Dolly Ιανουάριος 30, 2014 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 Ζαχο πολύ ωραίο το ποστ και ενημερωτικό.Δεν ξέρω αν το έχασα κάπου, αλλά πόσο είναι η φορολογία ξέρεις?Προφανώς έχει βαθμίδες σαν τον υπόλοιπο πλανήτη εικάζω, απλά στο περίπου αν ξέρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nickzzz Ιανουάριος 30, 2014 #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 (edited) Ζαχο πολύ ωραίο το ποστ και ενημερωτικό.Δεν ξέρω αν το έχασα κάπου, αλλά πόσο είναι η φορολογία ξέρεις?Προφανώς έχει βαθμίδες σαν τον υπόλοιπο πλανήτη εικάζω, απλά στο περίπου αν ξέρεις.Η φορολογία στη Νορβηγία είναι αρκετά υψηλή, ξεκινάει από το 28% και φτάνει μέχρι και το 54%, ανάλογα το εισόδημα.:tongue:Το θέμα είναι οτι λόγω αυτής της φορολογίας παίρνεις τρελές παροχές από το κράτος. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 30, 2014 από Nickzzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιανουάριος 30, 2014 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 Δεν μας είπες επίσης, όλα αυτά ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς τα έκαναν; Πέρα από την πλάκα, καλά τα οικονομοτεχνικά αλλά μίλα λίγο και για τους Νορβηγούς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Ιανουάριος 30, 2014 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 (edited) Καλά και εδώ ( Αγγλία ) δεν είναι και ΠΟΛΥ καλύτερα (20-45%) και με λιγότερα επιδόματα.Ευχαριστούμε και πάλι. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 30, 2014 από Dolly Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Ιανουάριος 30, 2014 #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 Να τολμήσω και εγώ μια ερώτηση:Υπηκοότητα / εθνικότητα μπορείς να πάρεις ? και αν ναι με ποιόν τρόπο και πότε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιανουάριος 30, 2014 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 Πέρα από την πλάκα, καλά τα οικονομοτεχνικά αλλά μίλα λίγο και για τους Νορβηγούς Για τους Νορβηγούς: Οι Νορβηγοί ως λαός είναι πάρα πολύ έντιμοι. Ο λόγος τους είναι συμβόλαιο. Ο φεμινισμός είναι το Α και το Ω στη χώρα. Επικρατεί η απόλυτη ισότητα. Οι κοινωνικές παροχές είναι πολλές.Στους Νορβηγούς αρέσουν πολύ τα σπορ. Ειδικά τα χειμερινά σπορ. Είναι όμως και ακραίοι πότες. Τα Σαββατοκύριακα πίνουν πάρα πολύ, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Το αλκοόλ είναι κρατικό μονοπώλιο. Αλκοόλ βρίσκεις μόνο σε κρατικές κάβες εκτός της μπύρας που πωλείται και σε supermarket μέχρι συγκεκριμένη ώρα. Το αλκοόλ είναι πανάκριβο. Ενδεικτικά μία εξάδα μισόλιτρες μπύρες κοστίζει περίπου 20€. Ένα πολύ φθηνό μπουκάλι κρασί κοστίζει 10€. Δεν καπνίζουν. Σύμφωνα με τα στατιστικά το 23% των Νορβηγών είναι καπνιστές. Τα τσιγάρα στη Νορβηγία κοστίζουν 12.5€ το πακέτο. Και για τις Νορβηγίδες: Οι Νορβηγίδες είναι πολύ όμορφες σαν γυναίκες. Εξωτικές για τους Έλληνες. Δεν είναι όμως πολύ θηλυκές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιανουάριος 30, 2014 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 ναι, τεσπα κάτι παραπανω έλεγα, λιεκ:χιούμορ, ταμπού, ξε-ταμπού, αξίες και τι θα κάνουν για να τις υπερασπιστούν κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιανουάριος 30, 2014 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 Norway - Norwegian Culture and Etiquette | global-etiquette | resources Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 30, 2014 Author #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 Και για τις Νορβηγίδες: Μόνο σε αυτό θα αναφερθώ λίγο... Ο κουνιάδος μου που ζει στη Γενεύη και είναι και ελεύθερος, όταν ήρθε είπε: Ζεις σε μία χώρα γεμάτη με πορνοστάρ!