Jump to content

silent fan !

Prodromos

Recommended Posts

οντως αποφασησα να παρατησω τα λεντακια σορρυ για το 13 μετρησα καταλαθως το fan controller αντ για τους fans :Ρ ειναι ενα hdd cooler schythe για το velociraptor μου ενα ram cooler hyper-x με 2 φανακια, φανακι στο chipset και custom heatsink αντι για το μαμα. οποτε αλλοι 4

ναι και τα 2 ψυγεια ειναι με ανεμηστηρες το καθενα σε διαταξη push

andkokin θέλω σε 5 μήνες περίπου να μας δώσεις τις θερμοκρασίες που θα έχει το κουτί σου, έχω απορία να δω σε τι θερμοκρασίες ψήνονται τα σωθηκά του.Συγνώμη αλλά νομίζω πως είναι λανθασμένη αυτή η σκέψη σου όσο αφορά την θετική πίεση και ξέχνα την σκόνη, καταρχήν ο αέρας που θα εισέρχεται από μπροστά θα είναι διπλάσιος απ' αυτόν που θα βγαίνει από πίσω, αυτό θα δημιουργεί στροβυλισμούς στο εσωτερικό του κουτιού αφού δεν θα έχει έξοδο διαφυγείς και βέβαια αυτό συνεπάγεταιο με την αύξηση θερμοκρασίας του και τα συνέπεια όλων των συσκευών σου (HHD,GPU,MB,CPU).

Συνήθως αυτα τα μικρά κάτω των 9cm φανάκια 8 η 6 άρια που υπαρχουν σε διαφορα αξεσουάρ δουλεύουν πανω απο 2000 στροφές και ο θόρυβος ειναι δεδομένος.

Εχω ενα τέτοιο 6αρι σε ενα ups και κανει σα διαολάκι σβιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιν.

Ψάχνω να βρω ανταπτορα απο 6 σε 8 για να βαλω και εκει τον 8αρι της bequiet, να ησυχασω βρε παιδι μου.

Λοιπον όπου έχεις τέτοια μικρά κοιτά να τα αλλάξεις.

Και κοιτά στο eshop που εχει πολλα φαν απο διάφορες εταιρίες ώστε να δεις χαρακτηριστικά.

Να θυμάσαι οτιδήποτε κάτω απο 20db δεν ακούγεται.

Στα 23 - 25 τα ακούς αλλα ειναι ήσυχοι αλλα απο εκει και πανω έχεις θόρυβο.

Ξεχνά static pressure και ολα τα κολπάκια στις ονομασίες των εταιρειών και σύγκρινε χαρακτηριστικά.

Και επιμένω για τους bequiet γιατι με το θόρυβο και τις στροφές που παράγουν εχουν πολυ καλό cfm.

Βέβαια ειναι κομματάκι ακριβοί μεταξύ 20 με 25 € αλλα σε αποζημιωνουν με την ησυχία τους και με την αντοχή τους στο χρόνο.

Αυτα και ελπίζω να σε βοήθησα.

το κολπο με τη θετικη πιεση ειναι να υπαρχει αλλα να μην ειναι μεγαλη εμενα το κουτι μου (HAF 932) εχει παντου τρυπες οποτε δεν νομιζω να υπαρχει και πολυ θετικη πιεση :Ρ και εχω fan controller για ολους τους fan δεν ακουγονται καθολου γυρω στα 7ν με εξερεση τους aerocool οι οποιοι οπου και να τους βαλω ακουγονται το ιδιο Τ.Τ

Αφού έχεις τέτοια ψυγεία άρα δεν χρειάζεσαι και μεγάλη στατική πίεση, πιστεύω 1.5-2.2 είσαι κομπλέ δλδ fan στις 1200-1600 στροφές με περίπου 19-23db ίσως και λιγότερο.

Ρίξε μια ματιά σε αυτούς εδώ,λίγο πολύ όλοι είναι καλής κατασκευής, δεν θα σε πρότεινα κάτι σε coolermaster γιατί μετά από καιρό "ακούς" την φθορά τους.

GentleTyphoon 120 mm D1225C12B4AP-14

Corsair SP120 PWM Quiet Edition

Enermax Cluster Advance 120mm UCCLA12P

Bequiet Pure Wings 2 120mm

NB-eLoop Series 120 mm B12-PS ή B12-P

Θα σου πρότεινα τους Scythe GentleTyphoon 120mm, τώρα σαν ομορφιά μ'αρέσουν πολύ οι NB-eLoop αλλά αν χρειαστεί να τους κάνεις διάταξη push-pull δυστυχώς δεν προτείνονται. Σαν τιμή και οι δύο είναι κοντά γύρω στα 18,00€ να υπολογίζεις

θέλω σε 5 μήνες περίπου να μας δώσεις τις θερμοκρασίες που θα έχει το κουτί σου, έχω απορία να δω σε τι θερμοκρασίες ψήνονται τα σωθηκά του.Συγνώμη αλλά νομίζω πως είναι λανθασμένη αυτή η σκέψη σου όσο αφορά την θετική πίεση και ξέχνα την σκόνη, καταρχήν ο αέρας που θα εισέρχεται από μπροστά θα είναι διπλάσιος απ' αυτόν που θα βγαίνει από πίσω, αυτό θα δημιουργεί στροβυλισμούς στο εσωτερικό του κουτιού αφού δεν θα έχει έξοδο διαφυγείς και βέβαια αυτό συνεπάγεταιο με την αύξηση θερμοκρασίας του και τα συνέπεια όλων των συσκευών σου (HHD,GPU,MB,CPU).

αν και δεν αναφέρεσαι σε μένα θα διαφωνήσω με ότι έχει να κάνει περί θετικής πίεσης και αύξηση θερμοκρασίας, στο pc τώρα έχω 1x230 και 3 x120 εισαγωγή και μονο 2 x 120 εξαγωγή η οποιοι είναι και επάνω στο rad

Σε σχέση με πριν που είχα 1x230 εισαγωγή και 3 x 120 εξαγωγή τώρα έχω ποιο χαμηλές θερμοκρασίες

δεν θυμάμαι ακριβώς νούμερα αλλα μπορώ να τα κοιτάξω πάντως σε σχέση με πριν θυμάμαι τις διαφορες

καταρχήν η θερμοκρασία και στις 2 κάρτες γραφικών έπεσε 7-8 βαθμούς γιατί ρίχνουν αέρα πάνω τους 1x 230 και 2 x120 εκεί είναι και η μεγάλη διαφορα παρόλο που ανάμεσα στις 2 κάρτες υπάρχει και μια pci wifi που πιθανόν να κόβει λίγο αέρα από τον ένα fan της πάνω κάρτας

ο τρίτος 120 βάζει και φυσάει κατευθείαν πάνω στην ψήκτρα των vrm, με ψηφιακό θερμόμετρο επάνω στην ψήκτρα δίνει 2 βαθμούς λιγότερο το ίδιο βλέπω και από software στον cpu και mobo 2 λιγότερο σε σχέση με πριν, στις διαφορες από software ( cpu mobo ) όμως δεν τις περνώ και τόσο πολύ υπόψιν

στα 2 HDD η θερμοκρασία έχει αυξηθεί γιατί μετακόμισαν στα 5.25" drive bays όπου δεν υπάρχει air flow όχι όμως σε επικίνδυνα επίπεδα αλλα και πάλι δεν με νοιάζει γιατί και οι 2 είναι λίγο πριν με αφήσουν χρόνους

στροβιλισμοί υπαρχουν περισσότεροι αυτό έχει έχει να κάνει με τον θόρυβο που έχει αυξηθεί λίγο και νομίζω πως δεν έχει να κάνει μονο με το ότι προστέθηκαν 2 επιπλέον fan αλλα και ότι μεγάλωσε η θετική πίεση και άλλαξε γενικά το air flow στο case, κατά κάποιο περίεργο τρόπο όταν οι κάρτες είναι σε idle και βγάζω το side panel ο θόρυβος μειώνεται αντί να μεγαλώνει και δεν είναι από κάποιο συντονισμό του side panel που διορθώνεται

Όσο αφορά το πρόβλημα θορύβου που έχεις ίσως να λυθεί με ένα fan στο πλαινό panel το οποίο θα εξάγει αέρα, άρα λιγότερο στροβιλισμό και θετική πίεση. Για τις GPUs δεν έχεις θέμα διότι η ροή του αέρα μεγαλώνει περνώντας ανάμεσα από gpu - pci wifi - gpu. Τωρά όσο για την θερμοκρασία που αναφέρω για τον Prodromos δεν είμαστε απόλυτοι σίγουροι ότι ισχύει σε όλους αυτό γιατί μεσολαβούν πολλοί παράγοντες (τί case και από τί κατασκευασμένο,hardware πχ. πόσους HDD/GPUs κλπ...,fans διαστάσεις/απόδοση, ύπαρξη water cooling system, τοποθεσία του case σε ανοιχτό ή κλειστό χωρο, θερμοκρασία χώρου) και πολλά άλλα που παίζουν ρόλο, αλλά λίγο πολύ παίζει ρόλο πόση θετική πίεση υπάρxει στο case.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.