andkokin Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2014 Εχω ενα belkin 300N τρία και κατι χρονια τώρα.Εχω μια γραμμή ΟΤΕ 24αρα στα χαρτιά αλλα στη πράξη κατεβάζω με μάξιμουμ 800kbps. Είμαι μακριά απο το "κουτί" του ΟΤΕ αρα δε προκειτε να δω κατι καλύτερο και δεν υπαρχει κάλυψη vdsl στη περιοχή που ζω.Με το belkin η συμβίωση ειναι κομματάκι ζόρικη, -να μην εξηγώ τώρα- αλλα εχω μάθει τα χούγια και τις ιδιοτροπίες του οπότε το κουμανταρω. Το μονο που δε κατάλαβα ποτέ ειναι γιατι αφού ειναι τοποθετημένο στη μέση του σπιτιου στο ενα μισό να εχω σήμα "καμπάνα" και στο άλλο μισό ούτε "καμπανάκι".Το έλυσα με ενα repeter tis dlink και ολα καλα μεχρι τώρα.Εχω λοιπον κάποιες απορίες.Σε λίγες μερες περιμένω την άφιξη νέου υπολογιστή με windows 7 απο vista που εχω τώρα.Οταν θα ανοίξω το νεο πισί θα καταλάβει οτι ειναι συνδεδεμένο επάνω του το belkin θα το "δει" η θα πρεπει να πάω παλι απο την αρχή με εγκατασταση και με ρυθμίσεις;Δώστε μου λίγη βοήθεια εδώ για το τι να περιμένω.Η επόμενη απορία μου εχει να κανει με το αν αξίζει να περάσει κανεις στο νεο wifi ac.Πέρα απο του οτι ειναι νεα υλοποίηση με dual band πρακτικά τι το παραπάνω προσφέρει καιΕιδικά Στη δικιά μου περιπτωση θα δω κάποια βελτίωση σε ταχύτητα με τη γραμμή που προανάφερα οτι εχω;Ευχαριστώ παιδια για το χρόνο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 25, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2014 Αρχικά δες στα πόσα συνδέεσαι. Εσύ μπορεί να κατεβάζεις max 800kbps (100kB/s) αλλά η γραμμή σου να είναι οκ και να έχεις αλλού το πρόβλημα (π.χ. σκ@τ@ wifi). Δοκίμασε wired internet για να είσαι σίγουρος, άλλαξε τα φίλτρα κτλ.Άμα δεις στο ρούτερ πραγματικά να σου λέει 800kbps download, πάρτους τηλέφωνο να στη κάνουν 8ρα/4ρα τη γραμμή. Καλύτερα θα είναι και πιο φτηνά. Μετά το wifi AC δε πρόκειται να σου δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα σύνδεσης στο internet. Η ταχύτητα μεταξύ των συσκεύων θα αλλάξει - όχι η σύνδεση σου με τον ISP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andkokin Ιανουάριος 25, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2014 Το πισί ειναι συνδεδεμένο με το belkin ενσυρματα.Έτρεξα ενα speedtest και το αποτέλεσμα ειναι 5,89 Mbps download 0,84 Mbps upload και εχει και ενα ping 29ms, δε ξέρω τι ειναι αυτό.Τα ίδια σχεδόν αποτελέσματα πήρα και σε ασύρματη σύνδεση με το ipad, με το ιδιο προγραμα (OOKLA).Φυσικά δε περιμένω ενα νέο Μοντεμ να μου ανεβάσει τη γραμμή αλλα αυτό με τη πιο γρηγορη σύνδεση των συσκευών πως μεταφράζεται στη πράξη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Ιανουάριος 25, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2014 Πραγματικά ειναι αδύνατον να πας σε wired σύνδεση; Mε Wi-Fi πάντα κάτι θα χάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andkokin Ιανουάριος 30, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 Ελπίζω στη βοήθεια σας γιατι σε οτι εχει να κανει με δυκτιακα Μοντεμ κτλ είμαι σχεδόν άσχετος.Περιέγραψα πιο πανω οτι εχω ενα belkin συνδεδεμένο με το πισί ενσυρματα.Η γραμμή που εχω ειναι απλή τηλεφωνική και 24 adsl και τρέχοντας ενα προγράμματακι μου έβγαλε τα αποτελέσματα που έγραψα πιο πανω τόσο ενσυρματα απο το πισί οσο και ασύρματα απο το ipad που εχω.Βασικά θελω να παρω αυτο:D-Link Hellas | DIR-860L Wireless AC1200 Dual-Band Gigabit Cloud Router with AC SmartBeamTM TechnologyΌχι για να μεγαλώσω τη ταχύτητα της γραμμής μου, το γνωρίζω οτι δε γινεται αυτο αλλα για να βελτιώσω το σήμα του wifi στο σπιτι και ισως την καλυτερη επικοινωνία των ασύρματων συσκευών.Αλλα είδα μετα οτι ειναι σκέτο ρουτερ.Απο τα λίγα που καταλαβαίνω, νομίζω οτι χρειάζομαι και ενα μοντεμ.Ωραία λοιπον πιο Μοντεμ θα μπορούσε να ταιριάζει με το συγκεκριμένο ρουτερ;Οποιοδήποτε; Εχω για παράδειγμα βρει αυτο: TP-LINK TD-8616 ADSL2+ MODEM PSTN - DSL -Και εδώ: TD-8616 - Welcome to TP-LINKΑυτο θα μπορούσε να ταιριάξει; Υπαρχει καποια ασυμβατότητα ας πούμε με τη ταχύτητα η με τα στανταρς που ακολουθεί καθε συσκευή;Και τέλος να ρωτήσω κατι ακόμα που δε ξέρω.Αγοράζοντας ενα Μοντεμ και βάζοντας στο στην πρίζα αυτο ειναι έτοιμο η χρειάζεται να ρυθμιστεί μεσω πισί;Ευχαριστώ παιδια για τη βοήθεια που θα μου δώσετε ώστε να ξεδιαλυνω λιγάκι τη κατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
reinko24 Ιανουάριος 30, 2014 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2014 Για την ταχύτητα που λες αν είσαι μακρια απο τον DSlam toy OTE δεν υπαρχει περίπτωση να δεις καλύτερες ταχύτητες το ποιο τούμπανο router να πάρεις.Αρχικα θα σου πρότεινα να κανείς μια αίτηση βλάβης να διευκρινίσεις το πρόβλημα σου φουσκώσε τα και λίγο πες δεν φορτώνει βίντεο στο ytube και έχω πολυ μικρή ταχύτητα download..βέβαια είναι περίεργο που το speed test σου βγάζει 8 και εσυ τώρα ας με 0,8 βασικά αν αναφέρεσαι σε torrent να ξέρεις έχουν μεγάλη σημασία οι seeders και φυσικα το site τα free δεν έχουν καλούς servers είσαι σε κάποιο ιδιωτικό η prive να τραβηξεις απο εκει να δεις πόσο ταχύτητα πιάνει..Επίσης μην μπλέκεται με modem Kai router ξεχωριστό πάρε combo..να κοιτάς να είναι ANNexA και κυρίως adsl2+ έχω δει ένα T plink στο Π στα 53 ευρω που δείχνει τούμπανο με 3 κεραίες με επιχρυσωμενα βισματα και έχει και 300 και 600 με το οποιο πολυ πιθανόν να πιάνει και καμία 50ρια μέτρα μακρια απο το ΣΠΙΤΙ σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.