thzou Ιανουάριος 31, 2014 Author #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 σοβαρα τώρα? πως θα το σιγουρέψω? (μου εφτιαξες την μερα .....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 31, 2014 #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 Βγάλε ότι συσκευές έχεις επάνω σε usb εκτός πληκτρολόγιο και ποντίκι. Τράβα και το καλώδιο δικτύου ή καλύτερα κλείσε εντελώς την κάρτα δικτύου (δε θα έχεις νετ για λίγο αλλά δε πειράζει)τρέξε το τεστ μερικές φορές και δες αν κάνει restart.Αν κάνει κατέβασε το HD sentinel και δες την υγεία των δίσκων σου (είναι γρήγορο τεστ οπότε δε θα σου πάρει ώρα)Τρέξε και ένα furmark στη κάρτα (σύντομο είναι και αυτό)Μετά τρέξε ένα bootable memtest (σου προτάθηκε πιο πάνω) και δες αν βγάλει σφάλματα.Αν βγεις απο όλα καθαρός τότε ίσως να αρχίσω να συμφωνώ με τον fatalara. Πιο πριν όμως σίγουρο δεν έχεις τίποτα.btw πόσα αρχεία έχεις μέσα στο φάκελο που σου είπα πιο πάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Ιανουάριος 31, 2014 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 Καρμεν ειναι μητρικη, το πρόβλημα υπάρχει σε πολλές x58 και ειναι ακριβως όπως το λεει το παιδι. Εκει που εισαι μια χαρα ξαφνικά τσαφ κλείνει το pc και ξανά ανοίγει. Τώρα του το κάνει μια στο τόσο μετα θα το κάνει συνέχεια. Εμένα μετα τις 2 πρώτες φορές που το έκανε και έβγαλα το oc έκανε μια εβδομάδα να το ξανακάνει αλλα στο τέλος μόλις ανοιγες game έκανε restart πριν καν βγάλει τα credits. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 31, 2014 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 Δηλαδή πριν τεστάρει το οτιδήποτε άλλο θα του έλεγες με σιγουριά να αγοράσει άλλη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Ιανουάριος 31, 2014 #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 Οτι θέλει ας τεστάρει, εγω τρεις μήνες δεν έκανα αλλη δουλεια, άλλαζα τροφοδοτικά, μνήμες, έβγαζα δίσκους έκλεινα το sli άνοιγα το sli, άκουγα θορύβους, εβλεπα θερμοκρασίες, έκανα τεστ και τα σχετικά. Τπτ, το pc εκει τα δικα του και αφού έφαγα όλο το καλοκαίρι με αυτα πήρα ενα κατσαβιδι έβγαλα τη μητρικη, ευτυχώς ηταν ήδη μπλε και γλίτωσα το βάψιμο, πήγα στο μόλο της Αγ. Νικολαου και την έστειλα απέναντι στη παλιοβούνα μέσω θαλάσσης. Ετσι όπως τα λεει ο φιλος ειναι σαν να ξανα ζω το περασμένο καλοκαίρι. Το σεπτέμβριο που έβαλα τη hero περίμενα ποτε θα κάνει το restart, τόσα ψυχολογικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιανουάριος 31, 2014 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 Πάντως τα random restarts είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου τύχει. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να απομονώσεις το πρόβλημα. Και ακόμα πιο δύσκολο να πεις ότι 100% φταίει η μητρική αν πρώτα δεν είσαι σίγουρος για όλα τα άλλα components.1000 φορές να σου πετάει restarts κάθε 5 λεπτά. Εκεί αλλάζεις settings ή hw και βλέπεις αν κάτι φταίει ή όχι. Με τα random restarts πρακτικά δεν μπορείς να απομονώσεις τον φταίχτη μέχρι να φας το επόμενο random restart...Είχα περάσει ανάλογη κατάσταση με τo pc του αδελφού μου πριν από πολλά χρόνια και τελικά έφυγε όλο το pc γιατί πραγματικά δεν μπορούσε να βρεθεί άκρη...[MENTION=31809]thzou[/MENTION] Το memtest το έτρεξες τελικά; Πόσες ώρες και τι σου έβγαλε;Καρμεν ειναι μητρικη, το πρόβλημα υπάρχει σε πολλές x58 και ειναι ακριβως όπως το λεει το παιδι. Τώρα τι θες να πεις με αυτό; Δεν εμφανίζουν random restarts άλλα chipsets, μόνο το X58? Αποκλείεται να είναι λιωμένο 3 χρόνια και αν δεν ήταν και οι πυκνωτές του καλής ποιότητας να αρχίζουν σιγά σιγά να "χάνουν"; Να δεχτώ λοιπόν θέμα γήρανσης των πυκνωτών, αλλά όχι και ότι το Χ58 έχει πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Ιανουάριος 31, 2014 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 Αυτο που λες στο τέλος θέλω να πω. Πολλές x58 μητρικές είχαν κακής ποιότητας ηλεκτρικά, ειδικά η p6x58d που είχα ηταν μέσα στις πρώτες για κάψιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thzou Ιανουάριος 31, 2014 Author #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 εχω εναν ssd αγορασμενο πριν λιγες μερες. οποτε δεν τίθεται θέμα δισκου.μονο αυτος ειναι πανω στο μηχανημα. θα τρέξω το test για μνήμες για 4-5 ωρες και αναμένατε αποτελέσματα.το fumark σε τι ανάλυση να το τρέξω?