kostas7837aek Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2014 Καλησπέρα σε όλους! Εδώ και πάρα πολύ καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Το καλοκαίρι, είχα την Gigabyte Z77X UD5H μαζί με τον 2500K. Στα ξαφνικά το σύστημα άρχισε να μου κάνει το εξής.Πάταγα το Power Bottom, το σύστημα άνοιγε, δούλευαν όλα (fans, HDD, SSD), αλλά δεν έκανε boot. Ήθελε πολλές προσπάθειες για να ανοίξει. Δηλαδή έπρεπε να το κλείσω από το Power Bottom και να το ξανά ανοίξω... Έπρεπε να γίνει αυτό μέχρι να δουλέψει κανονικά. Από την στιγμή που άνοιγε κανονικά, πρόβλημα δεν εμφανιζόταν. Υπήρχαν όμως περιπτώσεις που για μισή ώρα να πάλευα από πάνω του δεν άνοιγε. Εκεί όταν έβγαζα για κάποιες ώρες το καλώδιο του τροφοδοτικού από την πρίζα και το ξανά άνοιγα μετά από κάποιες ώρες, τότε έκανε boot με την πρώτη. Έτσι λοιπόν έστειλα για αντικατασταση την μητρική, νομίζοντας ότι αυτή φταίει. Πούλησα και τον επεξεργαστή μαζί με τις RAM και πήρα την ASROck Z87 Extreme 6, i5 4670K, gskill Ribjaws. (κάρτα γραφικών χρησιμοποιώ την onboard). Έτσι λοιπόν μέχρι πριν κάτι μέρες όλα δούλευαν ρολόι. Μέχρι που ξαφνικά άρχισαν πάλι τα ίδια. Ακριβώς το ίδιο πράγμα. Κατευθείαν το μυαλό μου πήγε στο τροφοδοτικό (Corsair GS600). Γιατί μόλις άλλαξα τροφοδοτικό για να δω αν θα bootαρει, όλα δούλεψαν μια χαρά. Δοκίμασα να βγάλω τις Sleeved προεκτάσεις αλλά τίποτα. Τι μπορεί να φταίει αν δεν είναι το τροφοδοτικό. Τρέχω Prime για να δω άμα θα κρασαρει αλλά τίποτα.
kostas7837aek Φεβρουάριος 3, 2014 Author #2 Φεβρουάριος 3, 2014 Μάγκες υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει;
chrkon Φεβρουάριος 3, 2014 #3 Φεβρουάριος 3, 2014 Απο usb συσκευές τι εχεις επανω?Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
kostas7837aek Φεβρουάριος 3, 2014 Author #4 Φεβρουάριος 3, 2014 Απο usb συσκευές τι εχεις επανω?Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΠοντίκι, πληκτρολόγιο, ηχεία (παίρνει ρεύμα από USB).
salde Φεβρουάριος 3, 2014 #5 Φεβρουάριος 3, 2014 θα κοιτούσα την οθόνη και ειδικότερα τις συνδέσεις σήματος της οθόνης με τα γραφικά να αποκλείσω ότι προέρχεται από εκεί το πρόβλημα. Όταν γράφεις ότι ακούγονταν όλα να δουλεύουν κανονικά πώς ξέρεις ότι δεν έκανε boot κι όχι ότι απλώς δε βλέπεις στην οθόνη τι γίνεται;
kostas7837aek Φεβρουάριος 3, 2014 Author #6 Φεβρουάριος 3, 2014 θα κοιτούσα την οθόνη και ειδικότερα τις συνδέσεις σήματος της οθόνης με τα γραφικά να αποκλείσω ότι προέρχεται από εκεί το πρόβλημα. Όταν γράφεις ότι ακούγονταν όλα να δουλεύουν κανονικά πώς ξέρεις ότι δεν έκανε boot κι όχι ότι απλώς δε βλέπεις στην οθόνη τι γίνεται;Ξέρω ότι δεν κάνει boot, επειδή δεν ανάβει το Debug LED της μητρικής και δεν δουλεύει πληκτρολόγιο-ποντίκι.
