 8gb (2x4)

gpu 270χ asus

psu gx 750

case haf 922

Σκεφτομουν να κρατησω τη καρτα και τα υπολοιπα να τα δωσω σε ενα φιλαρακι μου που ψαχνει φθηνο pc για να παιζει παιχνιδια. Ο σκοπος που θελω να τα δωσω ειναι οτι τωρα εχουν μια καποια αξια, εαν περιμενω δυο η 3 χρονια ακομα σιγουρα μετα δεν θα μπορεσω να τα δωσω.

Απο cpu mobo ram και case θα παρω 350 περιπου. Ειπα να δωσω και καποια χρηματα παραπανω και να φτιαξω μια ολοκληρωμενη συνθεση. Εχω σχεδον καταληξει

cpu 8320

mobo sabertooth r2

ram gskill f3 1x8gb

case xorsair c70

cooler corsair h100i

hdd wd caviar blue 1tb

ssd corsair forse ls series 120gb

Τα κομματια αυτα μου βγαινουν 750 περιπου.

Το θεμα ειναι οτι με βαση μια πολυ καλη mobo μπορω πχ να βαλω ενα amd επομενης γενιας (εαν και εφόσον βγει) στο συστημα που εχω τωρα η μονη αναβαθμιση που θα μπορουσε να γινει ειναι να παω σε 2600k και μετα τελος.

Πειτε και εσεις τη γνωμη σας.

Αν είναι να δώσεις των 2500Κ τότε πας σε 4670Κ/4770Κ και όχι σε amd

Γιατι να παω σε intel? Τα socket στην intell αλλαζουν πολυ γρηγορα, μια καλη μητρικη κοστισει πανω απο 150. Την επαθα με τον 2500k που αλλαξε το socket αμεσως

Ο σκοπος που θελω να τα δωσω ειναι οτι τωρα εχουν μια καποια αξια, εαν περιμενω δυο η 3 χρονια ακομα σιγουρα μετα δεν θα μπορεσω να τα δωσω.

Εγώ θα έλεγα να τα κρατήσεις. Εξάλλου μια αλλαγή στο hardware θα σου κοστίσει ποιο ακριβά από οποιαδήποτε πιθανόν απώλεια χρημάτων λόγω αναβολής της πώλησης για 2-3 χρόνια.

Αν π.χ. (τυχαία νούμερα)

Αξία συστήματός σου ως μεταχειρισμένο σήμερα: 300€

Αξία συστήματός σου ως μεταχειρισμένο σε 3 χρόνια: 100€

θα πρέπει να συνυπολογίσεις επίσης ότι

Αξία νέου καινούριου συστήματος σήμερα: 400€

Αξία νέου καινούριου συστήματος ως μεταχειρισμένο σε 3 χρόνια: 150€

Και όπως είπε και ο [MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION] αν θέλεις πραγματική αναβάθμιση πας σε Intel και μάλιστα ακριβό Intel.

Έχω την εντύπωση ότι ο μόνος που θα βγει κερδισμένος από την αλλαγή που πας να κάνεις, είναι ο φίλος σου.

οποτε να παρω την ψυκτρα τους δισκους και το κουτι

Αναβαθμίζεις το παρόν όπου θεωρείς ότι χρειάζεται. Μάλιστα αν και AMDάς 15 χρόνια η επιλογή ΑΜ3+ σήμερα προερχόμενος από 2500 θα ήταν μάλλον λάθος. Δεν θα έβλεπες σημαντικές διαφορές, το ΑΜ3+ δεν ξέρουμε αν θα δει γενικότερα καινούριους επεξεργαστές στο μέλλον, μιας και η AMD επικεντρώνεται στο FM2+ και η απόλυτη ειρωνεία θα ήταν ότι αν πούλαγες εσύ και ο φίλος σου τα συστήματά σας σε 3 χρόνια, αυτός το 2500 που θα είχε πάρει από εσένα και εσύ τον καινούριο AMD, παίζει αυτός να έπιανε καλύτερα λεφτά μόνο και μόνο επειδή θα πούλαγε Intel.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.