monotis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2014 Καλησπερα,Εχω το εξης προβλημα .Εχω 2 δισκους στο pc sata ,οπου για καποιο λογο χαλασε το motherboard (ο controller δεν ξερω τι) και δεν βλεπει τους δισκους.Ωραια λεω αφου χαλασε η "επικοινωνια" μεσω sata,θα παρω εναν ανταπτορα απο sata σε usb και θα τον συνδεσω- τον εναν τουλαχιστων με το λειτουργικο με usb.Πηρα τον ανταπτορα τον συνδεσα με τον δισκο (τροφοδοσιες κτλ)μπηκα και στο bios και εβαλα "boot from usb hdd",τον βλεπει σαν δισκοστην αρχικη,ομως δεν εκκινουν τα windows που εχει μεσα για ναμπω στον υπολογιστη.Τι γινετε,τι κανω λαθος;
rory Φεβρουάριος 1, 2014 #2 Φεβρουάριος 1, 2014 Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Καταρχάς πρέπει να κάνεις τον δίσκο bootable από usb με συγκεκριμένη διαδικασία και μετά να εγκαταστήσεις τα windows ξανά σε αυτόν.Δεν νομίζω ότι μπορείς να τρέξεις ξανά το ρεταρισμένο λειτουργικό που είχες από usb,αλλά μόνο άμα αλλάξεις μητρική.
tsakali Φεβρουάριος 2, 2014 #3 Φεβρουάριος 2, 2014 Νομίζω πως τα Windows δεν έχουν την δυνατότητα να ξεκινήσουν απο usb!!Μπορείς να καταφέρεις εύκολα κ απλα αυτό που λες μονο με Linux ;-)Διορθώστε με αν κανω λάθος. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
rory Φεβρουάριος 2, 2014 #4 Φεβρουάριος 2, 2014 Γίνεται να εκκινείς windows από usb,αλλά θέλει μια κάποια διαδικασία για την εγκατάσταση τους.Στην περίπτωση του φίλου εδώ όμως δεν γίνεται γιατί πρέπει να τα ξανά εγκαταστήσει όπως προείπα.
monotis Φεβρουάριος 2, 2014 Author #5 Φεβρουάριος 2, 2014 Καταλαβα...Μπορω να περασω τα windows (απο το cd κανονικα),σε εναν εξωτερικο δισκο με usb;να τον εχω παντα μονιμα.Και αν ναι πως;
monotis Φεβρουάριος 2, 2014 Author #6 Φεβρουάριος 2, 2014 Να ρωτησω κατι επισης.Οι δισκοι sata τους οποιους δεν βλεπει πλεον το συστημα απο το bios (και κατ επεκταση δεν μπορει να εκκινηση και το λειτουργικο αφου δεν βρισκει δισκους)πιθανων λογο καποιου προβληματος της motherboard με τον sata controller,οπου μπορει να χαλασε.Αν παρω μια pci sata controller και συνδεσω τους δισκους,το λειτουργικο θα εκκινηση κανονικα που υπαρχει στον εναν;;
rory Φεβρουάριος 2, 2014 #7 Φεβρουάριος 2, 2014 Θα εκκινεί και από τον pci controler αν το υποστηρίζει και αν το υποστηρίζει και η μητρική σου και με καλύτερη ταχύτητα από το usb.Με το usb είναι λίγο μπέρδεμα η κατάσταση και δεν θα στο συνιστούσα.Εδώ έχει οδηγό στο πως θα το κάνεις.Αλλά γιατί δεν παίρνεις μια μητρική να ξεμπερδεύεις;Λόγο κόστους;Ποια έχεις;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.