Jump to content

Εγκατεστημένη και Δυνατή για Χρήση/8 & 4 Αντίστοιχα

Equin

Recommended Posts

Γεια σας!

Αγόρασα περσυ τα χριστουγεννα 2 ram 2x4GB Corsair Vengeance 1666MHz 8-8-8-24 timmings.

Εβγαλα τις 2χ2 τις παλιες μου απο την mobo και εβαλα τις νεες. Το θεμα ειναι οπως λεει και ο τιτλος , το εξης.

Παρατηρησα προσφατα και το ψαχνω καιρο αλλα λυση δεν βρήσκω...Διαβάζει κανονικα ο ΗΥ και τις 2 ραμ , καθως στις ιδιοτητες του υπολογιστη μου λεει οτι λεει ο τιτλος Eγκατεστημενη ραμ 8gb-Διαθεσημη για Χρηση ραμ 4gb...

Το ιδιο λεει και στο task manager(Usable RAM 4GB)

Το ιδιο λεει και στο bios

Το ιδιο λεει και στο msinfo32.exe

Το cpu-z λεει οτι εχω βεβαια 8192mb RAM αλλα anyway..

Πρωτου μου δωσετε απαντησεις να σας πω τι δοκιμασα...

1) Bios ειναι στην τελευταια εκδωση

2) msconfig , το max memory ειναι ξεκλικαρισμενο(αλλα ειτε κλικαρισμενο ειτε οχι παλι το ιδιο κανει)

3) Στο Bios το memory remap einai enabled (αλλα ειτε ειναι ειτε οχι παλι το ιδιο..)

4)Στο Bios εχω μια ρυθμιση η οποια λεγετε X.M.P (ειτε την εχω ειτε οχι παλι διαθεσημα θα μου εχει 4GB)

5)Το Bios το γυρισα στα default μια φορα αλλα δεν αλλαξε κατι

6)Οι ραμ ειναι σε 2 ιδια ντιμακια μπλε στην μιτρικη (μαυρο1-μπλε1-μαυρο2-μπλε2). Τις εχω σε μπλε1 και μπλε2

7) Φυσικα εχω 64-bitα windows7 ultimate

Δεν μου ρχετε κατι αλλο να σας πω που δοκιμασα..

Η μιτρικη μου δεχετε εως 16 η 32 GB μαξ ραμ...

Α και κατι ακομα , το cpu-z λεει οτι εχω singel channel τις Ραμ , ενω οι ραμ ειναι dual channel και η μιτρικη δεχετε dual channel...

Καμια βοήθεια ? =/

TOWER: CoolerMaster HAF XM

•CPU: Intel Core i5 750 - 2,6GHz(OverClocked @3,2GHz)

•MoBo: ASUS P7P55D

•Cooler: CoolerMaster Hyper 412S (1300rpm)

•RAM: Corsair Vengeance 8GB(2x4GB) DDR3 1666 MHz (8-8-8-24 Timing)

•HDD: 1 TB Sata II 7200 rpm

•SSD: 120GB Samsung 840Series

•GPU: GeForce GTX 770 Gigabyte Windforce 2GB OC 3X

•PSU: XFX ProSeries 850w Core Edition Full Wired(Bronze)

Για αρχή τις βάζεις στις μαύρες θύρες.

Εφόσον έχεις ψύκτρα aftermarket δες μήπως παράσφιξες τις βίδες και έχει λυγίσει η μητρική ελαφρά γύρω από το cpu socket.

Κάνε μια τράμπα πάλι τις παλιές μνήμες στα ίδια μπλε slot που έχεις τώρα τις 2x4. Αν σου δείχνει single channel και 2gb σύνολο κάτι παίζει με τη μητρική και τα slot. Πιθανότατα ελαττωματική motherboard.

Αν και η τελευταία περίπτωση είναι τραβηγμένη θα δοκίμαζα για αρχή τις μαύρες θύρες ram και προχωράς ανάλογα.

Δεν μπορώ να τις βάλω στις μαύρες θήρες γιατί η μια απο τις δύο μαύρες ειναι καλλημένη απο την ψύκτρα του CPU...

Αν βάλω την μια στην μαυρη και την αλλη στην μπλε η δεν μπουταρει το πισι η μ εχει εγκατεστημένη ραμ 4gb. αυτό.

Τις παλιες τις 2χ2 δεν τις εχω...

Μου φενεται θα περιμενω εως παρω νεο cpu & mobo αρα κατα πασα πιθανοτητα το προβλημα θα λυθει...!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.