hayabusa Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2014 Για δειτε λιγο τις παρακάτω ασκήσεις ρε παίδες, όσοι κατέχετε από ηλεκτρονικα (γιατι εγω δεν... ) Όποιος μπορει να με διαφωτισει λιγο θα μου έκανε μεγάλη εξυπηρέτηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Ιανουάριος 28, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 Τουλάχιστον για το σχήμα 2 (το κάτω) έχουμε έναν ενισχυτή τάσης. Αυτό προκύπτει απο το δικτύωμα των 2 αντιστάσεων στην αναστρέφουσα είσοδο (-) το οποίο παρέχει την ανατροφοδότηση προκειμένου να λειτουργήσει ως ενισχυτής τάσης. Το κέρδος του ορίζεται απο τον τύπο:Q= 1+R2/R1αν θέσουμε R2 την 1 ΚΩ και R1 την 10ΚΩ και αντικαταστήσεις τις τιμές, προκύπτει πως ο ενισχυτής έχει κέρδος ίσο με 11 Για το άλλο σχέδιο, δεν θυμάμαι. Θα πρέπει να ξεσκονίσω τις σημειώσεις μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 28, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 ευχαριστώ πολύ. Οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια είναι φυσικά καλοδεχούμενη Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Ιανουάριος 28, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 Χμ. Κάτι δεν πάει καλά στη σελίδα σου...τόσο το πρώτο κείμενο όσο και το δευτερο φαίνεται να έχουν εφαρμογή στο δευτερο σχεδιαγραμμα (σχημα 2). Ωστόσο, το δευτερο κείμενο μιλάει για το σχήμα 3, το οποίο όμως δεν υπάρχει. Αν πρόκειται για τυπογραφικό, και εννοεί πάλι το σχήμα 2, τότε για το δεύτερο κείμενο μπορώ να σου πω ότι βάσει του τύπου που έγραψα και πρίν, προκύπτει πως το κέρδος είναι ισο με 11 (ερώτημα 2α), και πως με δεδομένη την είσοδο τάσης 1V rms, η έξοδος θα έχει πάλι μια τάση με ημιτονοειδή κυματομορφή και πλάτος 11V rms (ερωτημα 2β) . Οσον αφορά το ερώτημα 1γ, αυτό που ζητάει είναι η κυματομορφή πάνω σε άξονες χ,ψ πρίν και μετά (ίδια κυμματομορφή αλλά με διαφορετικό πλατος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 28, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 δυστυχως δεν εχω την πρωτότυπη σελίδα για να το πω με 100% βεβαιότητα αλλά αν θυμαμαι καλά όντως πρόκειται για τυπογραφικό. Το πάνω πρέπει ειναι το "σχημα 2" και το κάτω το "σχημα 3" Δηλαδή η κάθε εκφώνηση αντιστοιχεί στο σχήμα που υπάρχει δίπλα της Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Ιανουάριος 31, 2014 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2014 Καλημέρα! Για το δεύτερο ζήτημα η απάντηση του φίλου [MENTION=1167]colt3003[/MENTION], είναι μια χαρά! Για το πρώτο ζήτημα: Η διάταξη είναι ένας συγκριτής! Με το διαιρέτη 3κο/ 1 κο φτιάχνει μια τάση αναφοράς (Vref), με την οποία τροφοδοτεί την μη αναστρέφουσα είσοδο του του ΤελΕν. Στην αναστρέφουσα έχει βάλει το "τριγωνικό σήμα. οπότε όσον αφορά το σήμα εξόδου έχουμε: θα μπορούσαμε να πούμε ότι μεταβάλλοντας κατάλληλα την Vref, έχουμε στήσει ένα απλό κύκλωμα για PWM με συχνότητα 100Kz . Ελπίζω να βοηθάει αυτό έστω και λίγο αργά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.