Jump to content

Ερωτήσεις για μητρική κάρτα

Johnny_Sco

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

1) Ποια η διαφορά μεταξύ πίσω εξόδων USB 2.0 και USB 3.0;

2) 3-Way CrossFireX, 2-Way CrossFireX, 2-Way SLI, Quad CrossfireX, QuadSLI : τι είναι καθεμία από αυτές τις επιπλέον δυνατότητες που έχει μία μητρική κάρτα, ποιος τις χρειάζεται και για ποιο λόγο;

3) Κάρτα δικτύου έχει η κάθε μητρική και αποτελεί κάτι διαφορετικό από το να έχεις ίντερνετ ή είναι το ίδιο πράγμα;

4)Τι είναι το HDMI;

5) Ποια η διαφορά μεταξύ πλήθος DIMM slots και (π.χ. dual) channel;

6) Αν η μητρική λέει ότι έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, επηρεάζει σε κάτι το γεγονός προσθήκης δικής μας επιλογής κάρτας γραφικών αργότερα;

Αυτές είναι κάποιες ερωτήσεις για να καταλάβουμε όσοι δεν γνωρίζουμε τι χρειαζόμαστε για να αγοράσουμε το κατάλληλο προιόν.

1) Ποια η διαφορά μεταξύ πίσω εξόδων USB 2.0 και USB 3.0;

2) 3-Way CrossFireX, 2-Way CrossFireX, 2-Way SLI, Quad CrossfireX, QuadSLI : τι είναι καθεμία από αυτές τις επιπλέον δυνατότητες που έχει μία μητρική κάρτα, ποιος τις χρειάζεται και για ποιο λόγο;

3) Κάρτα δικτύου έχει η κάθε μητρική και αποτελεί κάτι διαφορετικό από το να έχεις ίντερνετ ή είναι το ίδιο πράγμα;

4)Τι είναι το HDMI;

5) Ποια η διαφορά μεταξύ πλήθος DIMM slots και (π.χ. dual) channel;

6) Αν η μητρική λέει ότι έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, επηρεάζει σε κάτι το γεγονός προσθήκης δικής μας επιλογής κάρτας γραφικών αργότερα;

Αυτές είναι κάποιες ερωτήσεις για να καταλάβουμε όσοι δεν γνωρίζουμε τι χρειαζόμαστε για να αγοράσουμε το κατάλληλο προιόν.

1) H βασικη διαφορα ειναι η 10 φορες μεγαλυτερη ονομαστικη ταχυτητα του 3.0 εναντι του 2.0

2) CrossFireX -> 2 και πανω καρτες AMD (2way, 3 way, quad) να παιζουν ταυτοχρονα στην μητρικη, SLI -> 2 και πανω καρτες Nvidia.

3) Καρτα δικτυου για να συνδεεις modem-router και να εχεις προσβαση στο internet. Και για διαφορες αλλες χρησεις.

4) Θυρα για μεταφορα (ψηφιακης) εικονας και ηχου αναμεσα σε δυο συσκευες.

5) Dual channel ειναι 2 ακριβως ιδια dimm μνημης ram. Aποδιδουν καλυτερα υποθετικα.

6) Μπορει να βαλεις δικη σου. Απενεργοποιειται η ενσωματωμενη.

1) H βασικη διαφορα ειναι η 10 φορες μεγαλυτερη ονομαστικη ταχυτητα του 3.0 εναντι του 2.0

2) CrossFireX -> 2 και πανω καρτες AMD (2way, 3 way, quad) να παιζουν ταυτοχρονα στην μητρικη, SLI -> 2 και πανω καρτες Nvidia.

3) Καρτα δικτυου για να συνδεεις modem-router και να εχεις προσβαση στο internet. Και για διαφορες αλλες χρησεις.

4) Θυρα για μεταφορα (ψηφιακης) εικονας και ηχου αναμεσα σε δυο συσκευες.

5) Dual channel ειναι 2 ακριβως ιδια dimm μνημης ram. Aποδιδουν καλυτερα υποθετικα.

6) Μπορει να βαλεις δικη σου. Απενεργοποιειται η ενσωματωμενη.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!!!

