Jump to content

system restart χωρις αιτία

thzou

Recommended Posts

Καλησπέρα θέλω την βοηθειά σας εχει εδώ και κάτι μέρες εχω στήσει ενα pc και μου ειχε κάνει ενα restart ξαφνικο στα καλά καθούμενα στις 22 του μήνα και ένα τώρα στις 30. Σημερα αρχισα να το ψάχνω το θέμα καθώς ανησύχησα πολύ θα έλεγα. στα event log :

Critical 30/1/2014 10:44:11 μμ Kernel-Power 41 (63)

Critical 22/1/2014 10:01:26 μμ Kernel-Power 41 (63) .

PC :i7 965 extreme edition,asrock extreme 6 x58, corsair h100i , 12gb ram 1600,coolermaster 1000w silent (αριστο μεταχειρισμενο) ,120 gb samsung 840 evo ssd ,gt 440 (soon gtx 770 :p ). μήπως τρεχει κάτι με τον εξωτερικό σκληρο που εχω πανω? (εχω αρχισει να σκεφτομαι οτι κάνει timeout στο να τον περιμενει και κανει reboot)

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

7ωρο memtest κάνε.

αμα ήταν κατι απο αυτα δεν θα το συναντουσα πιο συχνα το φαινομενο?

Όχι απαραίτητα. Έχω τεστάρει ουκ ολίγα συστήματα που χτυπούσαν μια φορά το μήνα και έφταιγαν οι μνήμες (στις συγκεκριμένες περιπτώσεις βέβαια ήταν θέμα settings). Εν πάση περιπτώσει, εφόσον θες να βρεις τι φταίει πρέπει να αρχίσεις να αποκλείεις υποσυστήματα. Οι μνήμες είναι εύκολο να αποκλειστούν με ένα πολύωρο memtest. Άστο ένα βράδυ να τρέξει και αν το πρωί δεν έχεις errors, είσαι ok και κοιτάς άλλες πιθανότητες. Αυτή είναι η γνώμη μου.

καλώς , σημερα κιολας θα το κανω. το τροφοδοτικό υπάρχει περίπτωση να φταίει?( ακούγεται ενα θορυβος σαν να δουλεύει σκληρός , σαν κατι να "τσιρτσιριζει" δεν μπορω να εξηγήσω τι ειναι. ή απο που προέρχεται.

Ναι μπορεί να είναι και αυτό. Όσο για τον ήχο, μπορεί απλά να είναι κάποιος συντονισμός (που δεν έχει σχέση με τα restarts) από το κουτί ή από κάποιο ανεμιστήρι ή από κάποιο δίσκο. Προσπάθησε να πιάσεις το κουτί με το χέρι σου από κάθε πλευρά μήπως σταματήσει, να ανοίξεις και να αποσυνδέεις ανεμιστήρια ένα ένα, μέχρι να βρεις από πού προέρχεται. Εκτός αν αυτό που ακούς ειναι coil whine, το οποίο όμως δεν σχετίζεται με restarts.

Πριν αρκετά χρόνια και με σαφώς λιγότερα διαγνωστικά διαθέσιμα, είχε ανάλογο πρόβλημα ο υπολογιστής του πατέρα μου. Μέσα σε ένα 6μηνο, είχαμε αλλάξει τα πάντα, κάθε φορά ελέγχοντας ένα μόνο component (mobo, cpu, vga, soundblaster, hdd, fdd, psu, mem) μέχρι και το κουτί. Καταλήξαμε ότι φταίει το ρεύμα κι έτσι έβαλε και UPS. Αυτό που δεν είχαμε ελέγξει ήταν όμως το καλώδιο του ρεύματος. Είχε "αρπάξει" το φις που μπαίνει στο τροφοδοτικό και έκανε αυτό το "τσιρτσίρισμα" (αν έβαζες το αφτί κοντά). Ξοδέψαμε 6 μήνες και ένα αρκετά μεγάλο ποσό (τότε οι υπολογιστές ήταν είδος για λίγους), τα νεύρα τσατάλια, για ένα καλώδιο που έκανε 200δρχ.

Μέχρι να βρεις τι φταίει απενεργοποίησε το Auto restart στη περίπτωση BSOD. Ουσιαστικά BSOD πέταξε το pc.

How To Disable the Automatic Restart on System Failure in Windows 7

επίσης δες στο φάκελο C:\Windows\Minidump πόσα αρχεία έχεις μέσα και σε ποιες ημερομηνίες. Κάνε τα ένα zip/rar αρχείο και ανέβασέ τα εδώ

edit: και μη ξεχαστώ εδώ ένας πολύ καλός οδηγός από τον [MENTION=507]Gi0[/MENTION]

http://www.insomnia.gr/topic/434908-bsod%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9/

Κατι αλλο για τατροφοδοτικα αν στα 0,1,2cm ακουγεται ενα πολυ μικρο βουητο οταν τροφοδοτειται χωρις να δουλευει δεν ειναι τιποτα διοτι μεσα περιεχει και πηνια το τροφοδοτικο !

Προβλημα υπαρχει μετα τους 15 ποντους και φυσικα αν το ακους εντος 1 μετρου !!!

Αυτα απο μενα αν κανω λαθος ας με διαψευσει καποιος

Στάλθηκε απο Thelab.gr Phone

Καλημερα παιδιά και ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας. Σημερα το πρωι αλλαξα το καλωδιο της τροφοδοσιας ρευματος.εκανα ενα install τα windows 7 απο την αρχη,μιας και δεν ειχα τιποτα μεσα στον ssd. Αποσύνδεσα ολα τα ανεμηστηρια,ο ηχος αυτος ο μικρος σαν να τσιριζει κατι ερχεται απο το PSU οπως καταλαβα(εκτος κ αν ερχεται απο τη μητρικη κατω κατω αλλα δεν νομιζω).Σημερα λεω να τρεξω ολα αυτα τα τεστ: BSOD:..και μετά τι; - Windows - Insomnia.gr .

PS : πριν που τα εβγαλά ολα εξω ,το σιδερακι την καρτας γραφικων(του PCI slot ,ελπιζω να καταλαβατε) ακουμπαει σχεδον με τη μητρικη και το case , λετε να δημιουργείται εκει καμια μακακια?

ενώ τσεκαρα την επιλογη να μην κανει restart αυτοματα σε system failure, ετρεξα sto prime95 large ftts για κανενα 40λεπτο και μετα εκανε πάλι restart,χωρις να βγει blue screen, οι θερμοκρασίες καθε πυρηνα 55-54-56-57 .Άρα φταίει το τροφοδοτικό?

ενώ τσεκαρα την επιλογη να μην κανει restart αυτοματα σε system failure, ετρεξα sto prime95 large ftts για κανενα 40λεπτο και μετα εκανε πάλι restart,χωρις να βγει blue screen, οι θερμοκρασίες καθε πυρηνα 55-54-56-57 .Άρα φταίει το τροφοδοτικό?

To ξαναεκανα για 1 ωρα το τεστ ολα passed λεει ,δεν εκανε rr τωρα. δεν ξερω τι ειναι θα πηδηξω απο το μπαλκονι:rant:

Φίλε η μητρικη σου ειναι. Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με χ58, ούτε μνήμες εφταιγαν ούτε το τροφοδοτικο και όσο περνάει οι καιρός θα γίνεται πιο έντονο το φαινόμενο με τα restart.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.