Jump to content

The DFI LanParty nF3 250GB & Εντυπώσεις - Overclock

Dagalidis

Recommended Posts

Εγω το εχω αντιπαθησει απο την εποχη του ΑΧΡ, δεν ειναι δυνατον να βγαζεις ωρες prime και το toast να κρασαρει στο λεπτο, ή να βγαζει τα παντα το pc (κυριολεκτικα τα παντα) και το prime να πεταει error στο πρωτο δευτερολεπτο και να πρεπει να κατεβαζεις εκατονταδες MHz κατω για να παιξει. Ισως να ειναι σωστο στους Α64 αλλα εμενα δεν με νιαζει, απο την στιγμη που δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα σε ολα τα προγραμματα που χρησιμοποιω ας λεει οτι θελει το prime.

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

για μένα πάντα οδηγός μου είναι το folding γι αυτό το ξανά ξεκίνησα τώρα. δεν έχω κάτι με το Prime αλλά το Blend κάνει τα δικά του πραγματικά και γενικά δε μπορώ να εμπιστευτώ ένα πρόγραμμα που ζητάει acess στην μνήμη και cache και δεν είναι DEPaware αυτή την στιγμή, ίσως και να έχω λάθος. για μένα είναι έτσι όπως τα λέει ο unstop, τι θα γίνει αν η επόμενη έκδοση του Prime στο changelog λέει για διόρθωση bug στους 64άρηδες κλπ. Είδη η τελευταία διόρθωνε το 1G και η προτελευταία stability στα P4.

Αρχική απάντηση από RootX

Το superpi είναι ευαίσθητο σε σχέση με το 3dmark(το οποίο δεν είναι και λύση για ένδειξη σταθερότητας μεταξύ μας).

αυτό που λες είναι σχετικό σε NF2 μπορούσα να βγάζω Prime, Fold κλπ αλλά το 3Dmark να με πετούσε desktop, η κάθε πλατφόρμα συμπεριφέρεται λίγο διαφορετικά απο την άλλη στο θέμα πιο θα σου χτυπήσει πρώτο.

ωραία! γιατί βρε unsop σε πιο χαμηλές συχνότητες δεν σου βγάζει error? αν είχε πρόβλημα τo prime θα σου έβγαζε error και στα default...

εσύ και άλλοι, δεν το τρέχετε γιατί δεν σας συμφέρει.... αυτό μόνο μπορώ να υποθέσω

και σίγουρα δεν έχει προβλημα το blend με τους Α64! Πάρα πολύς κόσμος το τρέχει - και έχω δει o/c database σε sites του εξωτερικού που όμως θα πρέπει να συνοδεύονται και από prime μεγάλης διάρκειας - και γίνεται χαμός! πολύς κόσμος ποστάρει και τα αποτελέσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα!...

πες ότι δεν σου αντέχει το prime το σύστημά σου, και μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας - κανένα πρόβλημα δεν έχει το Prime αυτό καθ'αυτό...

Και όσο δεν βλέπω (βλέπουμε) prime με τη DFI, επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω πάρα πολύ για το o/c και τη σταθερότητά της!

δεν μπορούμε να κρίνουμε με 2 μέτρα και 2 σταθμά!

το prime είναι το απόλυτο test, αν δεν το βγάζει, κάπου θα "χτυπήσει" - δεν υπάρχει περίπτωση! - ειδικά αν κάνεις και καμμιά σοβαρή δουλειά με το pc σου

Τώρα αν έχετε το Pc μόνο για benchmarks, άλλη υπόθεση! εμένα δεν μου κάνει... και ότι benchmarks και να δω, από το ένα μπαίνουν, από το άλλο βγαίνουν....

ο Helly γιατί πόσταρε πολύωρο prime στα 10*245?

σε όσους το τρέχουν δηαδή δεν έχει πρόβλημα το prime?

ενώ σε όσους το αποφεύγουν όπως η γάτα το νερό, τυχαίνει το πρόγραμμα να είναι "προβληματικό"?

έτσι "συμφέρει" να λέτε...

Αρχική απάντηση από Ujin [Σήμερα, στις 17:34]

Καλα ρε kbilly, 48 ώρες την έχουμε και θες 24ωρο prime?

Περίμενε λίγο, θα έρθουν και αυτά.

όχι και 24ωρο! :D ...είπαμε...

άντε, περιμένουμε....

48ώρες πέρασαν, αλλά προλάβατε και τη θεοποιήσετε μερικοί! (καλά, εδώ άλλοι τη θεοποίησαν πριν καν τη δοκιμάσουν... ) - μπείτε στα "ζόρια" πρώτα, και βγάζουμε πόρισμα!...

μην ακούμε δικαιολογίες όμως για το prime, έτσι ωστε να αποφευχθεί ....

