filthy_dwarf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2014 λοιπόν έκανα μία βλακεία και κατα λάθος πάτησα το κουμπί που κάνει reset τις ρυθμίσεις του UEFI. πήγα να το ξανασετάρω και για κάποιο λόγο δεν αναγνωρίζει μόνο τον ssd σαν achi.
filthy_dwarf Φεβρουάριος 1, 2014 Author #3 Φεβρουάριος 1, 2014 δεν βάζει τον ssd σε Achi μόνο όλουσ τους υπόλοιπους δίσκους
qbiefox Φεβρουάριος 1, 2014 #4 Φεβρουάριος 1, 2014 Μήπως έχει κάπου ρύθμιση ανά controller? Είναι στο ίδιο controller δίσκοι και ssd? Πες μια και τι μητρική έχεις να ρίξω μια ματιά, γιατί είμαι 1.5 χρόνο χωρίς desktop, γερνάω κιόλας, και έχω αρχίσει να τα ξεχνάω
filthy_dwarf Φεβρουάριος 1, 2014 Author #5 Φεβρουάριος 1, 2014 στο ίδιο είναι.. πριν το κουμπάκι μια χαρά achii ήταν..... ASRock > 970 Extreme4 η κάρτα
qbiefox Φεβρουάριος 1, 2014 #6 Φεβρουάριος 1, 2014 Το ότι έγινε μετά το reset, δείχνει ότι κάποια ρύθμιση είναι. Όμως, δεν βλέπω κάτι στο manual. Οπότε θα ποντάρω στο ότι κάτι σκάλωσε. Δοκίμασε λοιπόν το εξής: 1. Γύρνα το sata mode σε ide και το combined mode κάντο disable. 2. Reboot, μπες παλι bios. 3. Γύρνα το sata mode σε AHCI 4. Reboot, bios. Αν δεν έστρωσε, κάνε disable το sata. 5. Reboot, bios. Enable το sata. 6. Αν δεν στρώσει και πάλι κάνε κανάν αγιασμό
filthy_dwarf Φεβρουάριος 1, 2014 Author #7 Φεβρουάριος 1, 2014 Το ότι έγινε μετά το reset, δείχνει ότι κάποια ρύθμιση είναι. Όμως, δεν βλέπω κάτι στο manual. Οπότε θα ποντάρω στο ότι κάτι σκάλωσε. Δοκίμασε λοιπόν το εξής:1. Γύρνα το sata mode σε ide και το combined mode κάντο disable. 2. Reboot, μπες παλι bios. 3. Γύρνα το sata mode σε AHCI 4. Reboot, bios. Αν δεν έστρωσε, κάνε disable το sata. 5. Reboot, bios. Enable το sata. 6. Αν δεν στρώσει και πάλι κάνε κανάν αγιασμό thanks! αύριο όμως λόγω ώρας χαχαχαχαχαχα
filthy_dwarf Φεβρουάριος 17, 2014 Author #8 Φεβρουάριος 17, 2014 αφού δοκίμασα αρκετές φορές την ίδια διαδικασία που μου πρότεινες και δεν είδα ποτέ φως αποφάσισα να αλλάξω τα καλώδια μεταξύ τους και..... δούλεψε.......... ΟΚ θενξ για το χελπ πάντως
qbiefox Φεβρουάριος 17, 2014 #9 Φεβρουάριος 17, 2014 Είπα μήπως είχε φάει κάποιο σκάλωμα το bios... μιας και ήταν κουλό το πρόβλημά σου. Πάντως να δουλεύει ως sata αλλά όχι AHCI με το καλώδιο, πρώτη φορά το ακούω
filthy_dwarf Φεβρουάριος 17, 2014 Author #10 Φεβρουάριος 17, 2014 και εγώ γιαυτό δεν το είχα κάνει νωρίτερα. τώρα ξεσκάλωσε... τι να πω!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.