chrkon Φεβρουάριος 3, 2014 #8 Φεβρουάριος 3, 2014 Φαντάζομαι πως δοκίμασες να κάνεις boot χωρίς καμία συσκευή usb συνδεδεμένη...Το λέω αυτό γιατί έχω και εγώ την ίδια μητρική που είχες και ήμουν έτοιμος για rma μέχρι που δοκίμασα να ανοίξω το pc χωρίς κανένα usb και ως δια - μαγείας ο ένοχος βρέθηκε...Το usb hub του πληκτρολογίου . Πιστεύω κάτι τέτοιο παίζει και με σένα καθώς επίσης πως τέτοιες μητρικές για να τα "παίξουν" πρέπει να γίνει πολύ "χοντρή" μ.....α . Το επόμενο βέβαια είναι το τροφοδοτικό σου...
kostas7837aek Φεβρουάριος 3, 2014 Author #9 Φεβρουάριος 3, 2014 Φαντάζομαι πως δοκίμασες να κάνεις boot χωρίς καμία συσκευή usb συνδεδεμένη...Το λέω αυτό γιατί έχω και εγώ την ίδια μητρική που είχες και ήμουν έτοιμος για rma μέχρι που δοκίμασα να ανοίξω το pc χωρίς κανένα usb και ως δια - μαγείας ο ένοχος βρέθηκε...Το usb hub του πληκτρολογίου . Πιστεύω κάτι τέτοιο παίζει και με σένα καθώς επίσης πως τέτοιες μητρικές για να τα "παίξουν" πρέπει να γίνει πολύ "χοντρή" μ.....α . Το επόμενο βέβαια είναι το τροφοδοτικό σου...Να σου πω την αλήθεια το έχω δοκιμάσει μια φορά μόνο..Την επόμενη που θα μου το κάνει, θα το ξανά δοκιμάσω.. Το τελευταίο καιρό επίσης το πληκτρολόγιο που έχω δεν μου βάζει το ελληνικό τόνο, ενώ το πλήκτρο δουλεύει.. Μόλις το γυρίσω στα Αγγλικά, το ερωτηματικό το βάζει. Δεν ξέρω άμα αυτό σχετίζετε με το πρόβλημα.
Alexgk Φεβρουάριος 4, 2014 #10 Φεβρουάριος 4, 2014 Καλησπέρα σε όλους! Εδώ και πάρα πολύ καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Το καλοκαίρι, είχα την Gigabyte Z77X UD5H μαζί με τον 2500K. Στα ξαφνικά το σύστημα άρχισε να μου κάνει το εξής.Πάταγα το Power Bottom, το σύστημα άνοιγε, δούλευαν όλα (fans, HDD, SSD), αλλά δεν έκανε boot. Ήθελε πολλές προσπάθειες για να ανοίξει. Δηλαδή έπρεπε να το κλείσω από το Power Bottom και να το ξανά ανοίξω... Έπρεπε να γίνει αυτό μέχρι να δουλέψει κανονικά. Από την στιγμή που άνοιγε κανονικά, πρόβλημα δεν εμφανιζόταν. Υπήρχαν όμως περιπτώσεις που για μισή ώρα να πάλευα από πάνω του δεν άνοιγε. Εκεί όταν έβγαζα για κάποιες ώρες το καλώδιο του τροφοδοτικού από την πρίζα και το ξανά άνοιγα μετά από κάποιες ώρες, τότε έκανε boot με την πρώτη. Έτσι λοιπόν έστειλα για αντικατασταση την μητρική, νομίζοντας ότι αυτή φταίει. Πούλησα και τον επεξεργαστή μαζί με τις RAM και πήρα την ASROck Z87 Extreme 6, i5 4670K, gskill Ribjaws. (κάρτα γραφικών χρησιμοποιώ την onboard). Έτσι λοιπόν μέχρι πριν κάτι μέρες όλα δούλευαν ρολόι. Μέχρι που ξαφνικά άρχισαν πάλι τα ίδια. Ακριβώς το ίδιο πράγμα. Κατευθείαν το μυαλό μου πήγε στο τροφοδοτικό (Corsair GS600). Γιατί μόλις άλλαξα τροφοδοτικό για να δω αν θα bootαρει, όλα δούλεψαν μια χαρά. Δοκίμασα να βγάλω τις Sleeved προεκτάσεις αλλά τίποτα. Τι μπορεί να φταίει αν δεν είναι το τροφοδοτικό. Τρέχω Prime για να δω άμα θα κρασαρει αλλά τίποτα.Moυ φαίνεται πως βρήκες την πιθανή αιτία
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.