Jump to content

WIFI μεταξύ 2 σπιτιων

cromdimitris

Recommended Posts

Καλησπερα.Θέλω να δώσω internet σε ένα φίλο σε απόσταση 500μ περίπου με οπτική επαφή ο οποίος έχει την

Ubiquiti NanoStation Loco M2.Εγώ έχω το netgear dgn2200 το οποίο έχει 2 αποσπώμενες κεραίες.

Αν βάλω μία εξωτερική όπως αυτην 2 4GHz 14dBi WiFi Wireless WLAN Outdoor High Gain Antenna LG TH2 with 5M Cable | eBay

θα δουλέψει το router?θα δουλεύουν ταυτόχρονα και οι 2 κεραίες?για να έχω και σήμα μέσα στο σπίτι.

Εχετε να προτείνετε κάτι άλλο?

Ισως, αλλα η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη και οι κεραιες τυπου πανελ δεν ειναι κ οι ιδανικες...

Για σίγουρες λύσεις, αγοραστε και οι 2 απο ενα Βullet m5 σημαδεψτε ο ενας τον αλλον και θα εχετε ταχυτητες καλες και σιγουρες.

Οπως έγραψα στην αρχή ο φίλος μου έχει ήδη την Ubiquiti NanoStation Loco M2.Και λόγω οικονομικών κοιτάμε να δώσουμε όσο γίνετε λιγότερα.Στο router μπορώ να βάλω εξωτερική κεραία σαν αυτην που βρηκα στο ebay?

To Nanostation δεν εχει εξοδο για εξωτερικη κεραια. Ισως με ενα δευτερο γινει δουλεια. Ισως...:hehe:

Απο την μία μερια θα είναι το nanostation που θα καταλήγει το ethernet σε pc η switch και απο την αλλη εγώ με router με την εξωτερικη κεραία.

Το μεν nanostation δεν παιρνει εξωτερικη κεραια, αλλα ουτε και το DGN2200.Οποτε με default καταστασεις δεν κανεις τπτ.

Απο την μικρη μου εμπειρια στο ασυρματα δικτυα σε αποσταση (ειμαι μελος στο AWMN με δικο μου κομβο, δες υπογραφη), πστευω οτι δεν θα εχει αρκετη δυναμη η πλευρα σου.

Συμφωνα με το παρακατω, μπορεις να αλλαξεις κεραια στο modem, αλλα θελει λιγο μαστορεμα και αγρα ενος pigtail : Speeding up ADSL Part 2 – Custom firmware for the Netgear DGN2200 ADSL modem

Μετα...Το καλωδιο της κεραιας ειναι 5μ. Τα καλυτερα καλωδια WiFi εχουν απωλεια θορυβου το λιγοτερο 1.5db ανα 1m Αρα εχεις minimum απωλεια 7.5 db +απωλεια απο το pigtail 1.5 db , κατεβαζωντας το θεωρητικο gain απο τα 18 στα 9 που οσο και δυνατη (max 14-15db), δεν θα ειναι επαρκη για την ζευξη με μη-κατευθυντικη κεραια.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Μαλλον θα πάρουμε ακομα μία Ubiquiti NanoStation Loco M2 η μία να στέλνει και η άλλη να λαμβάνει στα 500 μετρα με οπτική επάφή θα πιάνει σίγουρα γιατί τωρα δοκίμασα την μία που έχουμε και πιάνει κάποια δίκτυα που είναι στο 1+χλμ και τα πιάνει στα -80

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.