Jump to content

Αγορά νέου PC (Micro-ΑTX)

Daytime Dreamer

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Έφτασε λοιπόν ο καιρός που το λαπτοπ που είχα πάρει το 2011 από το Πλαίσιο (i52410M, 8GB DDR3, SSD) δεν είναι αρκετό για τις ανάγκες μου, κυρίως λόγω χώρου επειδή έχω αρχiσει και ασχολούμαι με video editing.

Θα ήθελα να φτιάξω ένα μικρό αλλά σχετικά τουμπανάκι PC, με Mini-ITX μητρική και γύρω στα 16gb μνήμη (2Χ8gb λογικά). SSD έχω ήδη (Samsung 830 256MB)

Δείτε παρακάτω μια προτεινόμενη σύνθεση και πέστε μου την γνώμη σας. Τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω είναι γύρω στις 600 με 700 λίρες Αγγλίας (με οθόνη). Όλα τα υλικά τα διάλεξα από Overclockers UK - Computer components, hardware & gaming PC για reference

Intel Core i5-4670K 3.40GHz (Haswell) Socket LGA1150 Processor - OEM

16GB G.Skill DDR3 PC3-14900 1866MHz Sniper

Κάρτα γραφικών = Έχω χάσει την μπάλα ΕΝΤΕΛΩΣ μετά από 4+ χρόνια στην SCEE :rofl: Προτείνεται κάποια value for money - μεσαίας κατηγορίας γιατί που και που θα παίζω και κανα game στο PC

Case - BitFenix Prodigy Mini-ITX Cube Case - Midnight Black

Τροφοδοτικό - Πάλι, τα έχω χαμένα. Έχω ένα PC Power & Cooling 750Watt (αρχαίο - 5+ ετών) Θα κάνει;

Οθόνη λέω για 24άρα (δεν έχω χωρο για κάτι μεγαλύτερο) - Με ενδιαφέρει να έχει και μικρό input lag. Προτάσεις? Λέω για αυτήν εδώ - Dell UltraSharp U2414H 24" Widescreen LED Slim Bezel Monitor - Midnight Grey

Υπόψιν ότι μένω Αγγλία (Λονδίνο) Τα κομμάτια θα αγοραστούν από καταστήματα της Αγγλίας.

Ευχαριστώ παίδες!

Χρειάζεσαι ξεκλείδωτο επεξεργαστή, ασχολείσαι με overclocking; Aν όχι, σου είναι άχρηστα, και βγαίνει και πιο φτηνά..

Tί παιχνίδια θα παίζεις;

Επειδή δεν ξέρω από καταστήματα Αγγλίας, αν βρεις τα παρακάτω κομμάτια από αλλού και πιο φτηνά, παρ'τα από αλλού..

Αρχικά το τροφοδοτικό δεν ταιριάζει δεν ειναι haswell compatible..

Για μητρική δεν έχεις και πάρα πολλές επιλογές. Μια καλή επιλογή είναι..

MSI Z87I Intel Z87 (Socket 1150) DDR3 ITX Motherboard [Z87I]

ή

[ame]http://www.amazon.co.uk/Gigabyte-Motherboard-Technology-Generation-Processors/dp/B00D8WH5RI/ref=sr_1_11?s=computers&ie=UTF8&qid=1391171015&sr=1-11&keywords=motherboard+mini+itx+1150[/ame]

Tροφοδοτικό (Το δεύτερο είναι overkill, αλλά στο μέλλον αν βάλεις καλύτερη gpu μπορεί να χρειαστεί)

Seasonic G series 550w '80 Plus Gold' Modular Power Supply [sS-5650RM]

Ή

Corsair Builder Series CX 750W '80 Plus Bronze' Power Supply (CP-9020015-UK) [CP-9020015-UK]

Ή

Corsair CS550M 550W Semi-Modular 80+ GOLD Certified Power Supply (CP-9020076-UK) [CP-9020076-UK]

GPU

MSI Radeon R9 270X Gaming Edition OC 2048MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card [V303-002R]

Ασχολούμαι με overclocking, αλλά αναζητώ σταθερό overclock για 24/7. Όχι τίποτα extreme, εκεί γύρω στα 4ghz

Οπότε πάμε και για καινούργιο PSU, no problemo.

