Jump to content

silent fan !

Prodromos

Recommended Posts

Και τα 3 μαζί δύσκολο θα τα βρεις. Διάλεξε 2 από τα 3. Μεγάλη ροή - χαμηλά Decibel - LED.

Διαφορετικά χρησιμοποιείς fan controller ή αν είναι pwm τα fans υπάρχουν και κάτι καλώδια που τραβάνε το pwm σήμα χωρίς να τραβάνε ρεύμα από υποδοχή CPU fan στην μητρική και αναλόγως ελέγχεις ροή/θόρυβο ανάλογα την χρήση.

ασε τα led fans .... αμα θελεις φωτισμο , παρε μια led-τενια και εισαι ετιμος . Δεν αξιζει να χαραμισεις αποδοση .

χωρις να εχω υδροψυξη , θα σου προτινα τους corsair , ειναι σχετικα οικονομικοι , εχουν καλη πιεση και ειναι ομορφοι

• 5 weeks later...

Πηρα πρόσφατα καινούργιο πισί.

Το κουτι ειναι ενα silensio 650 coolermaster.

Έχει δυο 120ρηδες μπροστα που του άφησα ως εχουν.

Εχω βάλει ενα 120 μπροστα και πανω στο cage των δίσκων παράλληλα με τους δυο μπροστινους.

Εχω στο πάτωμα δίπλα στο τροφοδοτικο άλλον έναν που φέρνει μέσα.

Πισω έβαλα ενα μονο ψυγείο της corsair με την εξής διάταξη: 120 fun ψυγείο και 120 fun και ρουφανε αέρα απο έξω προς τα μέσα.

Μεχρι εδώ έχουμε δυο μπροστα δυο πισω με το ψυγείο ενα κάτω και έναν αναμεσα σε κάρτα γραφικών και σκληρούς δίσκους που και αυτός προωθεί οτι φέρνουν μέσα οι μπροστινοι.

Και τέλος η έξοδος ειναι στο πανω μέρος του κουτιού με έναν 140αρη.

Αρα έχουμε πέντε 120ρηδες να φέρνουν μέσα έναν έκτο να προωθεί και βέβαια μη ξεχάσω και του δυο μικρούς της κάρτας γραφικών.

Το κουτι ειναι φουλ απο θετική πίεση αφού μπαίνει περισσότερος αέρας απο οτι βγαίνει αρα πολυ λίγο σκόνη.

Όλοι οι ανεμηστηρες εκτός απο τους δυο μπροστινους που ειναι του κουτιού και αρκετά αθορυβοι και τους δυο που είχε το ψυγείο της corsair τους πηρα απο το eshop και ειναι και αυτοί της corsair μοντέλα sp και af για τον 140αρη.

Ολα ωραία τα είχα σκεφτεί και οταν ολοκληρώθηκε το στήσιμο και ανοίγω το πισί, μονο silencio δεν ήταν.

Απίστευτος θόρυβος ειδικά απο τους δυο της συσκευασίας του ψυγείου.

Απελπισία, δεν αντεχοταν με τίποτα, δοκιμές και ξανά δοκιμές και κόντρα ρυθμίσεις και οτι άλλο μπορείς να σκεφτείς.

Αποτέλεσμα μηδέν, ο θόρυβος εκει.

Μεχρι που ένα καλό παιδί μου σφυραει κατι για τους bequiet.

Παίρνω απόφαση τα σκάω και αλλάζω όλους τους corsair με τους silent wings 2.

Ευτυχώς μείωσα τα έξοδα δίνοντας τους corsair.

Και ανοίγω πισί.

Και παθαίνω πλάκα.

Δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα σε δωμάτιο με ησυχία και αυτο που ακούω ειναι το μικρο ανεμιστηρακι απο το ups ενα μετρό μακριά.

Το αφήνω καμία ωριτσα να μετατρέπει βίντεο και να ζοριστεί ώστε να δω θερμοκρασίες γιατι δε πίστευα στα αυτιά μου και μετα και στα μάτια μου!

Και τώρα που γράφω ειναι καμία δεκαριά μερες που εχω περίπου αυτές τις θερμοκρασιες:

CPU στους 38- 40° Gpu στους 42-46° και οι 7 δίσκοι παίζουν μεταξύ 36 και 42°.

Οι bequiet ειναι απαιχτοι και για όποιον ψάχνει την ησυχία του τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Εαν ακόμα ψάχνεσαι δεστους λίγο.

Οι sp δουλεύουν πιο ψηλά σε στροφές για να δημιουργήσουν πίεση, αρα και πιο πολυ θόρυβο.

Οι bequiet δουλεύουν πιο χαμηλά συν το γεγονός οτι δεν τους βάζεις με βίδες αλλα με λαστιχένια καρφιά μειώνοντας τελειως τη μεταφορά θορύβου προς το κουτι και εν τέλη προς τα αυτιά σου.

Πάντως ανεξάρτητα τι θα βάλεις σκέψου το κανόνα για θετική πίεση και αρα λιγότερη σκόνη:

Προσθέτεις τα cfm όλων των ανεμιστηρων που βάζουν αέρα στο κουτι και αυτο το νούμερο θα πρεπει να ειναι μεγαλύτερο απο το cfm του ή των ανεμιστηρων που βγάζουν αέρα απο το κουτι.

Τώρα βέβαια εαν εσυ ζοριζεις το πισί με παιχνίδια τοτε πρεπει να ξεχάσεις το προς το αθορυβο του πράγματος εκτός εαν το κουτι σου και η τσέπη σου σηκώνουν ψυγεία και τα λοιπά.

εχω υδροψυξη με 1 μονο 120αρι και 1 διπλο 120αρι ψυγειο μια 6990 και εναν 1090t στα 4 ghz. την υδροψυξη τη ψυχουν 3 aerocool shark οι οποιοι δεν ειναι κακοι απο αποψη αποδοσηςς αλλα ειναι απο αποψη θορυβου οποτε θελω κατι τελειως αθορυβο και με καλυτερη η ιδια αποδοση απο τους "καρχαριες" μου επισης το κουτι μου εχει 13 ανεμηστηρες απο τους οποιους οι μονοι που ακουγονται ειναι οι aerocool :Ρ οι θερμοκρασιες μου ειναι 25 idle 35 full load στο cpu και 42 gpu idle 50 full load

οσο για τη θετικη πιεση εχω τον προστα 200αρη τον κατω 120αρη και τον πισω 120αρη να βαζουν και τους 2 120αριδες επανω να βγαζουν και χρειαζεται καθαρισμα μια φορα το 2μηνο :Ρ

Απο θερμοκρασίες είσαι καλα.

Τώρα με 13 ανεμιστήρες ποσο αθόρυβος να γίνεις;

Αλλα με έχεις μπερδέψει λίγο.

Πάμε παλι

Ένας 200αρης μπροστα βάζει

Ένας 120αρης στο πάτωμα και ένας 120αρης πισω βάζουν.

Και στο ταβάνι δυο 120αρηδες βγάζουν.

Σύνολο πέντε, μεχρι τους 13 μένουν ακόμα 8

Και με τα ψυγεία έχεις ενα μονο και ενα διπλό; Και τα δυο ψυγεία με δυο ανεμιστήρες το καθένα;

Φαντάζομαι οτι εαν αλλάξεις τους καρχαρίες με πιο ήσυχους η διαφορα στη θερμοκρασία θα ειναι αμελητέα.

Ξεχνά τα led γιατι δε συμβαδίζουν παρά σπάνια με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.