Jump to content

The DFI LanParty nF3 250GB & Εντυπώσεις - Overclock

Dagalidis

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 17:18]

Μπα τα κλασικα δεν δουλεψαν, αφου δεν γυρνανε ουτε τα fans, και δεν εχω αλλο χρονο να σπαταλησω για αυτο (με περιμενει το matlab) και η chaintec ειναι ηδη up and running, αυριο παει για rma.

Κρίμα ρε UNSTOP.....

Πάντως μην ταράζεσαι, συμβαίνει κάποια στιγμή να έχουμε και μερικές ΜΟΥΦΕΣ.....:D

Έγώ πάλι που έχω το παμπάλαιό μου cpu stepping φοβάμαι ότι εαν έχω παραπάνω από2,9 Vmem μην πάρω τον MEM Controller στο χέρι....

Θα δοκιμάσω σήμερα το βράδυ να δώ κατά πόσο μπορώ να κρατήσω την CPU σταθερά στα 2550ΜΗΖ....

Αν τα καταφέρω θα κάνω ΠΑΡΤΥ..... :banging:

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Dagalidis

Κρίμα ρε UNSTOP.....

Πάντως μην ταράζεσαι, συμβαίνει κάποια στιγμή να έχουμε και μερικές ΜΟΥΦΕΣ......

Σιγα μην ταραχτω, συνηθισμενος ειμαι, αλλωστε μου φανηκε περιεργο που μπουταρε με την πρωτη:hmm: :hmm:

Δες τε λιγο τους πυκνωτες(ναι ναι...αυτους που λενε οτι ειναι 100% Japan made....) κ πες τε μου αν αρχισαν να φυσκωνουν μερικοι....:eek:

Μακαρι τα ματια μου να κανουν πουλακια γιατι αλλιως....:cry:

Samael αν εννοεις τους μεγαλους αναμεσα στα mosfet ηταν λιγο ποιο φουσκωμενοι απ την αρχη.Tώρα οσων αφορα την υποσχεση μου πριν καλοι μου φιλοι(εκφραση DAG :p) παρτε και το sshoτακι που υποσχεθηκα.Παντως να μην ξεχναμε παιδες οτι ουσιαστικα για την μητρικη εχει βγει 1 μονο bios.Tα αλλα ειναι beta με προσθηκες αλλα με καμια αλλαγη για καλυτερες επιδοσεις,max fsb κλπ.Οποτε τηρουμενων των αναλογιων και σε συγκριση με την shuttle που ειχα πιστευω οτι η μητρικη αυτη αξιζει τον κοπο πραγματικα

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 14:19]

Dead DFI no1 ειναι μαλλον εδω, μετα απο ενα super pi στα 2.6Ghz γυρισα και βρηκα σβηστο το pc, απο τοτε δεν εχει ξαναμπουταρει ενω ολα τα αλλα εξαρτηματα δουλευουν μια χαρα στην chaintech, κριμα και δεν προλαβα να της κανω τιποτα (τουλαχιστον τελιωσα το setup των windows:hehe: :hehe: )

Κρίμα ρε φίλε, είναι πάντα λυπηρό να χάνεις κάτι πρίν το γλέντήσεις τουλάχιστον, δεν πειράζει αυτά έχει η ζωή, αφού εσένα δεν φαίνεται να σε πειράζει τότε όλα καλά που λέει και ο Ρουβάς.

Αρχική απάντηση από enduracell

Πολύ χρήσιμα links κατά την γνώμη μου :T: ειδικά το πρώτο είναι αστέρι :)

Το κακο Γιαννη ειναι οτι δεν υπαρχει γενικος κανονας για τα settings...

Η καθε μνημη εχει αλλα....κ εκει που λεει πχ οτι οι ΒΗ-5 πανε καλα με το ΤΑΔΕ μεγαλο,οι Ηynix

θελουν μικρο... :(

Οποτε μπαχαλο...μονο οι δοκιμες θα δειξουν,

εμείς (με το zyx) έτσι τις είχαμε στήσει τις ΑDATA (πιθανών D5)

attachment.php?s=&postid=109976

γενικά υπάρχουν κάποιοι κανόνες.

• To γρηγορότερο είναι το tras=5 και μετά το tras=10, αν το trc δεν setάριστέι κατάλληλα τότε το tras=5 δεν είναι το γρηγορότερο
  • το Τrc πρέπει να είναι Trc=tras+row2precharge
  • το Τrfc δύσκολα θα πέσει πιο κάτω από το default καλύτερα να πειραματιστείτε τελευταίο με αυτό, βάλτε το Αuto ή στο default του, αλλά γενικά κυμαίνεται 2-3 τιμές πάνω από το trc.
  • Το RAS2RAS delay είναι σχεδόν πάντοτε 2 δε χρειάζεται αλλαγή
  • τα twr,twtr και trtw μπορούν να σφίξουν αλλά εδώ θέλει ένα ένα αλλαγή με ένα βήμα την φορά, το twr πολύ δύσκολα θα πέσει κάτω από δύο.
  • το Τref να μείνει default για αρχή αν και παίζει το ρόλο του στο stability αν αλλάξει πρέπει και εδώ να γίνουν δοκιμές (συνήθως ανιχνεύεται σωστά)
  • read Queue Bypass και Bypass Max όσο ψηλότερα τόσο το καλύτερο (εγώ θα τα σέταρα κατευθείαν 16x και 7x αφού αφορούν κυρίως το MCH
  • η ρύθμιση 32 byte Granulation ότι λέει στο ocers
  • Max Asynce lantency και Read Preamble time πρέπει να είναι 8 και πάνω στο πρώτο για 1Τ και 4banks λογικά (δε μπορώ να το διασταυρώσω), και το δεύτερο και αυτό 6.5 αλλά εξαρτάται απο την μνήμη (το συνολικό της latency πιθανως) γι αυτό θα πρέπει αυτά τα δύο values να τα δοκιμάσετε κατευθείαν μέσα από το tweaker μια σκάλα κάτω τη φορά και εναλλάξ αν δε freezάρει κατά 90% είναι και stable (δεν έχω μεγάλη πείρα πάνω σε αυτό) μετά setάρετε το μέσα στο BIOS για μόνιμα.

με σωστή μεθοδολογία δε θα πρέπει να σας πάρει πάνω από μισή ώρα δουλειά. ;)

Περασαν 1ωρα memtest 255 2,5-3-4-10 2,8v κ ανεβαινουμε.Μολις βρω τοιχο στα 2,5 θα παω σε 3 κ βλεπουμε.Εχει ακομα δρομο η υποθεση....

Προς το παρον εχω 1 στικ γιατι το αλλο το δανισα στον Φαρμα... :)

post-119-1416071324,6808_thumb.jpg

βάλε πάντως το trc=9 και tras=5 (10,10 που τα έχεις τώρα μάλλον θα κάνει κουλά στα Win) το tras=10 είδα ότι είναι γρηγορότερο από τα άλλα (εκτός από το 5 φυσικά) μόνο σε BH (2-2-2), κοίτα το unbaffer του memtest για να διαπιστώνεις και τσάκα τσάκα τι παίζει.

edit αν έχεις το row precharge 3 παίζει και να δοκιμάσεις 8 trc

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.