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Ιανουάριος 30, 2014 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 (edited) Ζάχο ισχύει το ίδιο και με την Σουηδία που μόλις σε ακούσουν να μιλάς αγγλικά τρέχουν να φύγουν σαν να τις κυνηγάει ένα imperial star destroyer γιατί δεν πάνε τους Αγγλάρες αλλά μόλις πεις, "Είμαι Έλληνα, συγνώμη ντεν μιλάει την γλώσσα, αλλά θέλει κάνει τρωκτικό μαζί σου" όλα είναι ΟΚ? Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 30, 2014 από astrolabos ಠ_ಠ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 30, 2014 Author #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 Οι Νορβηγίδες κυνηγούν ξένους αλλά δεν τους παντρεύονται. Οι Νορβηγοί κυνηγούν ξένες και τις παντρεύονται.Το καλοκαίρι η κατάσταση ξεφεύγει τελείως. Κυκλοφορούν όλες με καυτά σορτς και έχω δει να κυκλοφορούν μέχρι και με μπικίνι από πάνω. Από κάτω σορτς.Επίσημα η Νορβηγία είναι η πρώτη χώρα σε one night stand. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Ιανουάριος 30, 2014 #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 δηλαδη εχει μο^&5#αρες με τα πιο πολλα 1nightstand, πολλα λεφτα, θεικο κρατος/δουλειεςκαι πηγες παντρεμενος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιανουάριος 30, 2014 #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 δηλαδη εχει μο^&5#αρες με τα πιο πολλα 1nightstand, πολλα λεφτα, θεικο κρατος/δουλειεςκαι πηγες παντρεμενος; Δεν τα ήξερε πριν, εμείς για αυτό ρωτάμε 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Ιανουάριος 30, 2014 #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 Εγώ και ο συνάδελφος πάθαμε κατάθλιψη διαβάζοντας το topic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Ιανουάριος 30, 2014 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 Δηλαδή για να μας πεις αυτό:Επίσημα η Νορβηγία είναι η πρώτη χώρα σε one night stand.έπρεπε πρώτα να προηγηθούν 30 ανούσια ποστ;Γιατί; Μπες κατευθείαν στο ψητό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franky_stein Ιανουάριος 30, 2014 #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 Παράγουν τίποτε εκτός από επεξεργασία ψαριών ; Αναρωτιέμαι πως θα ήταν αν δεν είχαν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιανουάριος 30, 2014 #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 [MENTION=30555]Franky_stein[/MENTION] το θέμα είναι ότι ήταν μια φτωχή χώρα, που όταν παχύνανε οι αγελάδες, παχύνανε για όλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιανουάριος 30, 2014 #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 Οι Νορβηγίδες είναι πολύ όμορφες σαν γυναίκες. Εξωτικές για τους Έλληνες. Δεν είναι όμως πολύ θηλυκές. Υποκειμενικό αυτό, τι εννοείς "θηλυκές"; Ένα από τα πράγματα που μου την σπάνε περισσότερο σε μια γυναίκα (δεν λέω Ελληνίδα, αν και μόνο σε Ελληνίδες παρατηρώ αυτή την συμπεριφορά) είναι η σπαστικιά, βεβιασμένα τσιριχτή φωνή και-καλά-νάζι του στυλ Πετρούλα Κωστίδου. Η αυτοεκπαίδευση ξεκινάει από το σχολείο και καταλήγει να γίνεται δεύτερη φύση. Και ξαφνικά, μερικά χρόνια μετά, την ακούς να μιλάει (φυσιολογικά) στην μητέρα της και νομίζεις ότι είναι άλλος άνθρωπος. Το καλοκαίρι η κατάσταση ξεφεύγει τελείως. Κυκλοφορούν όλες με καυτά σορτς και έχω δει να κυκλοφορούν μέχρι και με μπικίνι από πάνω. Από κάτω σορτς. Δώσε και κανα παράδειγμα να καταλαβαίνει ο κόσμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιανουάριος 31, 2014 #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 Να τολμήσω και εγώ μια ερώτηση:Υπηκοότητα / εθνικότητα μπορείς να πάρεις ? και αν ναι με ποιόν τρόπο και πότε.UDI: Who can apply for citizenship? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nickzzz Ιανουάριος 31, 2014 #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 Fun fact, νομίζω η Νορβηγία έχει την πιο ακριβή βενζίνη σε όλη την Ευρώπη. Επίσης για θέρμανση καίνε παντού ρεύμα που έχουν άφθονο από τα υδροηλεκτρικά. :magic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts