Jump to content

Νέο PC γραφείου

zousgr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τελειώσαν οι εργασίες και ήρθε η ώρα επιτέλους να στηθεί PC! :jump:

Προορίζεται αποκλειστικά για δουλειά σε γραφείο-εργαστήριο κι αφού προβλέπεται καθημερινή ~10ωρη χρήση μ' ενδιαφέρει περισσότερο αξιοπιστία/εγγύηση, θόρυβος και τέλος η απόδοση.

GPU δε νομίζω να χρειαστώ στη παρούσα φάση. Η ενσωματωμένη απ' ότι διαβάζω θα με καλύψει άνετα και αν χρειαστώ στο μέλλον βάζω εκτός αν έχετε να προτείνετε κάποια <€100 να μπει να τελειώνει.

Το ποσό που διατίθεται είναι €1000 (μόνο οθόνη υπάρχει), η σύνθεση είναι ως εξής και ακούω προτάσεις!

case: BITFENIX SHINOBI USB3.0 BLACK €66.57

psu: CORSAIR RM SERIES RM550 €99.90

motherboard: ASUS H87-PLUS RETAIL €98.84

cpu: INTEL CORE I5-4670 3.40GHZ LGA1150 €194.90

cpu cooler: COOLERMASTER RR-212E-16PK-R1 HYPER 212 EVO €32.50

RAM: KINGSTON KHX16C10B1B/8 8GB DDR3 1600MHZ HYPERX BLACK SERIES €74.24

ssd: SAMSUNG MZ-7TE120BW 840 EVO SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA3 €88.50

hdd: WESTERN DIGITAL WD10EFRX 1TB RED NAS SATA3 €63,99

Optical: SAMSUNG DVD-RW SH-224DB/BEBE SATA BLACK BULK €16.50

external hdd (backup): SAMSUNG M3 PORTABLE 1TB USB3.0 €61.50

ups: EATON NOVA AVR LINE INTERACTIVE USB 1250VA €121.90

ΣΥΝΟΛΟ: €919.34

λιγο ακριβος δεν εισαι ?

1000ε για pc γραφειου ?

ας τα παρουμε απτην αρχη ,,.... το case ειναι εντελος αισθητικη επιλογη οποτε δεν το αναφερω

cpu ....δεν αναφερεις τι προγραμαμτα θα εχεις , αλλα εφοσον λες γραφειου , υποθετω κανα office και σχετικα , συνεπως ο 4670 ειναι overkill , καλυτερα κοιτα για καποιον i3 4130-4330 ....

psu ... παλι επιδη ειναι γραφειου , και επιδη μια που θα το στησεις και μια που θα το ξεχασεις , καλυτερα παρε κανα corsair 430 (44e το nono modular , 55ε το modular)αν και μου φαινετε πως δεν σε νοιαζεις και να εχεις 3-4 καλωδια εκει μεσα

cpu cooler , δεν θα εβαζα , το μαμα της intel δεν ειναι τοσο θορυβοδες οσο τηε amd , αλλα αμα ντε και καλα θες ...το hyper evo ειναι vfm

οσο για τον ssd ...εγω παιζει και να μην εβαζα καθολου για αυτην την δουλεια

και κατι edited //// αν εχεις χρονο βρες τα απτο skroutz καλυτερα . σιγουρα θα γλυτωσεις ενα 50αρικο+

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Πολιτικός μηχανικός είμαι και επέλεξα τον 4670 με το σκεπτικό ότι περιστασιακά θα δουλεύονται και CAD προγράμματα (καλά να 'μαστε). Εκτός αυτού δεν βλέπω μεγάλη διαφορά τιμής απ' τον 4440.

Ψύχτρα θα βάλω καθότι εδώ στο νησί έχουμε παρατεταμένο θέμα με θερμοκρασίες, οπότε ας μπει να τελειώνουμε και να ησυχάσουμε.

Για τον ssd προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν είχα ποτέ. Προφανώς και δεν με ενδιαφέρει καθόλου το boot/shutdown. Τον βάζω καθαρά για θέμα αξιοπιστίας σε σχέση με τον όποιο μηχανικό. Κι αυτός εν τέλει μπήκε με το σκεπτικό ας μπει να τελειώνουμε. Να βάλω το 250gb μήπως;

Όντως το τροφοδοτικό είναι overkill. Αυτό;

Μητρική είναι καλή;

Τα €1000 είναι ταβάνι λόγω καταμερισμού στο ΕΣΠΑ οπότε ο σκοπός είναι να στηθεί κάτι όσο πιο ποιοτικό/δυνατό/ισορροπημένο σε λογικό πάντα πλαίσιο (κι αν δεν εξαντληθεί το ποσό τσιμπάω κι έναν hp microserver :)).

ΥΓ. Δεν βλέπω skroutz λόγω επαρχίας και μεταφορικών

κοιτα, αν δε βαλεις ssd δεν εχουν νοημα τα υπολοιπα, και hw δεκαετιας -η και παραπανω- να βαλεις ιδια αποτελεσματα θα υπαρχουν με μηχανικο δισκο, ο οποιος ειναι ο ενταφιασμος του υπολοιπου συστηματος...

Αν ηταν για καμια γραματεα με office+ internet οκ, θα πεταγες ενα celeron με οτι φθηνοτερο υπαρχει κι ολα καλα, αλλα απο τη στιγμη που το θες για δουλεια μην αφαιρεσεις τιποτα απο αυτα που εγραψες παραπανω.

Το μονο σημειο που θελει προσοχη ειναι οτι θα δεις στη χρηση λογο cad πως θα θες και μια καλη καρτα γραφικων να προσθετεις.