Μητρική λέω για την Gigabyte μιας και είναι hackintosh friendly.

16gb είναι καλά πιστεύω έτσι; Τα 32 τα θεωρώ αρκετά overkill

Η καρτούλα με μια γρήγορη ματιά που είδα είναι super gia 1920X1080 (ή 1200) gaming, thanks! ;)

αμα θελεις μικρο συστημα , σκεψουν και το bitfenix prodigy/phenom M , ειναι ΑΚΡΙΒΙ+ΟΣ ΙΔΙΟ κουτι , αλλα χωραει micro atx μητρικες . το θεωρω πολυ καλυτερο , επιδη η mini itx σε δεσμευει πολυ

αμα θελεις μικρο συστημα , σκεψουν και το bitfenix prodigy/phenom M , ειναι ΑΚΡΙΒΙ+ΟΣ ΙΔΙΟ κουτι , αλλα χωραει micro atx μητρικες . το θεωρω πολυ καλυτερο , επιδη η mini itx σε δεσμευει πολυ

Το σκεφτόμουνα στις αρχές για micro-atx αλλά θα παίξει και καρτούλα video οπότε θέλω να μπορεί το κουτί να πάρει 1-2 κάρτες όπως και η μητρική.

Thanks για την πληροφόρηση πάντως :)

Το σκεφτόμουνα στις αρχές για micro-atx αλλά θα παίξει και καρτούλα video οπότε θέλω να μπορεί το κουτί να πάρει 1-2 κάρτες όπως και η μητρική.

Thanks για την πληροφόρηση πάντως :)

για αυτο στο λεω XD

εσυ αναφερεις πως θελεις να παρεις το MINI ITX, το οποιο δεχετε ΜΟΝΟ 1 slot

στο micro ATX μπορεις να εχεις 2 καρτες

Οι mini atx έχουν μόνο ένα slot Pci. Οι Micro atx έχουν περισσότερα όπως είπε και ο φίλος από πάνω..

[ame]http://www.amazon.co.uk/Gigabyte-Motherboard-4thGeneration-IntelCore-Processors/dp/B00CUCRKXQ/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1391176620&sr=1-1&keywords=micro+atx+1150+z87[/ame]

ή

[ame=http://www.amazon.co.uk/ASRock-Z87M-EXTREME4-Motherboard-Generation/dp/B00D5QCLTO/ref=sr_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1391176620&sr=1-2&keywords=micro+atx+1150+z87]ASRock Z87M EXTREME4 Motherboard (Socket 1150, Z87 Express, DDR3, S-ATA 600, Micro ATX, Haswell, Supports 4th Generation IntelCore Processors): Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

ή

[ame]http://www.amazon.co.uk/ASRock-Z87M-PRO4-Motherboard-Generation/dp/B00D6FEGF6/ref=sr_1_4?s=computers&ie=UTF8&qid=1391176620&sr=1-4&keywords=micro+atx+1150+z87[/ame]

Πόσο fail ... έχω τόσο καιρό να ασχοληθώ ... micro εννούσα ναι!

Ωραία θα τα κοιτάξω και θα επιστρέψω!

Edit: Άλλαξα και τον τίτλο του θέματος από mini σε micro-ATX, thanks :)

εισαι σιγουρος..? :D

Τώρα ναι! :D

Έλεγα να πάω για την Dell U2414H αλλά είδα στον Λάμπη και γενικότερα ότι έχει θέμα με Yellow Tint και δεύτερη επιλογή είναι η Asus PA248Q. Υπόψιν ότι το monitor θα χρησιμοποιηθεί και για να συνδεθούν επάνω PS3, PS4 και retro consoles μέσω upscaler οπότε με βοηθάει το πλήθος από input της PA248Q και το ότι γυρίζει 90 μοίρες (pivot) Απόψεις?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.