Σκέφτομαι να πάρω αυτή την μητρική: Gigabyte GA-Z87-HD3 | Skroutz.gr . Επίσης μία κάρτα γραφικών θα βάλω..δεν χρειάζομαι τα crossfire/sli. Στις ταχύτητες μνήμης λέει 1333/1600/2933OC MHz και έλεγα να βάλω αυτές τις μνήμες ram:

G.Skill RipjawsX 8GB DDR3-2400MHz (F3-2400C11D-8GXM) | Skroutz.gr ! Είναι συμβατές οι ram;

Το σύστημά μου (αγορά του 2008) είναι:

Operating System

Windows 7 Home Premium 64-bit SP1

CPU

Intel Core 2 Quad Q9400 @ 2.66GHz

Yorkfield 45nm Technology

RAM

4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz (5-5-5-15)

Motherboard

Gigabyte Technology Co., Ltd. G31M-S2L (Socket 775)

Hard Drives

2x 596GB Western Digital WDC WD6400AAKS-65A7B0 ATA Device (SATA)

Και σκέφτομαι για CPU: Intel Core i5-4670K

Επίσης οι σκληροί μου δίσκοι θα λειτουργούν ή θα πρέπει να πάρω SATA III;

Επίσης οι σκληροί μου δίσκοι θα λειτουργούν ή θα πρέπει να πάρω SATA III;

θα λειτουργούν, υπαρχει συμβατότητα προς τα πισω.

Λοιπόν η κύρια αναβάθμιση που θέλω να κάνω είναι:

MOBO: Gigabyte GA-Z87-HD3

CPU: Intel Core i5-4670K

RAM: Geil Evo Potenza 8GB (2x4GB) DDR3-1600MHz

Κόστος: 389,5 ευρώ

Λογικά θα δω σημαντική διαφορά στην απόδοση και την ταχύτητα του υπολογιστή.

Λοιπόν η κύρια αναβάθμιση που θέλω να κάνω είναι:

MOBO: Gigabyte GA-Z87-HD3

CPU: Intel Core i5-4670K

RAM: Geil Evo Potenza 8GB (2x4GB) DDR3-1600MHz

Κόστος: 389,5 ευρώ

Λογικά θα δω σημαντική διαφορά στην απόδοση και την ταχύτητα του υπολογιστή.

σιγουρα θα δεις. καρτα γραφικων υπάρχει; θα βαλεις; θα χρησιμοποιησεις την ενσωματωμενη;

σκεψου να βαλεις και εναν ssd ωστε να δεις ακομα μεγαλύτερη διαφορα.

πρωτα απ ολα ομως πες μας για τι χρηση θες το μηχανημα!

σιγουρα θα δεις. καρτα γραφικων υπάρχει; θα βαλεις; θα χρησιμοποιησεις την ενσωματωμενη;

σκεψου να βαλεις και εναν ssd ωστε να δεις ακομα μεγαλύτερη διαφορα.

πρωτα απ ολα ομως πες μας για τι χρηση θες το μηχανημα!

Θα βάλω SSD: Samsung 840 Series Evo 120GB, όπως και αντικατάσταση των 2 σκληρών μου δίσκων των 596GB με αυτόν: Western Digital Caviar Black 1TB (SATA III), γιατί κάτι μου λέει ότι έχει διαφορά το 3.0 Gb/s (sata II) με το 6.0 Gb/s (sata III). Απλά θα τα πάρω λίγο αργότερα αυτά. Κάρτα γραφικών έχω την GeForce 9600 GT και σκέφτομαι για:

Sapphire Radeon R9 270X 2GB Toxic (11217-02-40G) | Skroutz.gr .Τι λέτε;

η πρωτη αναβαθμιση που πρεπει να κανεις και που θα ειναι και ουσιαστικοτερη των υπολοιπων ειναι ο ssd.