πιθανον μεταξυ 4440 και 4670 να μην εβλεπες ποτε διαφορα , μιας και οι διαφορες τους ειναι σχετικα αμελητεες , και επισης ειναι 30ευρο πιο φτηνος

το τροφοδοτικο που εδειξες ειναι και αυτο μια χαρα (πατην στιγμη που δεν θα μπει τουμπανοκαρτα γραφικων)

για τον SSD , πηγαινε 120 .... και θα σου μεινουν κιολας

μιας και ειναι γραφειου ...γιατι δεν κοιτας αντικειμενα σε πιο compact μεγεθος ?

Ε μου φαίνεται πώς ξεφεύγει το κόστος χωρίς λόγο στον pro. Τελικά η σύνθεση έμεινε ως είχε, με πιο δυνατό τροφοδοτικό :D

Εμένα μια χαρά μου φαίνεται όπως είναι. Και αφού θα χαλάς πολλές ώρες, χρειάζεσαι όπωσδηποτε ότι καλύτερο. Όσο για τον ssd, δεν παίζει ρόλο μόνο στα timings του boot/shudown, παίζει ρόλο γενικά στην όλη απόκριση του μηχανήματος... Άλλος υπολογιστής κυριολεκτικά.

πολύ καλά κάνεις να ενδιαφέρεσαι για το τροφοδοτικό χωρίς να το θεωρείς παρακατιανό. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις σε αυτά τι χρήματα τι θα μπορούσες να αγοράσεις από Seasonic.

Αν έχεις χρόνο και όρεξη διάβασε και παλιότερα θέματα σχετικά με τα UPS, να κοιτάξεις επίσης στο google όχι στο skroutz μονάχα μήπως σε συμφέρει να αγοράσεις κάτι από άλλο κατάστημα. Τα μεταφορικά δεν είναι το πρόβλημα αν η συνολική τιμή/ποικιλία/τυχόν εξυπηρέτηση είναι καλύτερη. SSD να βάλεις οπωσδήποτε, ψάξε λίγο παραπάνω μήπως άλλαζες και τον Red με κάποιον άλλον.

Χωροταξικά να έχεις ελέγξει πριν παραγγείλεις αν υπάρχει θέμα με τις διαστάσεις της ψύκτρας και το κουτί καθώς και με τις μνήμες και την ψύκτρα.

Τελειώσαν οι εργασίες και ήρθε η ώρα επιτέλους να στηθεί PC! :jump:

Προορίζεται αποκλειστικά για δουλειά σε γραφείο-εργαστήριο κι αφού προβλέπεται καθημερινή ~10ωρη χρήση μ' ενδιαφέρει περισσότερο αξιοπιστία/εγγύηση, θόρυβος και τέλος η απόδοση.

GPU δε νομίζω να χρειαστώ στη παρούσα φάση. Η ενσωματωμένη απ' ότι διαβάζω θα με καλύψει άνετα και αν χρειαστώ στο μέλλον βάζω εκτός αν έχετε να προτείνετε κάποια <€100 να μπει να τελειώνει.

Το ποσό που διατίθεται είναι €1000 (μόνο οθόνη υπάρχει), η σύνθεση είναι ως εξής και ακούω προτάσεις!

case: BITFENIX SHINOBI USB3.0 BLACK €66.57

psu: CORSAIR RM SERIES RM550 €99.90

motherboard: ASUS H87-PLUS RETAIL €98.84

cpu: INTEL CORE I5-4670 3.40GHZ LGA1150 €194.90

cpu cooler: COOLERMASTER RR-212E-16PK-R1 HYPER 212 EVO €32.50

RAM: KINGSTON KHX16C10B1B/8 8GB DDR3 1600MHZ HYPERX BLACK SERIES €74.24

ssd: SAMSUNG MZ-7TE120BW 840 EVO SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA3 €88.50

hdd: WESTERN DIGITAL WD10EFRX 1TB RED NAS SATA3 €63,99

Optical: SAMSUNG DVD-RW SH-224DB/BEBE SATA BLACK BULK €16.50

external hdd (backup): SAMSUNG M3 PORTABLE 1TB USB3.0 €61.50

ups: EATON NOVA AVR LINE INTERACTIVE USB 1250VA €121.90

ΣΥΝΟΛΟ: €919.34

H σύνθεση μια χαρά είναι. Ο επεξεργαστής άριστη επιλογή για εφαρμογές CAD. Δυνατοί πυρήνες και Hyper Threading.

Κουτί μπορείς να βάλεις και κάπως πιο οικονομικό αλλά πολύ ποιοτικό, όπως το Carbide 200R της Corsair στα 55€. Χωράει σίγουρα κι ό,τι ψύκτρα βάλεις.

Για το τροφοδοτικό μην έχεις σκέψεις. Άριστο είναι στα 550W και μάλιστα 80+Gold, γιατί σύντομα θα χρειαστεί να βάλεις μια κάρτα γραφικών κατά την γνώμη μου. Όχι κάτι δυνατό απαραίτητα, αλλά με 100€ μπορείς να βρείς και ελαφρώς μεταχειρισμένη καλή κάρτα, απλά καλό θα είναι να έχει 2gb μνήμη.

O ssd όπως είπαν και οι υπόλοιποι δεν είναι πολυτέλεια. Οι χρόνοι απόκρισης του συστήματός σου θα γίνου από 3 έως 10 φορές πιο γρήγοροι, αναλόγως την εργασία. Είναι must για ένα σύγχρονο γραφείο.

Ακόμα και η ψύκτρα είναι σωστή επιλογή. Μακροζωία για τον επεξεργαστή.

Καλή επιτυχία και καλές δουλειές (Μηχανικός ανενεργός κι εγώ...).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.