Jump to content

Αγορά HDD για μελλοντική χρήση σε NAS

tragikos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να μπω και εγώ στο τρυπάκι του NAS, αλλά το συνολικό κόστος της κίνησης δεν χωράει στο budget μου. Οπότε κατέληξα ότι μια λύση είναι να το σπάσω τμηματικά ξεκινώντας από τους δίσκους. Μάλιστα θα μπορούσα να δουλεύω τους δίσκους στο PC μου σε RAID-1 ώστε να νιώσω μια περισσότερη σιγουριά για τα δεδομένα μου. Αυτή τη στιγμή εκτός του SSD για το λειτουργικό έχω έναν Black WD 640GB για αποθήκευση που έχει σχεδόν γεμίσει.

Αργότερα θα προτιμήσω μία έτοιμη λύση NAS όπως κάποια της Synology ή γιατί όχι μια custom λύση (δύσκολο).

Οπότε μιλάμε για αγορά δύο δίσκων, τουλάχιστον 2TB έκαστος. Και 3TB ακόμα καλύτερα, εκτός αν υπάρχουν θέματα αναγνώρισης δίσκων άνω των 2TB.

Οπότε τα ερωτήματα είναι:

- Οι δίσκοι RED της WD είναι μονόδρομος; Θα δουλεύουν κανονικά και σε RAID-1 στο PC μου;

- Είναι καλή περίοδος αγοράς δίσκων τώρα ή έχει πλημμυρίσει κανένα εργοστάσιο πάλι;

- Υπάρχουν θέματα με αναγνώριση δίσκων άνω των 2TB;

Ευχαριστώ!

Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι, τι μπορεί να φταίει και δεν πήρα καμία απάντηση παρά τα 100 views που είχε το θέμα;

- Αδιάφορο topic;

- Προφανής απάντηση;

- Λάθος δομή;

- Μεγάλο μέγεθος;

:p

Οι δίσκοι WD Red είναι καλοί. Χρησιμοποιώ κοντά 6 μήνες έναν 3ΤΒ σε NAS χρήση 24/7. Κυρίως downloading κάνει και αποθήκη video για πρόσβαση από TV, tablet, PC και δεν έχει θέμα. Αθόρυβοι οι red και σχετικά δροσεροί είναι. Σίγουρα αξίζει για NAS. Για PC αν έχεις πάνω SSD και τους θες για αποθήκη δεδομένων το ότι είναι αθόρυβοι είναι ατού. Σε θέματα ταχύτητας είναι πιο αργοί από black αλλά πιάνουν καλές ταχύτητες χωρίς να κάνουν σαν στραγγάλια όπως οι black. Ειδικά αφού θα πας σε RAID-1 πάρε red γιατί σε green έχουν απενεργοποιημένο νομίζω το TLER και κάποιες άλλες τεχνολογίες για RAID και 1 στο εκατομμύριο να σου ξεσυγχρονίζει το array.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.