Η επομενη ειναι η καρτα, κι οποτε εχεις χρηματα που σου περισσευουν παιρνεις κι ενα μοντερνο σετ επεξεργαστη-μητρικη-μνημη

Οι κινήσεις με σειρά:

Αρχικά:

Λογισμικό: Microsoft Windows 8 x64 GR DSP --> 91,59 (Shop4you)

(Microsoft Windows 8 x64 GR DSP | Skroutz.gr)

Antivirus: Kaspersky AntiVirus 2014 --> 25,00 (e-gate)

(Kaspersky AntiVirus 2014 (1 Licenses , 1 Year) | Skroutz.gr)

Format

SSD: Samsung 840 Series Evo 120GB --> 88,50 (Msystems)

(Samsung 840 Series Evo 120GB | Skroutz.gr)

Graphics: Sapphire Radeon R9 270X 2GB Toxic --> 219,59 (Digital Master)

(Sapphire Radeon R9 270X 2GB Toxic (11217-02-40G) | Skroutz.gr)

Κόστος 1: 424,68 ευρώ

Μετά:

Μητρική κάρτα: Gigabyte GA-Z87-HD3 --> 101,24 (Digital Master)

(http://www.skroutz.gr/s/3423574/Gigabyte-GA-Z87-HD3.html)

Επεξεργαστής: Intel Core i5-4670K Box --> 212,49 (Digital Master)

(http://www.skroutz.gr/s/3405078/Intel-Core-i5-4670K-Box.html)

Μνήμη Ram: Geil Evo Potenza 8GB DDR3-1600MHz --> 75,77 (Digital Master)

(http://www.skroutz.gr/s/4026866/Geil-Evo-Potenza-8GB-DDR3-1600MHz-GPB38GB1600C11DC.html)

HDD: Western Digital Caviar Black 1TB (WD1003FZEX) --> 81,32 (Digital Master)

(http://www.skroutz.gr/s/4075218/Western-Digital-Caviar-Black-1TB-WD1003FZEX.html keyphrase=Western+Digital+Caviar+Black+1TB+%28WD1003FZEX%29)

Κόστος 2: 470,82 ευρώ

Τέλος:

Οθόνη: Asus VK248H --> 198,90

Κουτί: Sharkoon Scorpio 2000 --> 85,90

Κόστος 3: 284,80 ευρώ

Συνολικό Κόστος: 1180,30 ευρώ

αν τα αγοράσεις σύντομα έχει καλώς. Αν όμως περάσει πολύς καιρός (3-4 μήνες+) τότε καλύτερα να βάλεις απλώς τον SSD από τώρα και βλέπεις για τα υπόλοιπα όταν έρθει η ώρα. Να υπολογίζεις αγορά καλού τροφοδοτικού αν το τωρινό σου δεν είναι για πολλά πολλά.

αν τα αγοράσεις σύντομα έχει καλώς. Αν όμως περάσει πολύς καιρός (3-4 μήνες+) τότε καλύτερα να βάλεις απλώς τον SSD από τώρα και βλέπεις για τα υπόλοιπα όταν έρθει η ώρα. Να υπολογίζεις αγορά καλού τροφοδοτικού αν το τωρινό σου δεν είναι για πολλά πολλά.

Πριν 2 μήνες πήρα τροφοδοτικό: https://www.skroutz.gr/s/410171/Thermaltake-Berlin-630W.html?keyphrase=thermaltake+berlin

Κοιτα, αν και δεν ειναι political correct αυτο που θα σου πω, αλλα αν το pc θα ειναι σε σπιτι κι οχι σε καποια επιχηρηση εχεις τροπο να γλυτωσεις 91.59 για καλυτερη καρτα γραφικων ή περισσοτερη μνημη η μεγαλυτερο ssd ή τεσπα για κατι χρησιμοτερο...

Απο κει και περα οτι νομιζεις... σκεψου ομως πως με αυτο το ανουσιο εξοδο, και στερωντας (η κλεβοντας αν θες) 91.59 ευρω απο την πλουσιοτερη εταιρια του κοσμου που βγαζει 250000 δολαρια το λεπτο, πας μανι μανι σε 280Χ...

Απο τη μια εσυ κερδιζεις καθετα κι οριζοντια σε επιδοσεις, κι απο την αλλη βαζεις ενα νομισματακι στο θησαυροφυλακιο του Σκρουτζ Μακ Ντακ προκειμενου να νοιωθεις "σωστος" (και καλα)...

Η αποφαση δικη σου

Άρα πρότεινε μου άμεσα την άποψη σου! Σπιτικό πι-σι!!

προτεινα ηδη...

Τωρα αν δεν καταλαβες δε φταιω εγω...

προτεινα ηδη...

Τωρα αν δεν καταλαβες δε φταιω εγω...

Τώρα το έπιασα!! Κατάλαβα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.