Jump to content



Ζωντανή μετάδοση σεμιναρίου


fonzi

Recommended Posts

Πρόκειται να κάνω ένα σεμινάριο και θα ήθελα να δώσω τη δυνατότητα σε κάποιους που δεν θα έχουν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας να το παρακολουθήσουν. Άλλωστε δεν είναι εποχή για έξοδα μετακίνησης...

Ο εξοπλισμός μας είναι ένα laptop, ένας παλιός αλληλεπιδραστικός πίνακας (που τον χρησιμοποιούμε ουσιαστικά ως οθόνη προβολής αφού υπάρχει βέβαια και βιντεοπροβολέας που εστιάζει στην οθόνη) και σύνδεση στο ιντερνετ μέσω του σχολικού δικτύου.

Δεν μας ενδιαφέρει και πολύ να φαίνονται στην οθόνη των απομακρυσμένων θεατών οι εισηγητές. Θα μπορούσε πχ ώστε να εξασφαλιστεί κάποια ικανοποιητική ταχύτητα μετάδοσης να εμφανίζεται μόνο η οθόνη του φορητού με τις παρουσιάσεις σε powerpoint και να υπάρχει ταυτόχρονη μετάδοση ήχου. Ιδανικό θα ήταν μετά την κάθε παρουσίαση να μπορούν να υποβάλουν ερωτήματα.

Δεν πιστεύω να χρειαστεί πάνω από 10-15 άτομα να συνδεθούν ταυτόχρονα. Προτιμότερο βέβαια θα ήταν να μην χρειαστεί να κάνουν κάποια εγκατάσταση λογισμικού στα μηχανήματά τους.

Σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω το teamviewer. Έχετε κάποια καλύτερη ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά στα Hangouts on Air μπορείς να έχεις και live σχόλια.

μόλις το δοκίμασα.

Καλό είναι αλλά θέλω να δω τι γίνεται με τις ταχύτητες.

Και δεν ξέρω αν μπορώ να προβάλω την οθόνη του φορητού αντί να πιάνω με την κάμερα την οθόνη της παρουσίασης.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.