Λοιπον αγαπητοι μου φιλοι( DAG :) ) εχω νεα.Εβαλα πανω το powerstream 520 και βλεπω οτι οι τασεις "παιζουν" λιγοτερο σε σχεση με το enermax 365.PHOTO απ το τροφοδοτικο οταν συνδεσω το bluetooth,ειναι παντως μουρλια ολα εκτος απ το adjuster των τασεων.Ειναι απαραδεκτο!!!Τερματιζει απο 2.8-3.8 volt σε μιση στροφη.Ετσι και χεις πιει και κανα καφε δε καταλαβαινεις πως παιρνεις 3.6 volt με την μια :D

Απ οτι ειδα τελικα οι μνημες δε πανε ασχημα 3-2-2-0 και τα αλλα agrresive 263 memtest error free με 3.03 vdimm παρακαλω.Το κουφο ειναι οτι με 3.1 πανε χειροτερα.Πριν προλαβετε να παραξενευτειτε ειναι απλως ο λογος,ΑΠΛΑ ΨΗΝΟΝΤΑΙ με ενα 90αρη να της βαρα!Χωρις ανεμiστηρα βγαλτε 5-6 fsb.Οποτε για παραπανω πρεπει να πεσει προσεκτικο ξεβρακωμα ελέω εγγυησης και τοποθετηση αλλων ψυκτρων ή παστας.

Tωρα οσων αφορα προς στιγμην εκανα αυτο το prime με ιδιες τασεις με το χθεσινo(1.76 Vcore,2,94 Vdimm)και σε high priority κιολας(1h 45min μετα βαρεθηκα και το σταματησα).Να δουμε αν εχω οντως μπανανα cpu η εφταιγε το τροφοδοτικο μου το παλιο με το μεγαλο fluctuation..

post-163-1416071325,2428_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Pc-Corner [Σήμερα, στις 17:37]

Kbilly αν θες μια dfi πμ me :-)

αν αποδειχθεί ότι πάει καλύτερα από τη Gigabyte, γιατί όχι?

αν και πόσο καλύτερα θα πάει? (χρησιμοποιώ βλέπεις 1giga, και τεστάρω με prime... )

η επόμενη αναβάθμιση θα αργήσει! αυτό είναι σίγουρο - και δεν θα είναι S754! :)

Βρε kbilly μην έχεις σαν απόλυτο εργαλείο σταθερότητας το prime. Ενδεικτικά σε εμένα με την Epox 4PCA3+ ποτέ μα ποτέ δε δούλεψε το prime, ακόμα και κάτω από τα default χτύπαγε errors. Και πρόβληματα σταθερότητας δεν είχα. Επίσης θυμάμαι τον Freedom (που είσαι ρε αγορίνα εσύ χαμένος; ) να παιδεύεται βδομάδες με το Prime. Και τι ήταν; Κατέβασε την καινούρια version κι ώ του θαύματος όλα τα errors εξαφανίστηκαν. Βάλε να τρέχει Super pi 32mb και από πίσω rippare μια ταινία σε xvid. Μετά τρέξε και 100 λούπες 3dmark ενώ τρέχει ακόμα το super pi.. κι αν δεν χτυπήσει εκεί, το μηχάνημα δε πρόκειται να κολλήσει ποτέ, ότι κι να λέει το prime. Από προσωπική εμπειρία το αποτέλεσμα είναι να μην εμπιστεύομαι ποτέ το prime.

Nα με κ γωωω...

Μπορει να μου εκανε τα νευρα δαντελα κ τα @@ τσουρεκια αλλα δε το βαζω κατω!Αυτη τη ΜΟΒΟ θα τη δαμασω! :hehe:

Προς το παρον τεσταρα μνημες,οποτε ΘΑ ερθει κ το Prime κυρΒασιλη ;)

Πιστοποιηση ως φαινετε.

Αλλο κουλο είναι ότι για να παιξει με 270-275 fsb το συστημα πρεπει να ρηξω κατω από 2400Mhz!!Τωρα φταιει η ΜΟΒΟ?Φταιει η CPU που στρεσαρεται Χ2 λογο fsb?Δε ξερω ακομαείναι υπο ερευνα αυτό.Τρωω τρελα ρεσταρτ κ ασταθειες με τετοια fsb κ μεγαλα Multi

H CPU βγαζει Prime στα 2,5 με 230fsb αρα..

Ααα κ το ΗΗΤ 2,5χ , αμα το βαλω 2 δε πιανω win! :confused:

post-119-1416071325,2588_thumb.jpg

αγαπητέ DJD, έτρεξα 32Μ, ripαρα ταινία, και όταν την έβαλα να παίξει, πέταγε "παύσεις" που και που... τρέχω prime στα ίδια.... error!

κατεβάζω συχνότητα, βγάζω καθαρό prime, ξαναripαρα την ταινία, και έπαιξε άψογα!

