Jump to content

GTX 295 πρόβλημα με ανεμιστηράκι

pelekanos92

Recommended Posts

Εδώ και 3-4 μήνες εκεί που βλέπω κανένα βίντεο σε youtube ή παίζω κανένα παιχνίδι, πότε η οθόνη κλείνει, πότε κολάει ο υπολογιστής και μου πετάγεται ένα notification που λέει "Display Driver NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version (τάδε) stopped responding and has successfully recovered", με αποτέλεσμα να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω τον PC :wall:. Μετά από πολύ ψάξιμο κατάλαβα τελικά ότι η κάρτα γραφικών μου υπερθερμαίνεται, και ο λόγος είναι ότι δεν λειτουργεί το ανεμιστηράκι :cry:. Την καθάρισα όσο πιο καλά μπορούσα, αλλά πάλι το ανεμιστηράκι τίποτα.

Υπάρχει τρόπος να την επιδιορθώσω; Και αν δεν υπάρχει, λογικά πρέπει να την επιστρεψω στο Πλαίσιο για επισκευή, αλλά η εγγύηση έχει λήξη (τον έχω 4 χρόνια τον PC, με την κάρτα γραφικών να δουλεύει περίφημα). Οπότε αν την πάω τελικά στο Πλαίσιο μήπως ξέρει κανείς πόσο θα μου κοστίσει και σε πόσο καιρό θα είναι έτοιμη; :help1:

Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα αρκετα χρονια πριν με την Pny295gtx sandwitch.

Μετα απο ολιγολεπτo gaming η και προβολη βιντεο,το cooler σταματουσε και μετα κρασαρε λογω υπερθερμανσης.

Διαβαζοντας αρκετα αρθρα σχετικα με το προβλημα γυρω απο τη συγκεκριμενη καρτα

την ανοιξα,της εβαλα παστα εκ νεου αλλα τπτ.

Δε νομιζω να παιρνει επισκευη.

Τελικως αγορασα αλλη.

Εδω μερικα σχετικα λινκ.

https://forums.geforce.com/default/topic/487649/geforce-300-200-100-series/solved-overheating-of-gtx-295-read-it-if-you-struggle-with-the-same-33-applies-to-many-gtx-card/

http://www.pcauthority.com.au/Feature/135751,gtx295-disassembly-guide.aspx

Ποια υλοποιηση ειναι αν ειναι με το φανακι στην μεση μπορεις να το βγαλεις και να βαλεις eνα 12-14 cm φαν και να κανεις την δουλεια σου πχ αυτο εκανα σε μια gts 250 δες παρακατω (το φανακι ειναι 8cm και δουλευει φουλ στροφες κμ,το οποιο τροφοδοτειται απο το psu)

post-14318-1416078103,4208_thumb.jpg

Στάλθηκε απο Thelab.gr Phone

Είναι όντως με το φανάκι στη μέση. Μήπως ξέρεις από που μπορώ να αγοράσω φανάκι για GTX 295 (πρέπει να είναι δυνατό όμως, γιατί η 295 είναι τέρας από θέμα θερμοκρασίας και κατανάλωσης); Έχω δει αυτό: pc1.gr :: Online Store.

για αρχή δεν θέλουμε να σε κουφάνουμε ....

επίσης ο τρόπος που έκανα είναι μπακάλικος αλλά με πολύ μικρά έξοδα

από το πιο αθόρυβο προς το πιο θορυβώδες

1.pc1.gr :: Online Store

2.pc1.gr :: Online Store

3.http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200002507&t=SCYTHE%20SY1225SL12SH%20SLIP%20STREAM%20120MM%20CASE%20FAN

πιστεύω όποιο και να βάλεις θα είσαι εντάξει απλά προσοχή με το 3 γιατί είναι αρκετα θορυβώδες !

αυτός που έβαλες εσύ σαν f16 θα κάνει το pc για αυτό και δεν τον συστήνω

Τελικά θα παραγγείλω αυτό: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.809151

Επειδή είμαι ψιλοάσχετος με τα hardware, θα πάω την κάρτα γραφικών και το fan στο Πλαίσιο για να μου τα συνδέσουν.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια:mobile1:!

ουτε το ανεμηστηρακι αξιζει ουτε το να πας την καρτα στους πλαισιους

το ανεμηστιρακι ειναι τελειως τις πλακας και δουλεια δεν θα κανει

επισης στο πλαισιο ειναι πιθανον να σε χρεωσον για να σου αλλαξουν 4 βιδες.:shutup:

Με χάλασες τώρα :boxed:. Ανεμιστηράκια έχω δει και αυτά:

ANTEC TRICOOL 80MM DBB FAN - -

COOLERMASTER R4-BM8S-30PK-R0 BLADE MASTER FAN 80MM - -

Όσο για το Πλαίσιο, τι να κάνω, καλύτερα να πληρώσω αυτούς παρά να χαλάσω μόνος μου την κάρτα και να πάρω καινούργια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.