αυτός ο φάκελος δεν υπάρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thzou Ιανουάριος 31, 2014 Author #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 ετρεχε τα benchmark 720p,1080p και burn in test 15 min στα 1920χ1080 και τίποτα δεν εγινε. απο το furmark βγήκα σταθερός . τώρα μένει memtest και prime 95 ξανά. και απο usb δεν εχω τίποτα πάνω μόνο πληκτρολόγιο και ποντίκι. (εκτός αν θεωρείς την H100i που ειναι σε usb header ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thzou Ιανουάριος 31, 2014 Author #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 έβαλα το memtest σε ενα φλασακι,bootαρα απο αυτο και το αφηνω έτσι και τρέχει έτσι? (δεν παταω τιποτα πρόσθετο εννοω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 31, 2014 #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 τσου αστο εκεί να λιώσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
thzou Ιανουάριος 31, 2014 Author #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 ok μου έλεγε κατι για f1 στην αρχη για multi threading νμζω κατι τετοιο,γιαυτο ρωτησα. δεν πατησα τιποτα. το αφησα ετσι .και κάτι ακομη ta ram modules τα εχω ολα επάνω στο μηχανημα, όχι 1 (1 καθε φορά, για να τεσταρω καθε ενα ξεχωριστα). P.s. οσο για το prime 95 το αφησα 1 ώρα και 20 λεπτα .και δεν εκανε restart ουτε αυτη τη φορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιανουάριος 31, 2014 #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 ok μου έλεγε κατι για f1 στην αρχη για multi threading νμζω κατι τετοιο,γιαυτο ρωτησα. δεν πατησα τιποτα. το αφησα ετσι .και κάτι ακομη ta ram modules τα εχω ολα επάνω στο μηχανημα, όχι 1 (1 καθε φορά, για να τεσταρω καθε ενα ξεχωριστα).Ναι άστα όλα μαζί. Αν σου χτυπήσει το memtest, τότε τα βάζεις ένα ένα για να δεις ποιο είναι το ελαττωματικό. θα τρέξω το test για μνήμες για 4-5 ωρες Άστο ένα βράδυ (7-8 ώρες) καλύτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
thzou Ιανουάριος 31, 2014 Author #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 καλώς φίλε αυτό θα κάνω, ενα αλλο που εκανα απο την ωρα που εγινε σημερα το restart ήταν να γυρίσω τις μνήμες στα 1066 (όχι στα 1600 που τις ειχα) απο το bios. λέτε να έφταιγε αυτό και δεν μου ξανα εκανε rr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιανουάριος 31, 2014 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 καλώς φίλε αυτό θα κάνω, ενα αλλο που εκανα απο την ωρα που εγινε σημερα το restart ήταν να γυρίσω τις μνήμες στα 1066 (όχι στα 1600 που τις ειχα) απο το bios. λέτε να έφταιγε αυτό και δεν μου ξανα εκανε rr?Αν δεν ήταν σωστά σεταρισμένο το ρεύμα στις μνήμες ή δεν είχες ρυθμισμένα σωστά τα timings είναι πολύ πιθανό. Θα φανεί και από το memtest. Τρέξε το memtest με τις μνήμες στα 1600. Τσέκαρε το ρεύμα και τα timings από bios να είναι σωστά σεταρισμένα σύμφωνα με τα specs των μνημών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thzou Ιανουάριος 31, 2014 Author #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 τωρα το τρεχω επι 2 μιση ωρες στα 1066 που τις εβαλα. μην μ το αλλαζεις τωραα χαχαχα τοση ωρα τσαμπα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιανουάριος 31, 2014 #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 Ok, αλλά αν δεν σου βγάλει πρόβλημα στα 1066, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχεις θέμα @ 1600, άρα θα πρέπει να το ξανατρέξεις και στα 1600 για να είσαι σίγουρος. Να υποθέσω ότι τρέχεις με bios defaults ή κάνεις oc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thzou Ιανουάριος 31, 2014 Author #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 με bios default . oc δεν χρειαζομαι ακομη σ αυτο το μηχάνημα. απλα ετρεχα τις μνημες στα 1600. αν δεν βγαλει στα 1066 προβλημα ,τοτε θα το λειτουργω κανονικα το pc στα 1066 .Αν δω κανενα restart στα 1066 τότε , αρχιζω να κλαίω την μητρικη μαλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 31, 2014 #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 Γιατί καμάρι μου δε το ελέγχεις το μηχάνημα εκεί που το είχες να δεις αν βγάλει πρόβλημα;Σταμάτα το τεστ στα 1066, πήγαινε τις μνήμες σου εκεί που ήταν και βάλε το να τρέξει πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
thzou Ιανουάριος 31, 2014 Author #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 Καλως... με κερδισε η αποψή σας λοιπόν θα το κάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.