για να μην αναφέρω και περιπτώσεις με διάφορα παράξενα προβλήματα σε games, σε συχνότητες που δεν ήμουν σταθερός σε prime...

ένα έχω να πω και το έχω διασταυρώσει 1000%! αν έχω καθαρό prime, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να έχω καμμία αστάθεια ΠΟΥΘΕΝΑ! Μην λέμε τώρα ότι το prime (τελευταία έκδοση) είναι προβληματικό! άλλο να σου κάτσει μια στο εκατομμύριο - ποτέ μα ποτέ, όσα χρόνια το χρησιμοποιώ δεν μου έδειξε κάτι "λάθος"...

γιατί δηλ. σε Χ συχνότητα να μου τρέχει με τις ώρες, ενώ σε Χ+1 να βγάζει error?

γιατί ο Helly, ο Sakis, και άλλοι , το τρέχουν με επιτυχία? γιατί είναι μέσα στα όρια φυσικά, και έχουν σταθερότατο σύστημα-settings!

Aπλά πράγματα....

’στους να τρέξουν prime.... υπάρχει φόβος? τόσο πολύ σας φοβίζει?...

Αν και είμαι fan του prime, σήμερα με προβλημάτισε και εμένα.

Συγκεκριμένα από χτες τεστάρω και ψήνω τις μνήμες.

Και ενώ στα 239 είμαι 3 ώρες error free σε λούπες στο 5ο τεστ του memtest86+ και σε 2 ώρες(μέχρι τώρα) σε λούπες στο lobby στο 3dMark2001 το prime πέταξε λάθος σε 15 λεπτά (blend , priority 10)

Aν και δε θα πρεπε να το κανω αυτο το post.Παρτε και τα βελτιστα settings για EB με MICRON που εω βρει μεχρι στιγμης.Τωρα αυτα που λενε οι αλλοι για σταθεροτητα εναντι επιδοσεων εγω δεν εχω δει διαφορα μεχρι στιγμης παρα μονο στα +170 ΜΒ/s max mem bandwith σε σχεση με τις auto ρυθμισεις

post-163-1416071325,2929_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Samael [Σήμερα, στις 18:04]

Nα με κ γωωω...

Προς το παρον τεσταρα μνημες,οποτε ΘΑ ερθει κ το Prime κυρΒασιλη ;)

Πιστοποιηση ως φαινετε.

Αλλο κουλο είναι ότι για να παιξει με 270-275 fsb το συστημα πρεπει να ρηξω κατω από 2400Mhz!!Τωρα φταιει η ΜΟΒΟ?Φταιει η CPU που στρεσαρεται Χ2 λογο fsb?Δε ξερω ακομαείναι υπο ερευνα αυτό.Τρωω τρελα ρεσταρτ κ ασταθειες με τετοια fsb κ μεγαλα Multi

H CPU βγαζει Prime στα 2,5 με 230fsb αρα..

Ααα κ το ΗΗΤ 2,5χ , αμα το βαλω 2 δε πιανω win! :confused:

χμμμμ.... αρχίσανε να βγαίνουν τα πρώτα πορίσματα?... 270 και κάτω από 2400?...

καλό αυτό το memtest για τις μνήμες σου φίλε Samael, καλό σημάδι!...

πόση μνήμη έχεις? αν είσαι με 1Τ, δοκίμασε και με 2Τ να δεις που πάει... σιγά σιγά βέβαια, αρχή είναι ακόμη! :T:

σίγουρα πάντως το 1giga περιορίζει το ocing! μην τρελλαίνεσαι, φυσιολογικό είναι...

Αρχική απάντηση από Samael

Εβγαλα κ ένα mem στα 295 αλλα με ασταθεια του κερατα!

ανέβασε το Max async και Read preamble (αυτά τα έτσι τα είχε ή εσύ τα άλλαξες).

Το Trfc σου ήταν τόσο ψηλό?

Tras=5 Τrc=9 δοκίμασες και τελικά δεν?

@Μπράβο Helly πιστεύω ότι πιο σφιχτά για αυτές τις μνήμες δε πάει :clap: (το Tras=00* μου άρεσε πολύ ;) )

@Helly πολλη καλη προσπαθεια ευχομαι και πιο πανω.

@KBilyy πολυ σωστο αυτο για την αναβαθμιση.

@DJD αυτο που λες αν το διπλοτσεκαρεις με το stress prime υπαρχει προβλημα;δηλ αν δεν βγαζει prime να το τσεκαρεις και με stress prime;

@Samael δοκιμασες και με διαιρετη;

Αρχική απάντηση από Ujin

Samael, βάλε καλύτερα την τελευταία έκδοση του memtest να είσαι πιο safe.

Mπα βαλε καλυτερα το τελευταιο beta bios με την τελευταια ενσωματωμενη εκδοση του memtest να γλιτωνεις και το βαρετο loading του floppy

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.